Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
16Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Minit Mesyuarat Persidangan UMNO Cawangan Kg

Minit Mesyuarat Persidangan UMNO Cawangan Kg

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 6,168|Likes:
Published by anon-345616

More info:

Published by: anon-345616 on Aug 14, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/27/2015

pdf

text

original

 
Minit Mesyuarat Persidangan UMNO Cawangan Kg. BaruLayang-Layang Kanan, 32800 Parit, Perak.
Tarikh: 5 Mei 2007Masa: 2.30 petangTempat: Dewan Orang Ramai Kg. Baru.Kehadiran: 56 orangTurut hadir bersama: Wakil Wanita Pn. Kamariah Bt. Bongyamin.Wakil Bahagian: Ustaz Nizar Bin Zakaria.Pengerusi majlis: Tn. Hj. Ahmad Teridi Bin Harun.
Agenda 1UCAPAN ALU-ALUAN
Pengerusi mendahului ucapan dengan salam dan terima kasih kepada semua kerana diberi peluanguntuk mempengerusikan mesyuarat pada petang ini dan berharap supaya mesyuarat kali ini akan berjalan lancar.
Agenda 2BACAAN DOA
Bacaan doa telah disempurnakan oleh Cikgu Meor Ishak Bin. Ismail.
Agenda 3NYANYIAN LAGU UMNO “BERSATU” DAN LAGU “NEGARAKU”
Telah dinyanyikan beramai-ramai oleh Ahli UMNO yang hadir dengan penuh semangat.
Agenda 4PENGUMUMAN PENGERUSI JUMLAH KEHADIRAN
Pengerusi mengumumkan kehadiran seramai -56 orang.Ahli UMNO Cawangan Kg. Baru seramai - 157 orang.Ahli yang beryuran - 157 orang.
Agenda 5UCAPAN KETUA CAWANGAN ( TN. HJ. ZAHADI BIN YEOP AHMAD )
5.1Mengucapkan selamat datang kepada wakil bahagian dan wakil wanita yang sudi hadir danseterusnya kepada semua Ahli UMNO yang hadir pada petang ini.5.2Sebelum beliau memulakan bicara beliau ingin meminta maaf jika ada tutur kata atauterkasar bahasa semasa beliau berucap.5.3Ketua Cawangan berharap supaya kita semua sebagai Ahli UMNO dapat bekerjasamamenjaga kawasan kampung kita daripada anasir-anasir jahat yang sedang berleluasa dimana-mana sahaja terutama tentang pendatang tanpa izin yang membanjiri terutamanya dikampung-kampung kita ini.5.4Beliau juga berharap supaya kita pandai mencari peluang memajukan kampung kita denganmengusahakan tanah-tanah terbiar dengan projek-projek yang boleh mendatangkankeuntungan kepada kampung kita.
 
Agenda 6UCAPAN DARIPADA WAKIL BAHAGIAN PARIT ( USTAZ NIZAR B.ZAKARIA )
6.1Beliau mengucapkan selamat datang kepada semua Ahli UMNO yang hadir pada petangini.6.2Beliau berharap supaya semuanya dapat hidup bersatu-padu untuk memajukan kampungkita ini.6.3Beliau juga berharap agar kita semua memberi sepenuhnya kepercayaan kepada pucu pimpinan kita untuk melaksanakan segala bentuk perubahan yang akan kita rasai bersama.
Agenda 7UCAPAN DARIPADA WAKIL WANITA (PN. KAMARIAH BT.BONGYAMIN)
7.1Pn. Kamariah juga berharap supaya semua penduduk dapat bekerjasama terutamanya kaumwanita demi untuk agama, bangsa dan negara yang kita cintai ini.7.2Harapan beliau juga supaya kaum wanita dapat berikrar untuk memajukan diri denganmerebut peluang-peluang yang ada didepan mata kita untuk meningkatkan taraf ekonomikeluarga kita.
Agenda 8PESANAN PENGERUSI MESYUARAT
8.1Pengerusi berharap supaya mesyuarat dapat berjalan lancar.8.2Segala masalah peribadi atau bersangkutan dengan orang perseorangan tidak bolehditimbulkan.8.3Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan memperkenalkan diri terlebih dahulu.
Agenda 9MEMBENTANGKAN PENYATA TAHUNAN
Setiausaha membentangkan Penyata Tahunan Cawangan.Disahkan oleh En. Baharuddin b. Tasi.
Agenda 10MEMBENTANGKAN PERINGATAN PERSIDANGAN YANG LALU
Disahkan oleh En. Mior Ishak b. Ismail.Disokong oleh En. Idris b. Munai.
Agenda 11MEMBENTANGKAN PENYATA KEWANGAN YANG BERAKHIR ( 31.12.2007 )Agenda 12MELANTIK PERWAKILAN UMNO CAWANGAN KE MESYUARATPERWAKILAN UMNO BAHAGIAN PARIT
1.En. Abdul Aziz b. Resat.2.Tn. Hj. Teridi b. Harun.3.En. Meor Ishak b. Meor Ismail.
 
Agenda 13MELANTIK 7 ORANG PERWAKILAN KE PERHIMPUNAN AGUNGUMNO DI KUALA LUMPUR 
1.En. Jebat b. Din.2.En. Fadzil b. Hj. Mohd Lazim.3.En. Mohd Daim b. Dahalan.4.En. Yusuf b. Nordin.5.Dato’ Hj. Nasruddin b. Hj. Alang Saidin.6.En. Khairuddin b. Hj. Mohd Kadri.7.Tn. Hj. Arshad b. Abd Aziz.
Agenda 14MEMBAHASKAN USUL-USUL
1.Setiap Ahli JKKK yang telah berkhidmat selama lebih kurang 20 tahun, supaya dapatdiberikan kepada mereka ini sebidang tanah.2.Tuan punya senjata api yang telah meninggal dunia telah diambil oleh kerajaan. Mintasupaya senjata ini diberikan kepada waris.3.Tn. Hj. Mior Ishak memberitahu bahawa kawasan jalan menuju ke beberapa buah rumah ditempatnya masih kekurangan lampu jalan ini sangat membahayakan kerana kawasansekitarnya sangat gelap.4.Memohon untuk membina pondok untuk menunggu bas atau teksi, depan bengkel menujuke Bota.Jawapan daripada En. Khairuddin b. Mohd. Kadri.1.Masalah senjata api, jika tuan punya meninggal dunia senjata tersebut tidak akan diberikankepada waris kerana ia bukannya hak persendirian.2.Beliau memberitahu bahawa satu kampung akan cuma mendapat 7 buah lampu jalan sahaja.3.Perkara tentang pembinaan pondok menunggu bas, kita akan usulkan ke bahagian untuk tindakan selanjutnya.
UCAPAN PENANGGUHAN
Ketua UMNO Cawangan Kg. Baru Tn. Hj. Zahadi b. Yeop Ahmad merakamkan ucapan terimakasih kepada semua Ahli UMNO yang hadir pada petang ini kerana dengan kerjasama semuamesyuarat telah berjalan dengan lancarnya.Mesyuarat ditangguhkan pada pukul 5.30 petang.

Activity (16)

You've already reviewed this. Edit your review.
Zhairiey Ruslan liked this
AzeniHussain liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
Kasmawati Ibrahim liked this
Nur Syazwina Nasarudin Nubies liked this
Abd Muen Muen liked this
sahrulise liked this
experttpy liked this
Shahnun Ahmad liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->