Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
21Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
exercitii spondiloza

exercitii spondiloza

Ratings: (0)|Views: 585|Likes:
Published by ocdf
exercitii spondiloza
exercitii spondiloza

More info:

Published by: ocdf on Dec 28, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/25/2013

pdf

text

original

 
 Ponturi pentru o coloana sanatoasa
y
 
Daca stai in fiecare zi foarte mult pe scaun la birou, trebuie sa ai un scaun confortabil si care seajusteaza pe dimensiunile tale. Statul pe scaun slabeste muschii spatelui, de aceea trebuie safaci miscare la fiecare ora. Ridica-te si mergi 10 minute. Fa exercitii pentru intarirea musculaturiiin mod regulat si mentine-ti abdomenul cat mai puternic.
y
 
Daca ai salteaua mai veche de 5 ani, arunc-o si cumpara-ti una noua, mai rezistenta. In unelecazuri, o noua saltea te poate scapa de durerile de spate si iti poate imbunatati viata pentru cavei dormi mult mai bine. Foarte important este ca in timpul somnului sa nu dormi pe burtapentru ca-ti afecteaza atat gatul cat si spatele.
y
 
E
ste recomandat sa mergi pe jos cel putin 30 de minute zilnic. Mersul pe jos relaxeaza siintareste muschii spatelui. Acesta este foarte bun pentru spate si iti poate diminua durerealombara.
y
 
N
u cara o geanta grea. Aceasta iti poate deforma coloana si iti provoaca dureri de spate.Aplecarea constanta dupa geanta grea afecteaza spatele si iti poate cauza ranire si dureri mari.Acelasi lucru este valabil si daca ai un copil mic pe care il cari mereu in brate. Fii foarte atentcand te apleci ca sa-ti ridici copilul. Cel mai bine te apleci indoind genunchi si apoi il ridici pentruca astfel muschii preiau din greutatea coloanei.
y
 
O
rice ai face, indoaie genunchii. Acest lucru va ajuta colana sa nu mai fie supusa la prea multefort. Indoaie usor genunchii cand te apleci sa te speli pe dinti, cand ridici un copil, cand adunirufele uscate de pe sarma si le pui in cos, cand cari sacosele de cumparaturi, etc.
y
 
Relaxarea contribuie la un somn linistit.
N
u ezita sa respiri mai adanc cand te relaxezi! Si apropo,respiratia adanca este foarte buna pentru ca in acest mod aduci mai mult oxigen in corp.
y
 
Cand simti durere la spate, nu sta fara sa te misti mai mult de o zi sau doua.
E
ste foarteimportant sa nu abandonezi miscarea fizica, de aceea nu trebuie sa te sustragi de la activitatilezilnice. In mod normal, starea de relaxare totala iti slabeste muschii si oasele si astfel durereapoate creste si cand vei vrea sa-ti reiei activitatile zilnice iti va fi si mai greu.
y
 
T
rebuie sa incepi imediat terapia pentru a scapa de durere. Daca nu faci acest lucru, durerileacute pot deveni cronice. Si asta nu-ti va afecta doar starea generala, ci iti va ataca tesuturile, inacest fel durerea de spate devenind cronica. Vei intra astfel intr-un cerc vicios al dureriloringrozitoare de spate si lombare.
Patru exercitii simple pentru spondilozacervicala
Data publicarii: 28/07/2007
 
V
asta cultura chineza prezenta sub forma Qigong-ului (practici energetice), propune un mod deviatasanatos, spiritual si moral. Qi gongul aduce astfel si un set de exercitii terapeutice pentru rezolvarea unor  boli, care pot fi practicate in fiecare zi. Si cum practica aduce cu sine experienta, asa si exercitiile deqi gong isi arata valoarea facute zilnic. Aceste minime exercitii este bine sa le faceti in specialdimineata dupa ce va sculati, la marginea patului si apoi sa le practicati si in timpul zilei de citeori simtiti nevoia si atit cit timpul va permite. Invatati-va sa va ingaduiti timp pentru fiecare picatura de sanatate pentru caviatasa va fie mai usoara. Iata patru exercitii de Qi Gong, simple, profilactice si de tratament, laindemina oricui, pentru spondiloza cervicala:1. Se apleaca capul lateral, stinga - dreapta, tragind cit mai mult, dar usor, astfel incit urechea sase apropie cit mai mult de umar.2. Se roteste capul de 8 ori stinga, apoi de 8 ori dreapta si pentru echilibrare de 8 ori fata - spate.3. Aplecind capul mult in fata, apoi cu ajutorul miinilor impreunate pe partea dorsala a capului seaplica de 9 ori o forta medie de tractiune, simtind o intindere a coloanei pe toata lungimea ei.Daca apar mici pocnituri inseamna ca in locul respectiv s-a produso deblocare aenergieistagnante si cest lucru este foarte bun.4. Pe inspiratie intindem capul in fata, pe un semicerc vizualizat mental. Cind am ajuns la limitamaxima de intindere, inghitim saliva si apoi pe expiratie retragem capul in pozitia initiala. Serepeta de 9 ori miscarea. Exercitiul se numeste "Cocorul nemuritor intinde gitul sa bea apa deizvor".
Program de recuperare in SpondilozaCervicala
Duminica, Septembrie 13, 2009
 
