Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
7Activity

Table Of Contents

0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Varulven-Bloggtext-01

Varulven-Bloggtext-01

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 2,942|Likes:
Published by Varulven
A blogg text in Swedish. Written during two years with a number of commentaries from the readers. Written nearly daily by a witty man that lives in downtown Stockholm. It is about daily events, philosophy, politics, women and relations. The text has been published in the "Passagen" on the internet.
A blogg text in Swedish. Written during two years with a number of commentaries from the readers. Written nearly daily by a witty man that lives in downtown Stockholm. It is about daily events, philosophy, politics, women and relations. The text has been published in the "Passagen" on the internet.

More info:

Published by: Varulven on Aug 24, 2008
Copyright:Public Domain

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/08/2014

pdf

text

original

 
1
Varulvens” blogg
Augusti 2006 juli 2008
Autentiska blogginlägg från två års bloggande på ”Passagen” med kom-mentarer från läsarna.
 
2
Förord och förklaringar av Varulven
I den här boken kan du läsa den autentiska texten i min blogg ”Varulven”.Det är den text som skrivits på bloggen dag för dag och med de kommen-tarer som har lämnats till texterna. Bloggen har funnits på portalen Passa-gen.Låt mig något förklara bakgrunden. Jag hade inte alls för avsikt att bli enbloggare. Tanken hade i och för sig funnits där tidigare, men då hade jagnärmast i åtanke en ”professionell” blogg där jag skulle framträda medmitt rätta namn och med anknytning till min yrkesroll. En blogg för attkommentera dagshändelser i världen och dagshändelser i mitt liv samtgöra privata inlägg i samhällsdebatten. Någon sådan blogg har jag dockhittills inte skapat.Under 2006 kom jag i kontakt med Åsa som hade och har en egen bloggpå Passagen. Jag låter hänsynsfullt henne var anonym. Sommaren 2006lärde jag känna henne och jag började kom-mentera inläggen på hennesblogg. Det blev ganska många inlägg, både korta och mindre korta. Efterett tag förklarade hon vänligt att hon tyckte att jag skulle börja med en
 
3
egen blogg för att se hur det fungerade och dessutom visa vad jag kundeåstadkomma. Efter att jag funderat en del satte jag igång med en enkelblogg. Mest för att leka lite med ord och kanske också reta en och annan.Samt för att visa Å att jag kunde jag också. Någon annan och djupareavsikt hade jag inte. Men bloggen levde av någon egen kraft och tidvisskrev jag små inlägg nästan varje dag. En del av inläggen ledde till kom-mentarer som jag i vissa fall sedan själv bemötte. Flitiga med kommenta-rer var ”Jinxy”, ”Åsa”, ”Jänta” och ”Liberum”. Jag tackar dem särskilt förderas artilleriunderstöd.Så småningom fick jag anledning att närmare fundera över hur myckettext jag ändå producerade genom att bara skriva ”lite på skoj” allteftersomtankarna poppade upp i mitt inre. Texten fanns bara i Passagens dator, intei mina datorer. Så var det och det kändes efter ett tag lite otryggt. Jag hade ju inte kontroll över min egen text. Om den ”bara försvann” skulle denvara borta för alltid, vilket jag säkert skulle beklaga. Texten är för migpersonligen ”ett avtryck i tiden”. Jag är säker på att jag inte skulle haskrivit på samma sätt och i samma ämnen om jag skrivit för tio år sedan.Detsamma om det som jag förhoppningsvis vill skriva om tio år. Det vardärför ett värde för mig själv att bevara texten för framtiden och det ärskälet till att jag sparade ned all text, även kommentarerna till inläggen. Påså sätt säkrade jag texten för framtiden. Inte för att jag menar att texten harnågot egentligt värde för en bredare läsekrets, men den har ett värde förmig. Förhoppningsvis kommer den också att ha ett värde för mina två barnnär de blir äldre. Mina små korta texter avslöjar nämligen en del av vad jag tänkte och även kände under den tiden då bloggtexterna kom till.Förmodligen ger det en viss bild av mig. Den bilden är inte helt sann, meninte heller helt falsk. Mina intressen och mina tankar avslöjas genominläggen. Allt som jag säger om mig själv är inte i alla delar sant, menmycket är det. Den som känner mig kan förmodligen redan ut vad som ärrealism och vad som är fiktion i det hela. Jag har inte haft någon genom-täkt syn på hur bloggen kunnat användas under den tid jag skrev den. Menmitt tankeflöde och mitt skrivbehov har fått ett utlopp.Till en början var min tanke att endast ta med själva inläggen och lämnaute kommentarerna och mina kommentarer till kommentarerna. Men vidgenomläsning av materialet uppmärksammade jag att även kommentarer-na har ett värde samt att jag i vissa fall själv skrivit en hel del i anledningav dessa. Texten blir enligt min mening mera tidstypisk och autentisk om jag tar med kommentarerna och mina ”repliker”. Endast ett par kommen-tarer har tagits bort eftersom det rörde sig om rena tokinläggen. I övrigtfinns allt med.

Activity (7)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred thousand reads
Nasser Marouf added this note
Den här boken rekommenderar jag er att läsa.
Nasser Marouf liked this
Nasser Marouf liked this
1 hundred reads
1 thousand reads
adrian_d liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->