Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
131Activity

Table Of Contents

3. KUPTIMI I MENAXHIMIT
___Shkollat menaxheriale
4. SHKOLLAT MENAXHERIALE
4.1.SHKOLLA KLASIKE
4.1.1.Menaxhimi shkencor
4.2. SHKOLLA E SJELLJES
4.2.1. Studimet e Hawthorn-it
4.2.2 Marrëdhëniet njerëzore
4.3. SHKOLLA KUANTITATIVE
5. HIERARKIA E MENAXHIMIT
7. ROLET DHE AFTËSITË E MENAXHIMIT
7.1. Rolet e menaxherit
7.1.1. Rolet mdërpersonale
7.1.2. Rolet informuese
7.1.3. Rolet vendimore
7.1.4 .Aftësitë e menaxherit
7.1.5. Aftësitë teknike
7.1.6. Aftësitë ndërpersonale (humane)
7.1.7. Aftësitë konceptuale
7.1.8. Aftësitë diagnostifikuese
8. EFIÇENCA, EFEKTIVITETI DHE PRODUKTIVITETI
8.1. Produktiviteti
8.3. Efektiviteti
9. MENAXHERI SOT
10. FAKTORËT MENAXHERIAL
10.1. Faktorët politiko-ligjor
10.2. Faktorët ekonomikë
10.3. Faktorët social-kulturorë
10.4. Faktorët teknologjikë
10.5. Faktorët ndërkombëtarë
11. MIKROMJEDISI (Mjedisi i afërt)
11.1. Klientët
11.2. Konkurrentët
11.3. Furnitorët
11.4. Punonjësit
11.5. Partnerët
11.6. Sindikatat
11.7. Rregullatorët
12. FUNKSIONET THEMELORE TE MENAXHMENTIT
12.1. PLANIFIKIMI
12.2. HIERARKIA E PLANEVE
12.2.2. Objektivat
12.2.3. Strategjitë
12.2.5. Rregullat
12.4.2. Autoriteti dhe pushteti
12.4.2.1. Pushteti
12.4.2.2. Autoriteti dhe llojet e tij
12.4.3. Manaxhimi i konfliktit
12.5. KOORDINIMI
13.1. Rrethina e përgjithshme
13.1.2. Rrethina interne (mjedisi i brendshëm)
13.2. Marrëdhëniet midis organizatës dhe rrethinës
13.3. Strategjia e përshtatjes ndaj rrethinës
13.4. Strategjia e ndikimit mbi rrethinën
13.5. Karakteristikat e kulturës së organizatës
16. SIMBOLET
17. MARRJA E VENDIMEVE
17.1. Vendimmarrja në menaxhment
17.1.1 Llojet e vendimeve
17.2 Modelet e vendosjes
17.2.1. Modeli klasik
17.2.2 Modeli administrativ
17.2.4. Modeli politik
17.3 Procesi i vendosjes
18. MENAXHMENTI NË ZHVILLIMIN E NDËRMARRJES
18.2 Planifikimi dhe kontrolli i rezervave
II MENAXHERI DHE LIDERI
4.1 Teoria e personalitetit
Teoria bihevioristike ose e stilit
4.3 Stilet e udhëheqjes
5. Rrjeti menaxherik i Blake-it dhe Mounton-it
Rrjeti menaxherik i Blake-it dhe Mounton-it
6. Teoria e situatës
7. Stili kontinuum i liderit sipas Tannenbaum dhe Schmid
8.Teoria e kontigjencës së liderit
9. Modeli i udhëheqjes sipas Fiedlerit
Modeli i udhëheqjes sipas Fiedlerit
12. Modeli integrativ i liderizmit
13.Motivimi në veprimtarinë e menaxhmentit
13.1 Kuptimi dhe përmbajtja e motivimit
14. Teoritë themelore në zhvillimin e motivimit
17. Teoria X dhe Y e McGregor-it
18. Personaliteti në modelin organizativ të Argyris-it
20. Modeli dyfaktorësh i Herzbergut
22. Modeli ERG i Alderferit
23. Teoria e motivimit të nevojave e McClelland-it
24.Teoritë procesore të motivimit
26.Teoria e barabarësisë (e të drejtës) sipas Adams J.Stacy
28.Modeli integrativ i motivimit
KAPITULLI I TRETË
2.1.2. XEROS CORPORATION, SHBA
2.1.4. AMERICAN AIRLANES, SHBA
2.1.5. Mc DONALD’S, SHBA
2.1.6. BANKAMERICA CORPORATION, SHBA
2.1.9. COCA COLA COMPANY, SHBA
2.1.10. HONDA-kompani automobilistike nga Japonia
2.1.12. UNILEVER COMPANY, BRITANI TË MADHE
2.1.13. KOMPANIA OLIVETTI, ITALI
2.1.14. DAEWOO-KOMPANI KOREANE
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Bazzat e Menaxhmentit 1

Bazzat e Menaxhmentit 1

Ratings: (0)|Views: 18,929|Likes:
Published by Arif Gashi

More info:

Published by: Arif Gashi on Mar 07, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/27/2013

pdf

text

original

You're Reading a Free Preview
Pages 7 to 87 are not shown in this preview.
You're Reading a Free Preview
Pages 99 to 229 are not shown in this preview.
You're Reading a Free Preview
Pages 236 to 295 are not shown in this preview.
You're Reading a Free Preview
Pages 302 to 319 are not shown in this preview.

Activity (131)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
pranveraspahiu liked this
pranveraspahiu liked this
Emin Neziraj liked this
Nexhbudin liked this
Kaltrina Hyseni liked this
Granit Ahmeti liked this
Dinna Xhaferi liked this
fshta liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->