Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
40Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Povestea din spatele marcilor de masini

Povestea din spatele marcilor de masini

Ratings:

4.88

(1)
|Views: 6,949|Likes:
Published by EXDE601E
Povestea din spatele marcilor de masini.
Povestea din spatele marcilor de masini.

More info:

Published by: EXDE601E on May 06, 2007
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/19/2013

pdf

text

original

 
Toate mărcile de automobile au în spate o poveste, iar siglele sînt cele care poartă înele o întreagă istorie. În cele ce urmează vă prezentăm semnificaţiile celor maicunoscute embleme din lumea auto.
ALFA ROMEO
Crucea roşie şi şarpele care decorează sigla Alfa Romeo reprezintă emblema oraşuluide reşedinţă a mărcii - Milano, crucea amintind de Cruciade. Figurina care estemîncată de şarpe reprezintă un sarazin.
AUDI
Cele patru inele care alcătuiesc sigla Audi reprezintă cele patru companii dinconsorţiul Auto-Union din 1932. Acestea erau DKW, Horch, Wanderer şi Audi. Dupărăzboi, numele Audi (care în latină înseamnă „a auzi") a dispărut, însă în 1965 şi-afăcut din nou apariţia, folosind ca logo cele patru inele. Numele Audi este totodatăvarianta latinizată a lui Horch, care în germană înseamnă tot „a auzi".
BMW
Medalionul BMW reprezintă o elice de avion în mişcare, albastrul semnificîndcerul. Aceasta deoarece BMW (Bayerische Motoren Werke – Uzinele de motoaredin Bavaria) a construit motoare pentru avioanele militare germane în al doilearăzboi mondial.
 
CITROEN
Simbolul ales de Andre Citroen pentru automobilele sale provine de la activitatea deînceput a acestuia în industria auto. Citroen a început prin a construi roţi detransmisie, cele două V-uri răsturnate reprezentînd "dinţii" de pe roţile respective.
FERRARI
Căluţul cabrat purtat astăzi de maşinile Ferrari a fost la început emblema unui faimos pilot italian de avioane din primul război mondial, Francesco Baracca, decedat înmisiune. Părinţii acestuia l-au convins pe Enzo Ferrari să adopte pe maşinile sale decurse simbolul fiului lor.
FORD
Harold Wills, mîna dreaptă a lui Henry Ford, cîştigase bani în tinereţe tipărind cărţi devizită, iar cînd Henry se afla în căutarea un logo pentru marca lui de automobile în1903, Wills s-a pus pe treabă. Tipul de literă de pe sigla Ford este acelaşi folosit deWills pe cărţile de vizită. Ovalul a apărut în 1912, iar fondul albastru în 1927, o datăcu lansarea lui Model A.
 
LAMBORGHINI
Logo-ul Lamborghini este simplu de descifrat: este vorba de un taur dezlănţuit.Ferruccio Lamborghini iubea coridele. Acest lucru reiese nu numai din logo, ci şi dinnumele purtate de automobilele Lamborghini de-a lungul timpului. Aproape toate au purtat numele unor tauri celebri sau ale unor rase nobile de tauri.
LOTUS
Literele îngemănate din partea de sus a siglei sînt iniţialele fondatorului Lotus,Anthony Colin Bruce Chapman. Nu se ştie de ce a ales numele Lotus pentrucompania sa. Fondul verde este celebra nuanţă British Racing Green, purtată demaşinile de curse britanice, iar fondul galben simbolizează zilele însorite pe careChapman le dorea pentru compania sa.
MASERATI
La fel ca în cazul Alfa Romeo, sigla Maserati reprezintă oraşul de reşedinţă al mărcii.Tridentul este simbolul tradiţional al oraşului Bologna, locul unde se construiauînainte automobilele Maserati.
MAZDA

Activity (40)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Madalina Stefana liked this
andreitoia liked this
Simona Bretan liked this
Florescu Maria liked this
Bianca Bianca liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->