Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Parc Residencial

Parc Residencial

Ratings: (0)|Views: 1 |Likes:
Published by SocValencia
Conte en Llengua Valenciana
Conte en Llengua Valenciana

More info:

Published by: SocValencia on Jan 01, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/20/2013

pdf

text

original

 
WWW.RUIZNEGRE.COM
PARC RESIDENCIAL” 
 
Me pareix que ahí fòra és Nadal atra vegada.Deu de ser, perque els dies ara son curtíssims, el poc d’espai que pega el sol ací davant no calfa gens, i l’escassa gent que passa ho fa en més pressa que decostum. Potser per allò de que necessiten traure temps d’a on puguen per arreglarla casa, eixir de compres i tot això.
 
Bo, puix be. Atre Nadal. ¿I a mi, qué?
 
Yo mai tinguí un especial interés per esta festa... Potser perque la família queem tocà en sort, no fora molt procliu al tipo de celebracions que supon gastardiners en regals... Cal dir en honor a la veritat, que en ma família hi havia pocsdiners per a gastar, i clar, si subsistir portant la casa avant ya suponia un esforç,era normal que per a regals i futees restara poc.
 
També és de veres que hi ha regals molt barats... A voltes un chicotet detall quecasi no costa res, és prou per a que el destinatari es senta agraït... Pero, bo, estaés l’excusa que sempre planteja el qui no té per a regals, perque si et sobra; ¿on esva a posar una flor en una polsera d’or?, ¿o una cartereta de plàstic en un bosso decocodril? Puix això; com sempre s’ha dit: “En diners, torrons”.
 
¡Mira!, ¿i per qué m’enrecordat ara dels torrons?. Eixa és atra, ¿per qué escompren torrons en Nadal i ya no es tornen a comprar en tot l’any? ¿És que fòrad’estes dates senten mal?
 
¡Hi ha que vore la cantitat de costums sense trellat que té la gent!
 
Algú té un dia la lluminosa idea de desprendre’s d’un llibre que en llegir-lo no liagradà, dient a qui li’l dona, que l’ha comprat per ad ella perque és el dia de SantPepet de la Figuereta. Per supost que ella agraïx el gest; li fa gràcia; ho divulga; al’any següent en el dia de Sant Pepet li’n torna el detall; es corre la notícia, i apartir d’uns quants intercanvis com este, mig país compra llibres per a regalar eldia de Sant Pepet de la Figuereta.
 
I no para ahí la cosa. Algun espavilat que comercia en flors fa córrer la veu, deque el llibre regalat no és res sense una flor, i, ¡nyas! La tradició futura dirà queSant Pepet de la Figuereta fon el sant del llibre i de la rosa. ¿A que és bonico?
 
Puix no vagen a creure que estic elucubrant, perque si es dediquen a investigarsobre cóm naixqueren moltes de les tradicions, comprovaran la bogeria d’alguncomençament.
 
Clar, que de tot açò yo parle segons la meua experiència que per supost deud’haver-se quedat un tant desfasada, perque les coses canvien. Poc o molt, perocanvien.
 
Si ha canviat este entorn, que ya veus, no tenia per qué, qué serà d’uns atres onla movilitat i variació de l’aspecte és crucial per a sa subsistència...
 
Ací lo que resulta casi inamovible és eixa classe de gent que freqüenta elsvoltants. Alguns han fet de la visita una costum i pareix com si no pogueren viureestant llunt d'ací.
 
Sobre això també es podria fer una tesis, o quant menys un estudi sério.
 
Yo conec a una senyora ya prou major, que escomençà a vindre per ací sent una jove de bon mirar, que per cert causava admiració en més d’un visitant, i queencara m’atreviria a dir que en alguna ocasió fins li ballaren l’aigua, a lo que ella nova fer ni cas. Puix bo, ad eixa senyora pareix ser que li ha passat en son passeig

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->