Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
44Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
minit mesyuarat psv1 2011

minit mesyuarat psv1 2011

Ratings:
(0)
|Views: 1,901|Likes:
Published by cik rina

More info:

Published by: cik rina on Mar 10, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/19/2013

pdf

text

original

 
SMK TUN MUTAHIR, 75350 BATU BERENDAM MELAKAMINIT MESYUARAT PANITIA PENDIDIKAN SENI VISUALKALI PERTAMA 2011
Tarikh: 08 Januari 2011 (Sabtu)Masa: 10.30 pagiTempat: Bilik Seni
Kehadiran
:1.Pn. Lim Lay Neo (GKMP Kemanusiaan)2.Pn.Azizzah binti Mohd Shah (Ketua Panitia)3.Pn. Nurasyiqin Chia bt Abdullah (Guru Cemerlang)
4.
Cik Nurul Wahida Muhammad5.Cik Noorazrina Ruhaida Idyanty binti Zorkornaini6.En. Yussop bin Ismail7.En. Zambri bin Abu
Tidak Hadir
:
1.
Pn. Salomi binti Naim- Bersebab
2.
Cik Nor Haslinda binti Kamisan- Bersebab
Urusetia
:1.Puan Azizzah binti Mohd Shah2.Cik Noorazrina Ruhaida Idyanty binti Zorkornaini (dilantik sebagai Setiausaha)
1.0Ucapan Pengerusi
1.1
Puan Pengerusi mengucapkan selamat datang kepada guru-guru baru yangmengajar Pendidikan Seni Visual pada tahun 2011 seperti Encik Yussop, Encik Zambri, Cik Nurul Wahida dan Cik Noorazrina Ruhaida Idyanty. Mesyuarat kaliini bertujuan membincangkan perancangan panitia pada tahun 2011. Merujuk kepada mesyuarat kurikulum yang lepas Tuan Pengetua meminta semua panitiamengadakan Program Inovasi. Sekolah juga akan mengadakan Anugerah Inovasi2011 yang menyediakan trofi dan sijil kepada pemenang. Program Inovasi yangdilakukan perlulah memenuhi beberapa syarat antaranya menjimatkan tenaga, kosdan masa. Program Inovasi ini juga perlu menggunakan aplikasi teknologi yangterkini.
1.2
Puan Pengerusi juga memberitahu pertukaran jawatan dalam panitia iaitu ketua panitia ialah Puan Azizzah Mohd Shah menggantikan Puan Nurasyiqin Chia yangtelah menjadi Guru Cemerlang dan memegang jawatan lain.
 
