Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Proiect la psihologie

Proiect la psihologie

Ratings: (0)|Views: 32 |Likes:

More info:

Published by: vicusic_psiholog5059 on Mar 08, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/22/2011

pdf

text

original

 
1
Proiect la psihologieTema: Etica in afaceri
 
Subiectul lectiei
: Etica in afaceri
Tipul lectie
i: de predare ± invatare
Competenta generala
: Insusirea limbajului economic si utilizarea adecvata a conceptelor specifice in activitatile economice.
Competente specifice vizate
:
Obiective operationale
:
O1
: La sfarsitul cursului, studentii vor fi capabili sa faca distinctie intre 3 dintre principalele concepte din domeniul eticii, in maxim 5minute, cu propriile cuvinte, folosindu-se de cunostintele acumulate pe parcursul cursului.
O2:
La sfarsitul cursului, studentii vor fi capabili sa compare minim 3 dintre sistemele majore de analiza etica, in maxim 10 minute,folosindu-se de informatiile prezentate pe slide-uri.
O3:
La sfarsitul cursului, studentii vor fi capabili sa analizeze necesitatea eticii in afaceri, in 5 minute, folosindu-se de informatiileprezentate in timpul acestui curs, cat si de cele dobandite in anii anteriori.
O4:
La sfarsitul cursului, studentii vor fi capabili sa interpreteze problemele de ordin etic in management, in 5 minute, folosindu-se decunostintele acumulate pana in prezent.
Locul desfasurarii lectiei
: in sala de curs 518
Materiale:
prezentare Power Point, foaie, carioci
 
 
2
D
esfasurarea lectiei
Etapele(evenimentele,momentele)lectieiTimpalocatfiecareietape(inminute)Activitatea profesorului Activitatea elevilor Metode,procedee simijolace deinvatamantfolositeModalitati deevaluare
Captareaatentiei
1 minut - se va realiza prin prezentarea celor ce vor sustinecursul- se va relata urmatoarea problema de etica:Dilema etica CE AI FACE TU?Esti singur in masina si conduci intr-o noaptefurtunoasa; cand treci pe langa o statie de autobuz,vezi 3 persoane asteptand autobuzul:1. o batranica bolnava care pare pe moarte2. un vechi prieten care ti-a salvat viata3. iubitul / iubita ideal / a pe care asteptai de oviata sa il intalnesti.Pe care l-ai lua in masina, daca ar existaposibilitatea ca langa sofer sa stea un singur pasager? Gandeste-te bine inainte sa continui.....................................................................Aceasta este o problema etica/morala care a fostfolosita ca parte a unui interviu pentru o slujba. Potisa iei batrana, intrucat ea e pe moarte; sau poti sa ilalegi pe vechiul tau prieten care ti-a salvat viata, siastfelsa te revansezi. Si totusi, sansa de a gasipartenerul ideal s-ar putea sa nu ti se mai ofere.Raspunsul candidatului care a obtinut slujba a fost:- asculta- participa la discutie-ofera solutii laproblema-conversatia - observareasistematica
 
3"I-as da cheile de la masina prietenului meu sa oduca pe batrana la spitalsi as astepta autobuzul alaturi de partenerul ideal"Uneori, avem mult de castigat daca renuntam lalimitarea unei gandiri incapatanate. Nu uitaniciodata sa ai o viziune de ansamblu.
A
nuntareatitluluilectiei siprecizareaobiectiveloroperationalede atins
2 minute - se va anunta titlul lectiei : ÄEtica in afaceri´- se vor comunica obiectivele operationale intr-unmod accesibil, clar - se vor analiza urmatoarele aspecte relevantepentru tema in cauza:1. Ce este etica/ etica afacerilor? Ce sunt regulilemorale/ valorile/ virtutile/ principiile etice?2. Ce presupun sistemele majore de analiza etica?3. De ce este necesara etica in afaceri?4. Care sunt problemele de ordin etic inmanagement?- noteaza titlulcursului si cele 4intrebari, careconstituie obiectiveleoperationale- fac comentariireferitoare ladesfasurarea cursului- explicatia-conversatia-prezentareaschemei inpower point- observareasistematica- intrebari decontrol(Considerati ca titlul cursuluicuprinde si altesubteme pe carenu le-amnominalizat incadrul celor 4obiective? Care ar fi acestea?)
Reactualizareacunostintelor anteriordobandite,necesareinvatarii
4 minute - In urma experientei acumulate, atat pe planprofesional cat si pe plan personal, ce considerati caeste etica?- Dar etica afacerii, ce credeti ca reprezinta?- Raspund- Fac completari,argumenteaza,explica-conversatia-problematizarea-intrebarideschise

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->