Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
56Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
GEGURITAN IBU

GEGURITAN IBU

Ratings: (0)|Views: 12,502 |Likes:
Published by Sutrisno Spd

More info:

Categories:Topics, Art & Design
Published by: Sutrisno Spd on Feb 08, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/15/2013

pdf

text

original

 
Sutrisno, S.Pd. ( SMP Negeri 1 Rembang ) 
1
GeguritanIBU DUDU WIDHADARI,NANGING KANUGRAHAN LELABUHAN SUCI
 Nalika mendhung angendhanuAna kala mangsane Ibu urip cecingkranganGolek sandhang pangan ngupaya panguripanTanpa rowang, santer lelabuhanIng pangajab bisa nggayuh kaluhuran Nalika mendhung wus sumilak Titi wancine Ibu bisa gumuyuSengkud makarya, olah jiwa raga sejajar priyaDadi cundhakane laku emansipasiSenadyan kebak pepalang ri bebondhotanRawe-rawe rantas, malang-malang putung Nalika tawang wus kebak lintangPara Pinther asung piwulangSedhulur ....Ibu dudu Widhadari, Nanging kanugrahan lelabuhan suciKang wasis salin salaga, ngemban wasesa Nglunturake daya kepintheran ing kulawargaTumus ing sanubari para putra Nglunturake nugraha welas asih ing bale wismaGawe adhem, ayem, lan tentreme swasana Nglunturake ubarampe kawicaksanan lan pakormatanMarang sapepadhan titah bebrayanOra bisa diselak-i ....
 Ibu dudu Widhadari, nanging kanugrahanlelabuhan suci
Sugeng asung raharjane ³Dinten Ibu´ Ngaturaken agunging panuwunMugi rahayu, jinangkung Gusti Ilahi Robbi.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->