Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
17Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
UTILAJELE AGRICOLE FOLOSITE LA INFIINTAREA SI INTRETINEREA UNEI CULTURI DE AFIN

UTILAJELE AGRICOLE FOLOSITE LA INFIINTAREA SI INTRETINEREA UNEI CULTURI DE AFIN

Ratings:
(0)
|Views: 2,091|Likes:
Published by Bordeanu Bianca

More info:

Published by: Bordeanu Bianca on Jan 21, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/11/2013

pdf

text

original

 
UTILAJELE AGRICOLE FOLOSITE INCULTURILE DE AFIN
Caracteristicile solului necesare pentru afinAfinul de cultura
se dezvolta cel mai bine in soluri acide cu PH-uri cuprinse intre4,5-5,8.Pentru a obtine un PH mai scazut (mai acid) se va folosi sulf agricol si/sau turba, iar pentru a obtine un PH mai ridicat (mai alcalin) se va folosi amendament.Pentru a mari procentajul de materie organica in sol se va ingloba rumegus si/sauturba, cantitatile necesare vor fi determinate in functie de rezultatele analizei soluluiales pentru plantare.Prelevarea probelor de sol se va face in felul urmator: se va lua din 3 locuri diferitedin parcela prevazuta pentru plantare aproximativ 100g sol de la o adancime de 5-10cm.
Pregatirea solului si plantarea
Dupa alegerea terenului se poate trece efectiv la lucrarile de pregatire asolului, lucrari care se efectueaza mecanizat.Materia organica se va administra cu folosind masina pentru imprastiat gunoi degrajd (MIG-5), masina care lucreaza in agregat cu tractorul U-650.Aceasta masina este o masina tractata pe 4 roti in tandem oscilant fiind actionata dela priza de putere a tractorului. Deplasarea materiei organice din bena catre toba seface cu ajutorul transportorului cu racleti. Dislocarea, maruntirea si imprastierea pesol se face cu ajutorul tobei.
 
MIG-5
Materialul organic care a fost administrat se va incorpora in sol printr-o araturaadanca, lucrere ce va fi efectuata cu ajutorul plugului PP-4-30, plug cu destinatiegenerala sau in cazul in care terenul este inclinat si are o panta de pana la maxim 20
  ̊
 cu ajutorul plugului reversibil purtat PRP-4-25.Aratura se va face cat mai adanca, lucru ce se poate realiza prin modificareapozitiei rotilor de copiere, sau prin marirea unghiului de patrundere in sol a trupitelor.Plugul reversibil purtat cu patru trupite PRP-4-25Dupa realizarea araturii terenul trebuie discuit si frezat.Pentru discuitulterenului se pot folosi mai multe tipuri de grape cu discuri: Grapa cu discuri GD-3,2,GDU-3,4, GDG-2,7.Pentru pregatirea patului germinativ se va folosi freza purtata pentru pasuni FPP-1,3care lucreaza in agregat cu tractorul U650. Este o freza care poate lucra la oadancime de maxim12 cm si se poate cupla la tractor in trei pozitii realizandu-sedezaxari diferite, in functie de necesitate.Prin schimbarea rotilor de la reductorul curoti dintate cilindrice se pot obtine patru turatii la arborele frezei, functie de viteza dedeplasare si conditiile de sol.
 
Freza purtata pentru pasuni FPP-1,3Pentru suprafete mici afinul poate fi plantat la groapa insa pentru plantatii maimari este recomandat plantarea afinului pe biloane.Biloanele pot fi formate in functie de caracteristicile solului si topografiaterenului, la o inaltime cuprinsa intre 30-50cm fata de cota naturala a terenului.Terenul trebuie sa fie arat, discuit sau frezat. Scarificarea este recomandata in cazulin care terenul este plan si se dreneaza greu. Ulterior lucrarilor mentionate se vor trasa randurile la distante egale de 3m, se va administra rumegus si/sau turba peranduri dupa care se vor freza pentru omogenizarea lor in sol, iar apoi se vor formabiloanele.Administrare rumegus Formarea bilonuluiBiloanele vor fi realizate cu ajutorul plugului reversibil purtat cu patru trupite.Pe biloane va fi montata conducta de picurare. .Pentru a intretine mai usor biloanele curate de buruieni, se recomanda ca biloanelesa fie acoperite cu agrotextil, folie de plastic sau aschi de lemn.

Activity (17)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
schimbdecarti liked this
Anitoiu Ion liked this
velu22 liked this
Moni Monica liked this
Alexandra Tatomir liked this
Cristiana Gruia liked this
Niku Cioina liked this
paraschiv54 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->