Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
8Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Laporan Bahasa Jawa Keraton

Laporan Bahasa Jawa Keraton

Ratings: (0)|Views: 2,793|Likes:
Laporan bahasa jawa keraton
Laporan bahasa jawa keraton

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: iyandri tiluk wahyono on Mar 11, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, DOC, TXT or read online from Scribd
See More
See less

06/06/2013

pdf

text

original

 
LAPORAN BAHASA JAWIKUNJUNGAN KERATON NGAYOGYAKARTAKALIYAN TAMAN SARI
Kasusun :Risma Wahyudyanti (101134068)
JURUSAN ILMU PENDIDIKANFAKULTAS KEGURUAN DAN ILMU PENDIDIKANPROGRAM STUDI PENDIDIKAN GURU SEKOLAH DASAR UNIVERSITAS SANATA DHARMA YOGYAKARTA2010
 
TEMBUNG PAWARTOS
Puji syukur kita raosaken dumateng Gusti Ingkang Maha Kuasa, ingkang sampunmaringi kanugrahan saengga panulis saget damel laporan punika kanthi gangsar mbotenwonten alangan satunggal punopo.Wonten ing laporan punika panulis ngaturaken matur nuwun dumateng :a. Bapak Pardiman,S.Sn. ingkang sampun maringi sadoyo patunjuk saha bimbingan .b. Bapak saha ibu ingkang sampun nyekapi kabetahan jiwa ugi raga.c. Rencang –rencang ingkang sampun hanyengkuyung panulis,bungah utawi sedih.d. Saha priyayi-priyayi ingkang sampun nyengkuyung saengga laporan punika sagetrampung.Panulis sadar wonten ing laporan punika tasih kathah kalepetan . Kanthi punika kritik kaliyan saranipun panulis pangarepaken kangge kasempurnan laporan punika. Mugi-mugikanthi maos laporan punika saget ningkataken pangetahuan kita wonten babagan budaya tanahJawi.Ngayogyakarta,19 Desember 2010Panulis
 
SUROSO BASA
Budaya jawi punika mujudaken budaya ingkang sae amargi budaya Jawi punikangandut nilai –nilai luhur ingkang mujudaken kapribaden tiyang Jawi. Tuladhanipun wontening tlatah keraton Ngayogyakarta.Wonten ing keraton punika kathah paninggalan – paninggalan keraton Mataram ingkang ngandhut nilai-nilai estetika ingkang manulya.Wonten ing kunjungan punika ,kita tiyang jawi kedah sadar menawa budaya kitasedaya. Kita kedah nglestariaken paninggalan punika saengga putra, saha wayah kita sedantenwonten ing ngajeng saget ngraosaken paninggalan punika. Amargi menawi mboten kitaingkang nglestariaken sinten maleh.Langkung punika, kita sedaya kedah nyinau kanthi remenkabudayan Jawi. Tuladhaipun kanthi kunjungan dateng keraton ingkang sampunkaleksanaaken. Sanesipun kangge sarana refresing, kegiatan punika ugi kedah gadah tujuannapak tilas keraton Mataram .Amargi wonten ing keratin kaliyan taman sari, punika cikal bakal kotaNgayogyakarta,saengga kita kedah mangertosi utaminipun kita tiyang Jawi.

Activity (8)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Sofii Amalias liked this
Nahdlia Rychard liked this
ABRIIMANG liked this
Muhammad Fadli A liked this
Achmad Zainudin liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->