Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
nieuwsbrief hedgefunds febr. 2011

nieuwsbrief hedgefunds febr. 2011

Ratings:
(0)
|Views: 173|Likes:
Published by j.fred a. voortman
hedge fund ontwikkelingen, februari 2011
hedge fund ontwikkelingen, februari 2011

More info:

Published by: j.fred a. voortman on Feb 03, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/16/2014

pdf

text

original

 
AMBIDATInvestment Services BV
Ambi
dat Investment Services BV
ww.ambidat.blogspot.com
Noordstraat 80A, 2411 BL Bodegraven
 Nieuwsbrief Bodegraven, januari 2011Hedge FundsEr zijn beleggingen en sectoren, die vanwege de recente geschiedenis niet al te zeer meer inde belangstelling staan, die toch wel aandacht verdienen. Een categorie wil ik in deze brief weer eens wat nader beschouwen – hedge funds.Waarom nog in hedge funds beleggen na al de ellende van de afgelopen jaren? Heeft dit soort beleggingen nog wel een toegevoegde waarde binnen de effectenportefeuilles?Het antwoord is naar mijn mening ja, mits. Er zijn belangrijke lessen geleerd en er zijn tevens belangrijke maatregelen genomen. De meest gangbare aanbevelingen om toch in hedge fundste beleggen zijn de mogelijkheden om in sectoren en categorieën te beleggen, die anders niet,of moeilijk beschikbaar zijn. De beschikbare kennis en kunde binnen de hedgefund sector staat nog steeds hoog aangeschreven. Het blijft echter van het grootste belang om bij hetselecteren van het juiste hedge fund rekening te houden met wat er de afgelopen jaren isgeleerd.Om eens een aantal criteria te noemen waarop een hedgefund kan worden beoordeeld noemik: trackrecord, riskmanagement, strategie/handelsstrategie, waarderingsmethodiek,liquiditeit.Het beoordelen van al deze zaken is redelijk moeilijk en vraagt om veel informatie, zoals:Trackrecord: rendement geschiedenis over minimaal 3 jaar, ervaring van de managers(s),ervaring van de risico manager(s), voldoende scheidingsmuren tussen handel en administratie,
 
AMBIDATInvestment Services BV
Ambi
dat Investment Services BV
ww.ambidat.blogspot.com
Noordstraat 80A, 2411 BL Bodegraven
Strategie: hoe is de te volgens strategie gedefinieerd en is die dan ook te volgen/controleren?Wie voert die controles uit en aan wie wordt er dan gerapporteerd?Waardering: vaak kan het erg eenvoudig, omdat er voldoende marktmechanisme is een goede prijsvorming te garanderen, maar als die er niet is wordt het moeilijk, wie doet het dan?Liquiditeit: mede naar aanleiding van de gebeurtenissen in 2008 enz. is er een groeiende vraagnaar meer liquide funds. Er zijn funds, die om die reden een beursnotering hebbenaangevraagd.Hieronder ziet U een paar uitslagen van een recent gehouden enquête onder een aantalinstitutionele beleggers en een korte samenvatting. Hieruit komt een aantal verschuivingenwel naar voren. De bereidheid om in de sector te beleggen is er nog steeds.“The practice of hedge fund investing has leaped in maturity, as investors and fund managersalike have learned they can take nothing for granted, including liquidity and absolutereturns…Having survived the firestorm, investors still believe in the benefits of hedge funds, but are seeking a better handle on the complexities.
 
AMBIDATInvestment Services BV
Ambi
dat Investment Services BV
ww.ambidat.blogspot.com
Noordstraat 80A, 2411 BL Bodegraven
Dat beleggen in hedge fund strategieën geen statische aangelegenheid is mag blijken uit hethierboven afgebeelde mozaïek. Hele grote rendementsverschillen zijn vast te stellen in de jaren 2008 en 2009, terwijl in 2010 de onderlinge afwijkingen veel minder waren.Hieronder de meest recente research update van Credit Suisse Private Banking Division vanfebruari 2011:
Alternative assets should help diversify portfolios in 2011
Hedge funds: Strong gains in 2010 with more upside in 2011. Hedge funds achieved lowdouble-digit returns in 2010 that proved competitive with global equities on a risk-adjusted basis (DJ CS Hedge Fund Index +11.1%, MSCI World Equity Index +12.5%). Abundantmarket liquidity and a declining volatility trend as indicated by our Hedge Fund Barometer should be supportive for most hedge fund strategies in H1 2011. Our favorite styles are globalmacro, convertible arbitrage and distressed debt.

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
j.fred a. voortman liked this
1 hundred reads
j.fred a. voortman liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->