Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Kurs Word

Kurs Word

Ratings:
(0)
|Views: 3,977|Likes:
Published by Whome2010

More info:

Categories:Types, Reviews
Published by: Whome2010 on Feb 26, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/14/2013

pdf

text

original

 
Microsoft Word – Računarsko obrazovanje
Kratak vodič kroz
1
 
Microsoft Word – Računarsko obrazovanje
Word poseduje ogroman broj opcija i alata koje često znaju i da zbune usled tolikogbroja. Ali, ne mora tako da bude. Ovaj Tutorial će vampokazati kako da preuzmete kontrolu, i postanete "šef"vašem računaru i kažete mu koje alate i palete sa alatkamaželite, i gde.
Razumevanje Toolbar-ova
Kada otvorite Word, program se otvara sa dva toolbar-a(palete sa alatkama), gornja paleta je
Format toolbar 
iuključuje alate kao što su "Bold" i "Italic". Druga paleta je
Standard toolbar 
koja sadrži osnovne Windows alate, kaonpr. "Save", "Copy" i "Paste".Da bi premestili toolbar sa jednog mesta na drugo, kliknite na sivu uspravnu liniju ulevom uglu toolbar-a, i kada se izgled pokazivača promeni u ukrštene duple strelice,prevucite paletu tamo gde želite. Paleta može da bude "plutajuća", tj. nevezana zaivice prozora, ili da bude vezana (dock) za neku od ivica prozora.Da bi izvršili podešavanja paleti, kliknite na ikonu strelice koja se nalazi na desnomkraju svake palete. Pojaviće se dugme "Add or Remove Toolbars", kliknite na njega,pa se pojavljuje lista sa svim mogućim alatkama za tu paletu. Izbor alata vršite jednostavnim izborom ili poništavanjem izbora. U slučaju da koristite Office 97kliknite desnim tasterom na paletu, izaberite paletu koju želite. Da bi vršili detaljnapodešavanja paleti izaberite "Customise" na dnu padajuće liste.Kada izaberete "Customise" opciju pojavljuje se dijalog prozor u kom možete daizvršite ogroman broj podešavanja u vezi paleti. Sada, kliknite na neko od dugmadina paletama i prevucite ga van palete, dugme će nestati. Takođe, možetepremeštati dugmad sa palete na paletu. Postavljanje dugmadi na paletu vrši se naisti način, iz prozora "Customise", sa kartice "Command" izaberete odgovarajućugrupu komandi i traženi alat, te prevučete ga iznad palete gde želite da gapostavite, pokazivač menja oblik u "I", i sada možete da otpustite taster miša. Dabiste grupisali određene alate, prevucite dugmad tako da ona budu sa određenestrane sivih linija.Kada jednom izvršite podešavanja, kasnije opet možete vršiti promene, npr. želiteda dodate dugme koje će sumirati broj reči u dokumentu ("Word Count" dugme).Kliknite desnim tasterom na paletu i izaberite "Customise". U dijalog prozoruizaberite "Tool" grupu alata i iz liste Commands izaberite dugme "Word Count".
Word - Podešavanje
2
 
Microsoft Word – Računarsko obrazovanje
Prevucite dugme na željenu paletu. Ovo dugme nema ikonu, već ispisan tekst. Dabi to promenili kliknite desnim tasterom na dugme "Word Count", ali dok je otvorendijalog prozor, i izaberite opciju "Default Style". Sa dugmeta nestaje tekst, i sadamožemo dodati bitmapu na dugme po želji. Ponovo kliknite desnim tasterom nadugme, i izaberite "Change Button Image" da biste dodali ili promenili crtež nadugmetu. Ako vam se ne sviđa ni jedna ikona od ponuđenih možete napravitisopstvenu. Kliknite desnim tasterom na dugme i izaberite "Edit Button Image",dobićete dijalog "Button editor" gde možete da crtate sopstvenu ikonu piksel popiksel. Na ovaj način možete potpuno promeniti izgled vašeg Word-a, tj. možete sveprilagoditi sebi.
3

Activity (0)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Dalibor Milojic liked this
Marko Nedic liked this
Whome2010 liked this
suncokret4 liked this
Vlajko Djuric liked this
Natasa Stanic liked this
Whome2010 liked this
Danica Draskovic liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->