Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Rezolutia BPC Al PNL Privind Legea Bugetului de Stat Pe 2011 - 20 Decembrie

Rezolutia BPC Al PNL Privind Legea Bugetului de Stat Pe 2011 - 20 Decembrie

Ratings: (0)|Views: 13|Likes:
Published by Lilick Auftakt

More info:

Published by: Lilick Auftakt on Dec 20, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/20/2010

pdf

text

original

 
 
REZOLUŢIA BIROULUI POLITIC CENTRAL AL PARTIDULUINAŢIONAL LIBERAL REFERITOARE LA PROIECTUL LEGIIBUGETULUI DE STAT PE ANUL 2011Partidul Naţional Liberal apreciacă proiectul legiiBugetului de Stat pe anul 2011 consactransformareastatului român de către guvernarea Băsescu-Udrea-Boc într-un stat eminamente clientelar, duşman al propriilor cetăţeni.
Considerăm ca fiind de domeniul evidenţei faptul că acest buget afost construit cu un singur obiectiv, complet străin de intereseleromânilor: strângerea unor sume de bani cât mai mari în vistieriapublică, în scopul cheltuirii acestora exclusiv în beneficiul clienteleipolitice a PD-L şi a asociaţilor săi din gruparea politico-financiarăaflată la putere. Argumentul cel mai important în sprijinul acesteiconcluzii îl constituie alocarea discreţionară de tre guvern aresurselor bugetare pe obiectivele de investiţii publice majore, carenu conţin criterii, respectiv ordinea vechimii aprobării proiectului,sume restante la pla, oportunitate. Acest fapt genereazăposibilităţi nelimitate de direcţionare a banului public către clientelapolitică.
În acelaşi timp, Partidul Naţional Liberal consideră că modulde construire a Bugetului de Stat pe anul 2011 va menţinestarea de agonie a economiei româneşti.
Mediul privat va fi, încontinuare, subiect al unui regim de exterminare fiscală şi victimă aimpredictibilităţii financiare, provocate de modul în care a fostproiectat bugetul pe anul 2011.
DEPARTAMENT COMUNICARE PNL 1
 
În aceste condiţii, Partidul Naţional Liberal va face tot posibilulpentru a corecta, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului,proiectul dezastruos de buget promovat de actuala putere.
Amendamentele Partidului Naţional Liberal la proiectulBugetului de Stat pe anul 2011 au fost construite plecând dela nevoia reconstrucţiei din temelii a statului ron pebazele statului liberal, partener, şi nu duşman, al propriilorcetăţeni.Considerăm că prioritatea numărul 1 a României de astăzi oreprezintă încurajarea mediului privat, singurul de natură sărelanseze economia românească.
o
Reducerea contribuţiilor de asigurări sociale
(înprezent printre cele mai ridicate din UE)
cu 4 puncteprocentuale
, pentru a diminua costurile de personal şi arecâştiga competitivitatea cu ţările din zona UE în atragereainvestiţiilor străine directe.
o
Reducerea integrală a cotelor de contribuţii sociale în anul2011, pentru angajatorii care creează locuri de muncă şiangajează persoane aflate de peste trei luni în şomaj.
o
Scutirea de impozitare a dividendelor care vor fireinvestite sub forma majorării capitalului social lasocietăţile comerciale unde sunt acţionari (asociati),sau participarea la capitalul social al altor societăţicomerciale şi care conduc la crearea de noi locuri demuncă.
o
Reintroducerea impozitului de 3% asupra cifrei deafaceri pentru IMM-uri.
Această măsură va contribui lasporirea potenţialului de creştere economică a clasei mici şi
DEPARTAMENT COMUNICARE PNL 2

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->