Spondiloza cervicala
± atroza localizata la nivelul elementelor anatomice din regiunea cervicalaa coloanei vertebrale se manifesta prin limitarea miscarilor corpului si prin dureri ce potiradia si in zonele scapulare, pana in maini. Anatomic se ingusteaza spatiul canalului
 
rahidian prin osificare si implicit apare presiunea pe nerv.
Simptomalogie si cauze
± aceasta afectiune poate provoca dureri de cap, ameteli, tulburari aleregimului circulator cerebral, tulburari auriculare, iar la persoanele varstnice ± stari depresive.
Obiective folosite in tratament
- prin gimnastica medicala se urmareste :
y
 
tonifierea musculaturii cervicale,
y
 
combaterea dezechilibrului static postural,
y
 
dezvoltarea mobilitatii coloanei vertebrale la nivelul acestei regiuni.
Observatie
± in timpul executarii miscarilor cu capul pot aparea stari vertiginoase si serecomanda ca exercitiile sa se execute in ritm lent si cu ochii deschisi.
Exercitii de gimnastica medicala :
I ± din pozitia decubit dorsal ± cu genunchii indoiti si talpile pe sol :
 
y
 
Ex. 1 ± ducerea barbiei in piept , fara ridicare capului de pe sol ( impingerea barbiei insus ) ± de 10 ori;
y
 
Ex. 2 ± inclinarea capului spre dreapta si spre stanga cu tendinta de a lipi urechea deumar ± de 10 ori;
y
 
Ex. 3 ± rasucirea capului spre dreapta si spre stanga ± de 10 ori ( miscarea se realizeazadescriind un arc de cerc cu barbia, de la un umar spre celalalt );
y
 
Ex. 4 ± ridica barbia coborand umerii pe sol, apoi coboara barbia cu ceafa lipita de solsi ridica umerii de pe sol ± de 8 ori;
y
 
Ex. 5 ± exercitii de ridicare a omoplatilor si de oborare a omoplatilor ( cu ceafa lipita desol, cu capul in rotatie si urechea pe sol se apropie barbia de umar, din rotatie ± dreaptaapoi stanga ± se ridica usor capul de pe sol cu barbia proiectata inainte ) ± toate de 10 ori;
y
 
Ex. 6 ± cu mainile sub ceafa , ridica capul si intinde bratele ± de 10 ori ;
II ± din pozitia decubit ventral ( culcat pe abdomen )± mainile incrucisate sub barbie
:
y
 
Ex. 1 ± asezarea succesiva a barbiei si a fruntii pe maini ± de 10 ori ;
y
 
Ex. 2 ± ducerea barbiei spre umarul stang, apoi spre cel drept ± de 10 ori;
y
 
Ex. 3 ± cu bratele intinse si fruntea sprijinita pe sol se ridica capul de pe sol, cu Ädubla barbie Ä ± de 10 ori;
III ± din pozitia decubit lateral:
 
y
 
Ex. 1 ± ridicarea capului cu tendinta de a apropia urechea de umar ± de 8 ori ;
y
 
Ex. 2 ± capul sprijinit pe o mana , apasarea capului in jos ± de 8 ori;* aceste exercitii se executa pe partea dreapta si pe partea stanga
IV ± exercitii de gimnastica medicala ± corectiva:
 

Activity (21)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Dalyla Da liked this
Idora Ancus liked this
Aurelia Bogdan liked this
Ma Vio liked this
Deliman Adriana liked this
Karina Mincic liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->