Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword or section
Like this
16Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Layang Muslimin Muslimat

Layang Muslimin Muslimat

Ratings: (0)|Views: 1,479 |Likes:
Published by Ganip Gunawan
Layang Muslimin Muslimat | Jilid I-V, Asep Martawidjaya, 1959
Layang Muslimin Muslimat | Jilid I-V, Asep Martawidjaya, 1959

More info:

Published by: Ganip Gunawan on Dec 29, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/02/2013

pdf

text

original

 
i
LAJANG
MUSLIMIN – MUSLIMAT
Djilid ka I dugi ka V Ngudag dalil dina Qur’an:=
 Inna lillahi wainna ilaihi rodji’un
=Pituahna
Adjar Padang
Dikarang sarta didangding ku:
Asep Martawidjaya
Dikaluarkeun ku:
J. Hidajat bin Asep Martawidjaya
Pataruman GARUTPusat pendjual
M. SATJAWIKARTA
Djl. Karapitan No. 23A/36A Bandung
M. ATJIP 
Gg. Asmi No. 23 Bandung------------------------------------------------Tjitakan ka opat kali; Januari taun 1959------------------------------------------------
 
ii---------------------------------------------------------------------
 Hakna nu ngarang disengker ku artikel 11 anu kaunggel dinaStaatsblad 1912 No 600 Anu sanes teu kenging njitak. Ieu lajang teu sjachdigaduhannana teu aya tawisan anu gaduh hak, sapertos ieudihandap
----------------------------------------------------------------------
Pamugi ulah disimpen atanapi diaos di tempat anu hina.Ieu lajang teu kenging diaos ku anu masih keneh salantjar elmuna.
 
iii
 Pangjajap
 Duka kumaha mimitina kuring tepung jeung hiji jajaka urang Lembang. Teu hir walahir jeung manehna tapi kiwari jadi duduluran; manehna ngaku lanceuk ka kuring, nya kitu sabalikna. Nyati manehna kuring meunang ieu buku; cenah minangka kado ulang taun waktu kuring panceg umur nyorang opat puluh. Ki adi ngabejakeun yen ieu buku mangrupakeun salah sahiji pituduh ‘jalan paeh’. Sartamanehna ngajelaskeun panjang lebar naon ari ‘jalan paeh’ teh; jiga anu heueuh nerangkeunnateh, padahal manehna sorangan harita tacan maca eusi ieu buku. Teuing ti mana manehnameunang buku ieu, weleh manehna ge pohoeun. Nu kainget manehna; cenah ieu teh warisan tiMama (kokolot manehna, manehna yatim piatu ti umur opat taun, sakolana oge ngan nepi kakelas 3 SD; diurus ti leuleutik ku ninina anu pernah meunang penghargaan Kalpataru diwewengkon Tasik dina mangsa dekade 90-an). Ieu buku dikaluarkeun tina wadah kotak anu geuslusuh, nya kitu deui waragad buku jeung hurufna (geus laluntur ku umur). Kuring ngarandeg sajongjongan waktu maca pangeling cara maca buku ieu;
Pamugi ulahdisimpen atanapi diaos dina tempat anu hina. Ieu Lajang teu kenging diaos ku anu masih keneh salantjar elmun
a”.
 Nurut kana pangeling eta, kuring nyiapkeun suasana (lahir jeung batinna) pikeunmahamkeun ieu buku. Kituna mah rumasa sabab elmu kuring jauh tina salancar malah teubodo-bodo acan! Hate kuring bener-bener ngageter, leuleus, jeung ngarasa leuwih bodo waktu maca jilid per jilid ieu buku. Sajujurna saumur nyunyuhun sirah, can pernah alatan ku maca buku hate kuring ngageter saperti harita! Bener-bener harita mangrupakeun kado anu istimewa pisan pikeunkuring mah.Tangtu bakal beda pangaruh buku ieu keur nu lian. Keur sing saha wae anu bakal ngarasakeunmangpaat ieu buku; minangka nimu bongbolongan pikeun jalan hirup ka hareup. Hayu urang menta hampura sarta muji syukur ka Pangeran.Urang perlu menta pangampura ka pangarang jeung penerbit ieu buku anu nyata-nyata hak  penerbitanana dilindungi (copyright). Neda pangapunten pisan rehna simkuring (urang sarerea)cologog nyebarkeun ieu buku tanpa izinna. Mugi kauninga, ieu salinan buku dina waragad elektronik file teh kenging nimu ti dunya maya internet (tadi siang ba’da dzuhur). Diparios ku simkuring salinan teh sami sareng aslina, anu benten nyaeta; teu nyebatkeun pengarang sareng  penerbit, oge ejaannana parantos digentos ku ejaan anyar. Ka pengarang, penerbit atanapi ahliwarisna; sakali deui neda jembar pangampura, sarta nyuhunkeun rido galih kanggo neraskeunnyebarkeun ieu buku.Urang perlu muji syukur ka Pangeran ku cara ngado’akeun ka pengarang sareng penerbitna;Mugi aranjeunna dipasihan pahala jariyah saseueur anu maca sareng anu kenging manfaat tinaieu buku. Teu kakantun hatur nuhun kanu parantos nyalin buku ieu kana e-file (anonim), mugianjeunna kenging kasalametan sareng baroqah (sarta oge kenging pangampura ti pengarang  sareng penerbitna).Man aroffa nafsahu, faqod aroffa robbahu, man aroffa robbahu faqod jahilan nafsahu.Wilujeng nitenan sareng ngaregepkeun ieu Layang. Bogor, 30 Desember 2010
Ganip Gunawan

Activity (16)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
tintonahmad liked this
Ananta Sena added this note
nuhun pisan..
muhammadnain liked this
Kang Arga added this note
Katampi nyakseni _/\_
Rika Andaru liked this
Sugiharto Ika liked this
Aut Sutarsa liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->