Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Criterii de Evaluare Pentru Obiective in Vanzari

Criterii de Evaluare Pentru Obiective in Vanzari

Ratings: (0)|Views: 81|Likes:
Published by nvictoryon

More info:

Categories:Topics, Art & Design
Published by: nvictoryon on Dec 14, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/14/2010

pdf

text

original

 
, 19-Aug-2009Este important de mentionat ca puteti formula oricate criterii de evaluare credeti ca suntnecesare pentru a descrie un anumit rezultat final. Nu trebuie sa restrangeti numaruldoar la cate unul din fiecare din categoriile care vor fi prezentate mai jos.De asemenea, este posibil ca pentru anumite rezultate finale sa nu aveti criterii deevaluare in toate categoriile.
Sfatul Expertului!
Trebuie sa aveti criterii de evaluare.Criteriile de evaluare specifica modul in care se va masura realizarea cu succes ascopului.Altfel spus, cum vei sti daca scopul a fost atins in mod corespunzator sau nu. Toatalumea cunoaste vestita formula pentru obiectivele eficiente SMART (specifice,masurabile, realizabile, realiste si incadrate in timp). Mai multe despre obeictiveleSMART, asculta acum noul audio-book "Arta de a negocia - succes fulminant invanzari".Ei bine, criteriile de evaluare sunt cele care fac obiectivele voastre masurabile.Criteriile trebuie sa masoare elementele corecte din rezultatul final asteptat.Chiar si atunci cand se fac unele eforturi pentru a stabili criterii, problemele tot nuinceteaza sa apara.Si asta pentru ca avem tendinta de a ne limita doar asupra acelor criterii care suntfoarte usor cuantificabile. Astfel, limitandu-ne doar la cele mai evidente criteriicantitative, neglijandu-le pe cele mai greu cuantificabile, dar importante, poate saconduca la ceea ce se numeste dislocarea scopului.Oamenii au tendinta de a face acele lucruri care sunt asteptate in mod explicit de la ei(ceea ce este specificat in criteriile de evaluare) si acele lucruri pentru care suntrecompensati (presupunand ca exista o corelatie intre recompensa si/sau venituri simodul in care isi realizeaza scopurile si obiectivele).Dislocarea scopului are loc atunci cand agentii devanzarisunt evaluati explicit doar pentru o parte din elementele importante care descriu rezultatul final si cand acestiasfarsesc prin a-si concentra energiile in mod exclusiv doar pe acele elemente care suntmasurate.
Cum sa formulati criteriile de evaluare in vanzari
Iata cateva reguli care va vor ajuta sa formulati criterii de evaluare corespunzatoare sicare acopera toate elementele importante ale rezultatului final (scopului).

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->