Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
ATBM 3.5 - 02 - Temubual Bersama Srikandi

ATBM 3.5 - 02 - Temubual Bersama Srikandi

Ratings:
(0)
|Views: 205|Likes:
Published by Alam Mala
Temubula bersama Srikandi - Sempena selesai ATBM volume 3 terdahulu
Temubula bersama Srikandi - Sempena selesai ATBM volume 3 terdahulu

More info:

Published by: Alam Mala on Jan 08, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/01/2014

pdf

text

original

 
 
2010
Original Author: SrikandiFor: MistisFilesFrom: Mistis Organisation
Republish by Alam Mala
 ALTER TERAHSIA BANGSA MELAYU
 
(Versi 3.5)
 
 ARTIKEL PENGIRING: TEMUBUAL BERSAMA SRIKANDI
 
PERINGATAN: THE TRAFFICKER CODE
The Trafficker Code
terdiri dari tiga perkara penting. Tiga sahaja. Dan ini adalah tunjang kepadapanduan untuk menyelamatkan diri anda dari menjadi keliru. Ingat baik-baik tiga perkara ini:1.
 
Bukan semua yang ada di dalam dunia ini adalah konspirasi, hasil konspirasi ataupunbersangkut paut dengan konspirasi
. Jika anda bertemu dengan satu fakta bahawa terdapat konspirasi pada A, maka tidak semestinya B dan C juga ada kaitan dengan konspirasi. Jangananggap pokok, kucing anda dan ibu bapa anda adalah ciptaan konspirasi. Ini adalah pandanganyang ekstrim.Yang penting, anda mesti tapis dahulu maklumat itu. Jangan terima bulat-bulat atau menolaknyatanpa mengkaji dahulu. Fikirkan baik-baik.2.
 
Tidak dinafikan, sebahagian besar sumber Teori Konspirasi adalah dari para pengkaji Barat. Jaditerdapat dua kategori pengkaji Barat inia.
 
Pertamanya mereka yang memang benar-benar jujur mahu mencari kepastian kepadamisteri yang terjadi di sekeliling mereka. Mereka sedar terdapat sesuatu yang tidak kenadengan sistem sosial masyarakat mereka dan apa yang mereka tahu selama ini. Merekapun mula mengkaji dan mengkaji. Dalam hal ini, mungkin 80% kajian mereka bolehditerimapakai, kerana mereka mengkaji berdasarkan kesan-kesan konspirasi yangdialami oleh mereka sendiri. Selebihnya perlu ditapis dan dipadankan dengan sumberkita sendiri.b.
 
Keduanya para penulis yang diupah oleh The Elite sendiri atau para Orientalis yangmenulis dengan tujuan tertentu bagi menghasilkan kesan-kesan yang negatif terhadapkhalayak. Antaranya dengan tujuan mahu menimbulkan panik atau kesan bahawamanusia tiada gunanya melawan mereka, kekuatan The Hidden Hand amat gagah dantelah mempengaruhi segenap kehidupan mereka. Jadi mereka mahu
brainwash
khalayak supaya tunduk berserah diri pada kekuatan mereka, menganggap The HiddenHand ini sebagai
Tuhan
yang dapat menaburkan mereka kekayaan. Lihat, pertamanyamereka menulis segala konspirasi yang berlaku, kemudian mereka akan selitkan seolah-olah Tuhan langsung tidak berkuasa dan jika mahu selamat, berserah diri sahaja padaThe Hidden Hand ini. Berhati-hati dengan penulis seperti Zecharia Sitchin atau AlbertoRievera mahupun penulis The Vatican Assassin yang dalam menceritakan pelbagaikonspirasi, boleh meleret-leret sehingga Nabi Muhammad dan agama Islam jugadikatakan hasil konspirasi juga! Ini dinamakan merepek dan ada juga di antara merekayang menganggap makhluk asing adalah punca segala konspirasi ini dan tujuan para
alien
ini adalah untuk menduduki bumi dan memperhambakan manusia!Moralnya,
jangan menjadi mangsa
conspiracy theorist 
’  
 
yang berniat jahat atau keliru.
 3.
 
Apa jua konspirasi mereka, perancangan atau pelan,
bagaimana hebat atau dasyat sekalipunperancangan konspirasi mereka, semuanya masih jauh untuk mengatasi perancangandan takdir Allah
azza wa jalla.Gunakan kod panduan di atas ketika membaca atau mengkaji pelbagai teori konspirasi di merata-ratasumber. Ingat tiga poin penting ini.
 
DARI MISTIS ORGANIZATION
Selepas berakhirnya siri Alter Terahsia Bangsa Melayu (ATBM) Volume 3.0 yang lalu, meja pengarangMistisFiles (MF) telah dihujani pelbagai pertanyaan tentang rahsia keMelayuan dan Nusantara. Adapihak yang menyokong Srikandi malah mengemukakan maklumat-maklumat tambahan untuk berkongsi dengan pembaca MF. Ada pihak yang membangkang dan mengkritik Srikandi. Ada yang tidak berpuashati dengan Srikandi. Ada yang memaki-hamun Srikandi seolah-olah Srikandi telahmemusnahkan seluruh hidupnya!Bukan sahaja di Malaysia, malah di Indonesia siri ini telah tersebar dengan meluas apabila seorangpeminat dari seberang (?) telah mengedit siri ATBM di dalam bahasa Indonesia dan menyebarkannya didalam blog-blog, forum dan laman web. Bukan sahaja orang Minang, Bugis, Riau dan sebagainya, malahsaudara serumpun dari kalangan orang Jawa dan Sulu tertanya-tanya asal-usul Bani Jawi dan sedarakan kesamaan budaya dan langgam bahasa antara kaum-kaum Nusantara.Kami telah mengambil inisiatif bertemu dengan Srikandi, editor ATBM bagi membincangkan beberapapersoalan yang tidak sempat dirungkaikan di dalam siri yang lepas. Kami juga akan cuba untuk mengorek pembayang-pembayang bagi siri yang akan datang yang diketahui tajuknya sebagai "TheHouse of Bani Jawi".Di sebuah cafe yang berlatarbelakang pantai yang indah di semenanjung Yucatan, kami denganbangganya membawakan kepada anda Temubual Bersama Srikandi. Hayatilah sejarah anda, keranatanpa sejarah, anda mungkin akan disejarahkan.
~ Mistis Organization
AREA 13RESTRICTION ZONE

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->