Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword or section
Like this
1Activity

Table Of Contents

Orest Muça
Familja shqiptare para dhe pas shndërrimeve demokratike
Familja tradicionale dhe alternativat “jotradicionale” të saj
Përbërja e “kampionit” të studimit
Analizë mbi shndërrimet pozitive e negative të martesës e familjes
Rreth dilemës: martesë apo bashkëjetesë?
Ekskluziviteti seksual dhe seksi jashtëmartesor4
Disa përfundime
Në vend të hyrjes:
Udhëtim i sociologut në botën e prostitucionit
Një studim “klandestin” për një veprimtari klandestine
Prostitucioni, profesioni më i vjetër?
Terminologjia dhe llojshmëria e prostitucionit
Prostitucioni, rasti i Shqipërisë
Prostitucioni dhe të drejtat universale të njeriut
Përfundime e rekomandime
Një dukuri më e përfolur se e studiuar
Prostitucioni si praktikë kulturore universale dhe rasti i Shqipërisë
Fillimet e prostitucionit në Shqipëri. Ligjet e para për legalizimin e tij
Prostitucioni profesionist në Shqipëri, para e gjatë Luftës së Dytë Botërore
Prostitucioni dhe regjimi komunist (1945-90)
Prostitucioni në Shqipërinë e pas viteve ’90-të dhe disa përfundime
A duhet (ri)legalizuar prostitucioni në Shqipëri?
Hyrje - parashtrimi i problemit
Metodologjia dhe “kampioni” i studimit
Përmasat e trafikimit të grave dhe adoleshentëve
Debat rreth çështjes “pse trafikohen shqiptarët?”
Kush trafikohet?
Mashtrimet përmes premtimeve për martesë - mënyra më e zakonshme e trafikimit
Trafikimi: shkalla e njohjes së tij dhe nevoja për informim
Perceptimi i trafikimit në raport me problemet e sotme të Shqipërisë
Faktorët që ndikojnë më negativisht në trafikim
Pastrafikimi, familja dhe komuniteti. Integrim apo riciklim në trafik?
“Nota” e vlerësimit të institucioneve të shoqërisë përkundrejt trafikimit
Një libër më shumë në bibliotekën (jo aq të varfër) të racizmit
Mafia dhe “Mafia shqiptare”
E drejta zakonore shqiptare dhe ligjet e mafias
Po ku qëndron forca e “mafias shqiptare”?
Kush mund ta mposhtë “mafian shqiptare”?
Epilog: moda antishqiptare e (jo)shqiptarëve
Pse shkruaj për Fishtën?
Kush është Gjergj Fishta?
Fishta, dijetar dhe erudit i gjithanshëm
Figurë kontradiktore apo me vlerësime kontradiktore?
(Në 150-vjetorin e lindjes)
Në vend të hyrjes: Frojdi ose filozofi “imoral”
Kush është Zigmund Frojdi?
Psikanaliza si teori mbi personalitetin
Psikanaliza si terapi: e para është fjala
Pro dhe kundër Frojdit
“Privatizim” i dhunës?
Debatet e sotme dhe politika jonë “e jashtme”
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
analiza_sociologjike

analiza_sociologjike

Ratings: (0)|Views: 117 |Likes:
Published by Eldaad

More info:

Published by: Eldaad on Feb 07, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/14/2011

pdf

text

original

You're Reading a Free Preview
Pages 4 to 24 are not shown in this preview.
You're Reading a Free Preview
Pages 28 to 39 are not shown in this preview.
You're Reading a Free Preview
Pages 43 to 52 are not shown in this preview.
You're Reading a Free Preview
Pages 56 to 84 are not shown in this preview.
You're Reading a Free Preview
Pages 88 to 177 are not shown in this preview.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->