Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Samenvatting social media workshop 24-01-2011

Samenvatting social media workshop 24-01-2011

Ratings: (0)|Views: 33|Likes:
Published by Mark de Wit

More info:

Published by: Mark de Wit on Jan 31, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/31/2011

pdf

text

original

 
Uitkomsten Social Media Workshop26-01-2011Aanwezig
: JW, HGS, TM, RK, FACS, MDW
Doelstellingen vooraf:
-Idee krijgen van wat social media zijn,-Wat een bedrijf ermee kan?-Welke verschillende vormen er zijn,-Te weten komen of je ermee in zee wilt ja of nee.
Verslag:
De belangrijkste vragen zijn:
Wat wil je met social media? Hoe wil je ze voor je laten werken? Wil je dat ze leads generen voor je?Wil je innovatie en kennis broadcasten? Kun je je veroorloven om er wel of niet aan te doen, want er wordt hoe dan ook over je gepraat? Wil je eerst een beleid of eerst proberen en dan door middel vanvallen en opstaan een beleid opstellen?Er heerst tijdens de workshop veel onduidelijkheid over het hoe en wat van sociale media. Maar aande hand van veel vragen, tekst en uitleg, ontstaat er een steeds beter beeld van het onderwerp van deworkshop.Uiteindelijk wordt besloten dat we wel aan sociale media moeten doen, want er wordt hoe dan ookover ons gepraat en je doet er beter aan om te engagen, luisteren en te reageren, dan volledigafwezig te zijn. In dit tijdperk kan dat zelfs argwaan opwekken.
Communicatie van BHT met de markt:
1.
Advertenties vormen de ‘oude’ manier van communiceren, het is eenrichtingsverkeer en wordteerder argwanend ontvangen dan erg positief. Het is betaalde en geregisseerdecommunicatie.
2.
Via het internet is de communicatie interactiever geworden en is BHT te vinden op decompany website, daar geven wij info over:i.Wie wij zijnii.Wat wij kunneniii.Welke ervaring wij hebbeniv.Welke nieuwe activiteiten we ondernemena.Via zoekmachines zoals Google zoekt men naar:v.Onze naamvi.Onze productenvii.Onze diensten
b.
Door middel van zoekmachine marketing en paid search zijn we bezig om onzevindbaarheid via zoekmachines te vergroten.
3.
Nieuwe communicatiemiddelen die worden gecategoriseerd als ‘earned’ communicatie zijninteractiever en bestaan voor een groot deel uit user generated content. Ze worden zodoendeveel minder geregisseerd door de company, maar veel meer door de gebruikers van dienieuwe communicatiemiddelen. De boodschappen die op deze manier de wereld inkomen,worden als veel betrouwbaarder en echter gezien. Daarom willen wij ons gaan bezig houdenmet:
a.
 YOUtube
: Door het plaatsen van informatieve of leuke filmpjes van en over Bronswerk kun je extra informatie delen en aandacht trekken – Actie: BHT zet filmpjesop corporate account YOUtube.
b.
Facebook
: BHT bemoeit zich hier niet direct mee, dit is een grotendeel een privéomgeving van mensen, medewerkers van BHT kunnen hier hun persoonlijke profielenop plaatsen – Geen actie van BHT. Maar medewerkers geven wel aan bij wel bedrijf ze werken.
c.
Linked-in
: Op dit platform onderhouden mensen zowel als bedrijven een profiel. Maar er is nog geen Bronswerk corporate profiel aanwezig, medewerkers van BHT zoudenzich hieraan kunnen verbinden en op die manier een visitekaartje van BHT vormen enandersom – Actie: BHT zet een corporate profiel van BHT op.
 
