Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
viata galicenilor nr 1

viata galicenilor nr 1

Ratings:

4.0

(1)
|Views: 230 |Likes:
Published by alyn
viata galicenilor nr 1
viata galicenilor nr 1

More info:

Published by: alyn on Aug 20, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/01/2010

pdf

text

original

 
 P r i m a r e v i s t `  d i n m e d i u l  r u r a l v a l c e a n
• Anul I • Num`rul 1 • 15 APRILIE - 15 MAI 
 
REVIST~ EDITAT~ DE PRIM~RIA {I CONSILIUL LOCAL ALCOMUNEI GALICEA, |N COLABORARE CU WORLD VISION
CON}INE INFORMA}II {I DIVERTISMEN
 
CON}INE INFORMA}II {I DIVERTISMENT !!! SE DISTRIBUIE GRATUIT !!! 
 
!!! SE DISTRIBUIE GRATUIT !!! 
 
Intervenþia WorldIntervenþia WorldVision, în GaliceaVision, în Galicea
pag4
--
6
Raportul activitãþiiRaportul activitãþiiDSVSADSVSAGaliceaGalicea
pag03
CM YK
 
Bo 
 
ema de Post 
Ingre
 
diente:
Blat: 
- 75 ml ulei- 200 g zahar- 250 ml apa minerala- 2 lg cacao- 2 lg gem prune- 100 g nuci macinate- o lg rasa de bicarbonat- 2 cani faina
Crema: 
- 200 g ciocolata de post- 200 ml frisca vegetala- esenta de rom
Glazura: 
2 plicuri de glazura de ciocolata(Dr. Oetker)
Sirop: 
- 250 g zahar- 400 ml apa- 3 lg cacao- 50 g margarina- esenta de rom
Decor: 
- 300 ml frisca vegetala- ciocolata
Preparare:
Blat: 
Se face din ingredientele de maisus o compozitie care se puneintr-o tava tapetata cu hartie decopt si se coace la foc potrivit.Compozitia acestui blat este lafel ca la negreasa.
Crema: 
Peste ciocolata topita (sa nu fiefierbinte) se adauga frisca batu-ta. Se amesteca si seda la frigider pentrudoua ore. Dupa ce saracit bine sespumeaza cu mixerulsi se adauga esentade rom.
Glazura: 
Se face conforminstructiunilor de peplic
Siropul: 
Toate ingredientelese fierb circa 20 min.Se raceste.
Decor: 
Frisca se spumeaza
Asamblare: 
Blatul se taie in bucati patrate,se insiropeaza apoi se glaseazafiecare in parte cu glazura. Seda la rece pentru 30 min panase intareste glazura. Dupa ce s-a intarit glazura, trasam pefiecare bucata un cerc generosde crema iar deasupra cu aju-torul unui pos cu sprit sedecoreaza cu frisca. Optional,se rade sau se face gratar deciocolata
 
DIVERTISMENTDIVERTISMENT
2
Reþeta
 
Lunii
Alcoolul,
 
olcoolul,
 
oproblem`roblem`serioas`!erioas`!
Persoanele care consuma alcool regulat sau chiar zilnicin cantitati mari si pe perioade mai lungi de timp vorobserva treptat ca, atunci cand a trecut ceva timp de laultimul consum (frecvent dimineata, dupa somn), incep sase simta rau: greturi, varsaturi, transpiratii, tremuraturiale degetelor si mainilor, frica, tensiune, nelinste, staregenerala proasta. Toate aceste simptome sunt cauzate defaptul ca organismul s-a obisnuit sa functioneze cu alcool.Atunci cand alcoolul lipseste sau nivelul acestuia in sangescade (cum se intampla dupa cateva ore de somn), organismul va “cere” alcool pentru a putea functiona din nou normal.Astfel, aceste persoane a nevoie de alcool pentru a se repune in forma, pentru a merge la serviciu si a face lucrurile obisnu-ite de zi cu zi. Aceasta stare de rau, numita SEVRAJ, poate sa devina extrem de grava (convulsii, halucinatii, pierdereacunostintei, moarte). Ea poate fi tratata cu medicamente, care anuleaza rapid manifestarile si suplinesc lipsa alcoolului dinsange. In lipsa tratamentului supravegheat atent de un medic intr-un spital sau in ambulatoriu, pericolul de a intrerupebrusc consumul poate fi foarte mare.
Conform statisticilor: 
-Intre 10 si 15% din populatia generala va avea la un moment dat in viata o problema legata de consumul de alcool-Pana la 20% dintre persoanele care se adreseaza unui medic de familie si pana la 40% dintre pacientii sectiilor de medici-na generala si chirurgie, fara diferente semnificative intre specialitati, au consumul de alcool la originea cererii de asistentamedicala.
 
SOCIALSOCIAL
03
În comuna Galicea,activitatea sanitar-veterinar`obligatorie în trimestrul I dinanul 2008, a decurs în felulurm`tor:- s-au vaccinat: - 200 de porcipentru prevenirea pesteiporcine;- 20.000 de p`s`ripentru prevenirea pseudopesteiaviare;- 171 de cai pen-tru prevenirea antrax-ului;- 650 de oi pentruantrax.- s-au recoltat treisute de probe de sânge pentruparatuberculoz` ovin`;- 86 pentrumalitensis la femele [i 10 lamasculi;- 171 A.I.E.Nici albinele nu au fost uitate.De la acestea, s-au recoltat 25de probe pentru examenul bac-teriologic [i pentru examenulparazitar.S-au crotaliat un num`r de 200de porci, 100 de iezi, 200 demiei, 120 de vi]ei [i s-au f`cutfi[e pentru pa[apoarte la peste130 de cabaline.În aceast` perioad`, s-a asigu-rat asisten]` la domiciliu pentruanimalele bolnave.
FLORIAN
 
MONEA,
medic
 
veterinar
Raportul
 
de
 
activitateal
 
DSVSA
 
Vâlcea,
 
încomuna
 
Galicea
Potrivit viceprimarului liberal al comuneiGalicea, Florea Udrea, prim`vara a fost \ntâmpinat`, aici, mai mult decât se cuvine.Ac]iunile specifice re\nvierii reliefuluicomunei au demarat prin plantarea a 2.500de puie]i de plut`, \n satul Cocoru, pe drumulcare leag` aceast` a[ezare de centrul civic alcomunei, acolo unde apele Topologului s-aurev`rsat nu de pu]ine ori, dar [i \n celelaltesate din aceast` comun`. ViceprimarulFlorea Udrea s-a ocupat personal desupravegherea lucr`rilor de cur`]are a izlazuluicomunal din satul Ostroveni. Aici, animalele local-nicilor nu mai aveau nici o [ans` s` pasc` f`r` a ser`ni serios \n rugii care crescuser` peste toamn` [i \n acest \nceput al anotimpului c`ldu]. Udrea maispune c` inten]ioneaz` s` sprijine cre[terea ani-malelor: “Nu se mai cresc animale a[a cum secre[teau cândva... Este o realitate. Dar vrem s`rezolv`m [i acest lucru pentru c` sunt tot felul deproiecte care abia a[teapt` s` fie elaborate, \n ved-erea acces`rii de fonduri. De fapt, nu mai este unsecret pentru nimeni c` deja au \nceput s` vin`subven]ii europene [i pentru cei care vor s` creasc`un num`r mai mare de animale domestice \ns` nuau for]a financiar` necesar`!”.
Alin
 
Barbu
Plantaþii deprimãvarã...

Activity (4)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
gefinna liked this
cibocris liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->