Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Un amor de falla

Un amor de falla

Ratings: (0)|Views: 3|Likes:
Published by SocValencia
Conte en Llengua Valenciana
Conte en Llengua Valenciana

More info:

Published by: SocValencia on Jan 01, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/01/2011

pdf

text

original

 
WWW.RUIZNEGRE.COM
UN AMOR DE FALLA
 
Premi de Guions Radiofònics Radio Minuto, 1986.
 
La Comissió ya està preparada en el carrer, per a escomençar el primer acteprogramat de la semana festiva; l'arreplegà. Les chiques, rialleres, busquenacompanyants d’entre el grup de chics de la falla, per a formar parelles i anarpujant a totes les cases del veïnat en demanda de l'ajuda, no sempreexcessivament generosa, que puga completar el presupost anual de l’eixercici faller.
 
La banda de música, vinguda des d’un poble en el llímit de la província a postaper a este acte, afina els instruments, i el tabalet deixa oir son alegre repic festiu...
 
Abandonant decidit el grup dels chicons, Lluís s’acosta on està Tina oferint-li untant tímit sa companyia- ¡Hola, Tina! ¿Acceptes un acompanyant?
 
- ¡Per qué no! Moltes gràcies...
 
- Al contrari, les gràcies a tu per acceptar-me.
 
I d’un modo tan senzill escomençà tot. Fon una semana inoblidable... Soroll defesta, esclafit de traques, olor a pólvora, perfum de flors... Al llarc del dia un tolld’activitats sempre contra rellonge. Per la nit les velades en el casal, el ball en labarraca en la música dels discs de moda, i la visita ya de matinada a les falles queobtingueren els primers premis... La parella formada per Tina i Lluís continuavacom el primer dia. Junts sempre; des de l’inici de la jornada en la despertà, fins al'últim minut del dia en que el cansanci recomanava retirar-se a descansar mes queforen uns breus moments... En l’instant de la despedida, les confidències en veubaixa junt al portal de l’escaleta.
 
- ¿Me vols?...
 
- Tinc por, Lluís.
 
- ¿Por, a qué?...
 
- A que el teu siga un amor de falla... Amor que naix al primer tro d'avís, i que se’nva envoltat en les purnes i el fum de la cremà.
 
Noves protestes amoroses. Desijos de permanéixer més temps en el carreraprofitant u a u els moments embruixadors, fins que, en el balcó, la mare de Tinatus prudent i fa una observació de lo tart que és...- Bona nit. Que descanses, Tina.
 
- Fins després, Lluís...
 
I passaren les falles. Per imperatius del treball, Lluís degué d'abandonar Valénciapensant que sols ho fea per a tres o quatre mesos, tot lo més sis. Molt pronte vaenviar una carta que fon contestada a tota pressa. La segona missiva tardaria unessemanes... I la següent un tant més...¡Potser coses de les obligacions laborals!...
 
Havia transcorregut un any. Al mig de la placeta ya es vea el muntó d’arena pera la plantà, i els chiquets fruïen escampant-la en els seus jocs. En casa de Tina, lamare, Donya Consol, retocava cuidadosa el trage de llauradora, que de any en anyes trea del calaix per a ser lluït en les festes de més populars arrels valencianes.
 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->