Note: Mensen communiceren met elkaar op deze kanalen en vragen elkaar om advies of geven hunmening over van alles, dit kan dus ook gaan over het bedrijf waar zij werken of over een product of dienst dat door het bedrijf geleverd wordt. Nog actiever wordt er wereldwijd gecommuniceerd optwitter.
d.
Twitter corporate:
Mensen /bedrijven sturen berichtjes de wereld in waarin vragen of opmerkingen staan. Deze berichten kunnen een enorm groot bereik krijgen wanneer er onderwerpen in staan die door veel mensen gevolgd worden. Voor BHT is hetbelangrijk om als corporate account aanwezig te zijn op Twitter om te kunnen gaan‘luisteren’ naar wat er in de wereld over voor ons interessante onderwerpen wordtgezegd. Ook kan BHT besluiten om hier in de vorm van Twitter berichten een bijdrageaan te leveren of reacties op te sturen. Deze vorm van communicatie creëert indirecteen uitnodiging voor al die mensen die het lezen om naar onze website te gaan. Ookkun je er letterlijk je website in vermelden wanneer je iets nieuws of interessants temelden hebt, of het bericht kan doorlinken naar de YOUtube kanaal waar je een mooifilmpje hebt staan wat mensen moeten zien – Actie: BHT creëert een corporateaccount.
e.
Twitter persoonlijk:
Aangezien het kan zijn dat berichten vanaf de corporate Twitter account als geregisseerd gezien kunnen worden, is het nuttig en gunstig om eenaantal persoonlijke accounts te creëren op naam van Bronswerk medewerkers dievanuit hun eigen mening iets zeggen over BHT of gerelateerd aan onderwerpen endiscussies waar BHT zich ook in meldt. Op deze manier heb je weer een groter bereiken creëer je meer geloofwaardigheid en veelzijdigheid van berichten die de wereld ingaan – Actie: BHT faciliteert privé accounts van medewerkers.De bovenstaande social media zullen ons het beste dienen in wat we willen aangezien het channel opYOUtube ons in staat zal zetten om veel meer filmpjes wijd te verspreiden. Via het corporate accountop Linked-in stel je de werknemers die op Linked-in zitten in staat om hun eigen profielgeloofwaardiger te maken, vanwege de bedrijfsreferentie (webadres, groep, etc), maar tegelijkertijdgeeft je profiel op Linked-in weer dat je niet zo maar een bedrijf bent, maar een serieus bedrijf, met alshet goed is op den duur een hoop volgers en aanhangers (zijnde de employees bv). Ook kun je eenbijdrage leveren aan bepaalde groepen die op Linked-in actief zijn, en hier als Bronswerk of alsmedewerker van BHT je mening of reactie op geven en onszelf op die manier weer mooi in de kijker spelen. Via je corporate account op Twitter kun je dan weer broadcasten dat je iets nieuws of leuks of aardigs hebt gepost op YOUtube, Linked-in of je eigen company website. Via Twitter kun je bovendienBronswerk meer op de kaart zetten door dit account deel te laten nemen aan discussies en re-tweetsetc. Tenslotte is het handig om voor de geloofwaardigheid van de communicatie van BHT via Twitter een aantal persoonlijke accounts te hebben van mensen die wel als persoon twitteren, maar welendorsement creëren voor Bronswerk.
Conclusie:
Al deze vormen van nieuwe communicatie ondersteunen de website/ en communicatiemet de wereld en markt.
Concrete acties
:-Corporate account op Linked-in, beheer officieel door BHT (bv FACS)-Corporate account op YOUtube, beheer officieel door BHT (bv FACS)-Corporate account op Twitter, beheer officieel BHT (bv FACS)-Persoonlijke accounts op Twitter, beheer door medewerkers van BHT, wel op een manier eenzichtbare link naar BHT.Voor de workshop van volgende week willen wij de volgende mensen uitnodigen:JW, SR, JVDK, HGS, FACS, FH, EW, RJVH, RS
Doel:
Van deze mensen willen wij weten wat hun eigen ervaringen zijn met sociale media zoalsFacebook, YOUtube, Linked-in, Twitter etc. En welke mogelijkheden zij zien voor BHT. Ook is hetnuttig om in kaart te brengen wie voor welke vorm van sociale media een voorkeur zou hebben omaan te werken. Aan de hand van voorbeelden die door MDW worden aangeleverd willen we laten zienwelke mogelijkheden er nu bestaan voor B2B op sociale media. Hiermee wordt bedoeld dat wordtlaten zien hoe wij ons Linked-in profiel zouden kunnen indelen. Maar ook hoe medewerkers van BHTzich kunnen profileren mbt van het Bronswerk profiel. Misschien nog wel belangrijker willen we tijdensde workshop laten welke discussie groepen en interest groepen er allemaal zijn op Linked-in, met

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->