2.0Ucapan GKMP Kemanusiaan
2.1
Puan Lim Lay Neo mengucapkan terima kasih kepada guru-guru yang hadir mesyuarat pada kali ini. Puan Lim Lay Neo memberitahu supaya surat panggilanmenghadiri mesyuarat perlu dihantar melalui email. Ini selaras dengan ProgramInovasi yang dicadangkan oleh Tuan Pengetua. Beliau juga meminta supayaPanitia Pendidikan Seni Visual membina sebuah Blog Panitia yang bolehmemuatkan semua maklumat mengenai Panitia Pendidikan Seni Visual. Selainitu, Puan Lim Lay Neo juga memberitahu bagi guru-guru yang akan menghadirikursus samaada dalam jangka masa yang pendek atau panjang perlu melakukansatu sistem yang dipanggil jual beli jadual waktu dengan guru lain. Guru-guruakan menukarkan jadual waktu mereka dengan guru yang lain dan akanmenggantikan guru tersebut sekiranya mereka pergi kursus.2.2Puan Lim Lay Neo juga memberitahu e-mail Pengetua ialah
hjzolkaply@yahoo.com.my
.
3.0Ucapan Pengetua
3.1
Tuan Pengetua mengucapkan tahniah kepada guru-guru panitia yang mengajar Pendidikan Seni Visual. Perlantikan Encik Zambri bin Abu sebagai guru seniadalah disebabkan oleh Encik Zambri mempunyai opsyen seni ketika mengajar disekolah rendah. Tuan Pengetua juga memberitahu Program Inovasi yang akandijayakan pada tahun ini antaranya Pertandingan Blog Panitia. Selain itu, blog panitia yang dibina dapat memudahkan pelajar untuk mendapatkan nota-notamata pelajaran dan hal-hal yang berkaitan dengan mata pelajaran mereka. TuanPengetua juga meminta agar Panitia mengadakan ko-akademik seperti melukismural di dinding-dinding sekolah sebagai sumbangan panitia kepada sekolah.Bahan-bahan untuk melukis mural boleh menggunakan duit sumbangan PIBG danmelukis mural juga boleh dilakukan oleh pelajar-pelajar Persatuan PendidikanSeni Visual. Tuan Pengetua meminta panitia supaya kewangan pada tahun 2010dibelanjakan pada Januari 2011. Tuan Pengetua juga telah bersetuju dengan pembelian sebuah LCD bagi Panitia Pendidikan Seni Visual pada tahun ini.
4.0Membentang dan Mengesahkan Minit Mesyuarat yang lalu
Pengerusi membentangkan minit mesyuarat yang lalu.Disahkan: Puan Nurasyiqin Chia binti AbdullaDisokong: Encik Yussop bin Ismail
4.1Bangkitan Minit Mesyuarat Yang Lalu
4.1.1
Puan Nurasyiqin mencadangkan semula agar pihak sekolah membenarkanLCD dibeli khas untuk penggunaan Bilik Seni. Cadangan tersebut telah
 
dipersetujui oleh Tuan Pengetua untuk membeli sebuah LCD untuk  panitia.4.1.2Kebenaran pelajar-pelajar yang tidak boleh melukis dan tidak berminatsupaya mereka tidak mengambil kertas ini untuk peperiksaan SPM. TuanPengetua telah bersetuju supaya mereka tidak mengambil kertas peperiksaan Pendidikan Seni Visual untuk SPM tetapi guru perlumelakukan secara berhikmah supaya pelajar tidak merayau sekiranyamereka tidak mengambil mata pelajaran ini untuk peperiksaan.
5.0Dasar Panitia
5.1Format Standard Kualiti Sains SosialFormat ini telah diberikan oleh GKMP untuk diemplementasikan dalamPanitia.BILBUTIRANSTANDARD1Bilangan Buku Nota & LatihanBuku Lukisan (Drawing Blok)1 Buku ( Minimum 5 soalan )1 Buku lukisan (Drawing Block)2FolioBuku skrab1 Folio setahun mengikut tajuk yangdisediakan.Mengandungi:1. Unsur Seni, Grafik. Kraftangan, Lukisan,Catan, Arca ataupun Cetakan.3.AktivitiMencorak, mengambar, membentukraftangan4Penggunaan Bilik SeniMaksimum 8 kumpulan terdiri daripada 5orang satu kumpulan.5Penandaan BukuTidak lewat 7 hari daripada tarikh yangdiberi.Ada ulasanAda pembetulan.5.2Panitia telah mengambil keputusan untuk menetapkan Standard Kualiti :Menengah Rendah ( Peralihan, Tingkatan 1 , 2 & 3 )BILBUTIRANSTANDARD1Nota dan Latihan1 Buku Nota Saiz Besa2Mengambar dan Skrap1 Folio3Lakaran dan Olahan (mengikut tajuk)1 Buku Lukisan (Drawing Block)Menengah Atas ( Tingkatan 4 & 5)

Activity (44)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Aizuera Aimmar liked this
Norita Haironi liked this
abdhamidbinkassim liked this
Stanley Johnson liked this
misztake liked this
syada ghazali liked this
Kowsalya Ramesh liked this
Nad_Aidan_6774 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->