Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
3Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Dangding Karya K Haji Hasan Mustopa

Dangding Karya K Haji Hasan Mustopa

Ratings: (0)|Views: 906|Likes:
Published by Abdulrohman Yahya

More info:

Published by: Abdulrohman Yahya on Dec 29, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, DOCX, TXT or read online from Scribd
See More
See less

02/18/2011

pdf

text

original

 
Dangding Karya K.H. Hasan Mustapa
Panorah Rasa
http://dangdinghhm.wordpress.com/2008/01/22/panorah-rasa/#more-13 
1. Manis manis panudingan sari,dangdanggula panorah rasa,amis pait ngan laladn,nu matak tara tangtu,barang amis disebut pait,eukeur pindah rasana,ka dieu ka ditu,matak disilokaan,Gusti Allah muhalapah lil hawadis,mun aya hawadisna2. Make dalil lsa kamislihi,moal aya barang papadana,mun aya manehna keneh,wujudna hanteu ku batur,tanpa enggon tara sumanding,tanpa nyata tanpa samar,taya handap luhur,mun aya nyeta manhna,anu matak tanpa karana ngajadida manhna dat nu karana.3. Tanpa untung tanpa knang rugi,lain cara urang anu anyar,hakullah mah tara gsh,kaburu ku wahdahu,teu sumanding kaburu nyanding,teu lahir kaburu nyata,sakabhna kitu,numatak sipat sampurna,ulah batur balikna jadi sahiji,lobana mah ngan ku basa.4. Ngadamelna hanteu mak pambrih,taya sabab ngamegarkeun alam,da jntr ku kajajadn,da manhna nu kitu,disarebut taya pambrih,
 
ngarah naonana,keur maneh keur batur,manhna ngan nampa sangka,rugi untung dituding ku nu milain,sangka koyumiahna.5. Dirasakeun ku nu ngalalandi,mutmainah nu malar captang,ngarah had ku lalamb,nyumputna ti catur,suni-suni ngancik di sari,basa keur masamoan,teu sata saitu,teu salain teu saenya,rasa-rasa da moal kacingcirihi, jalma nu sok bengkahan.6. Puguh jadi babasaning jalmi,ku ti tadi tina katadina,handapeun luhureun ba,tuluy diawur-awur,tepung kana basa nu kaharti,panglandi yn Allah,contona kamashur,billahi lillahi jeung minallahi,wafidallah alallahimaallahi wafillah.7. Wur diawur tumtsing bumi,alam dunya babasan manusa,bisi pagorng pareheng,sungutna teu akur,da rasa mah bawa ngajadi,basa Haaqullah mah,tara pasaliru,sulaya reujeung buktina,najan poho,ngadak-ngadak teu pahili,ninggang ka nu enyana.8. Tapi tacan katitisan sari,ragrag rasa lila teuing nyaba,palr hat ku lilipn,lipur kasaliru dapur,bibit beuti kaluli-luli,lila-lila paturay,
 
aing-aing itu-itu,lawas teuing ganti ngaran,sieun sapa dipindingan ku pamali,mun dipech sna.9. Kari rasa ngan ah reujeurg ih,uh-ah uh-ah basa kalelepasan,bisi omong kabalason,nyh mutmainah imut,watir teuing ku jasmani aing,kagokeun rk disada,nguyung dina kurung,rerag ngeunah rasana,pangabetah loba parab loba cai,ngelak dina talawungan.10. Deg pangadeg manusa haqeqi,kahayatanana mutmainah,lalandn geusan nu sjn,najan Allah nu Agung,qoyyumiyah geusan haqeqi,panudinaan rasa,ti Nabi Rasul,sangkaeun ku waliyullah,anu matak datna teu kurang teu leuwih,tina Kapangranan.11. Cig jasmani geura tuturuti,Wa¶allama adamal asmaa,kalah pah moal ppd,nurutan ka pangwuruk,saban rupa aya panglandi,saalam-alamna,niru-niru kampung,tetelahan saban dsa,nu prihatin tuturuti kembanq junti,rampayak kembang antanan.12. Keur numbuan kecap anu tadi,bisi tukuh dikecapan Allah,tangtu ku batur di-l-l,deuk takabur umaku,ieu aing lain pribumi,perbawa ti zamanna,teu rk niru-niru,

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->