Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
13Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
+ ## Prezentimi Letrat Me Vlere

+ ## Prezentimi Letrat Me Vlere

Ratings: (0)|Views: 930 |Likes:
Published by Salih Veseli

More info:

Published by: Salih Veseli on Jan 01, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/06/2013

pdf

text

original

 
PREZENTIMILETRAT ME VLERE
Dr.sc. Armand Krasniqi
 
Kuptimi i letrave me vlerë
Me lëshuarën e tyre në qarkullim krijojnë detyrime meshprehjen e njëanshme të vullnetit;
Janë dokumente të shkruara me të cilat mund të përcaktohetndonjë e drejtë pasurore e cila është inkorporuar në letër dheështë e patjetërsueshme pa ekzistimin e letrës me vlerë;
Letra me vlerë është karakteristike se i takon atij që e mban qënënkupton se është e lidhur ngushtë me subjektin që e mban;
Roli i letrave më vlerë në të drejtën biznesoredhe biznesin nëpërgjithësi është shumë i madh;
Letrat me vlerë janë dokumente të cilat përpilohen me shkrim;
Formaliteti (Forma) është njëra ndër karakteristikat kryesore tësaj;
Kjo nënkupton se ato prodhojnë efekt juridik dhe ekonomikvetëm nëse janë të krijuara në formën të cilën shprehimisht epërcakton ligji;
 
Letrat me vlerë i paraqesin dy vlera:
 ±
Vlerën e vet që kanë; dhe
 ±
Vlerën të cilën e mbajnë;
Ng
a kjo del se letrat me vlerë mbanë dy lloje të drejtash:
 ±
Të drejtat në vet letrat me vlerë që ti posedon ato; dhe
 ±
Të drejtat të cilat dalin nga letrat me vlerë (ajo se çfarë ështëshkruar në të);
Letrat me vlerë mundësojnë zhvillim të shpejtë dhe tësigurt të biznesit;
Lehtësojnë qarkullimin në biznes dhe rrisin sigurinë juridike;

Activity (13)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Rinesa Azemi liked this
Mustaf Ameti liked this
Ermelaaaa liked this
Dituri Hoxha liked this
Dituri Hoxha liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->