Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
11Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
TEKS PENGACARA MAJLIS SAMBUTAN MAULIDUR RASUL

TEKS PENGACARA MAJLIS SAMBUTAN MAULIDUR RASUL

Ratings:
(0)
|Views: 2,254|Likes:
Published by MohdHaris

More info:

Published by: MohdHaris on Mar 16, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/04/2013

pdf

text

original

 
TEKS PENGACARA MAJLIS SAMBUTAN MAULIDUR RASULSEKOLAH KEBANGSAAN BEKELAM(ALU-ALUAN)
Sirih berlipat sirih pinang,Sirih dari Pulau Mutiara;Pemanis kata selamat datang,Awal Bismillah pembuka bicara.Yang Berbahagia Tn Hj Ahmad b A.Bakar, Penolong Kanan 1 Sekolah Kebangsaan Bekelam.Yang Berusaha Tn. Hj. Ismail b Daud, Penolong Kanan Kokurikulum Sekolah KebangsaanBekelam.Yang Berusaha Pn. Zaidah bt Daud, Penolong Kanan HEM, Sekolah Kebangsaan Bekelam.Yang Dihormati barisan guru-guru Sekolah Kebangsaan Bekelam,Serta Murid-murid yang dikasihi sekalian.
          
 
   
Selamat datang diucapkan, ahlan wa sahlan wa marhaban bikum, ke Majlis PelancaranSambutan Maulidurrasul peringkat Sekolah Kebangsaan Bekelam bg tahun 2011 pada pagiyang mulia ini.Alhamdulillah, bersyukur kita kehadrat Ilahi kerana dengan limpah dan kurnia sertakeizinanNya sekali lagi pada tahun ini kita dapat mengadakan Majlis Sambutan Maulidur Rasul peringkat Sekolah Kebangsaan Bekelam sempena memperingati junjungan besar NabiMuhammad S.A.W.Guru-guru serta murid-murid sekalian,Objektif diadakan sambutan Maulidur Rasul ialah untuk mengembalikan ingatan kita umatakhir zaman terhadap junjungan besar kita Muhammad Rasulullah saw. Dengan
 
mengingatinya akan menambahkan lagi perasaan cinta kasih kepadanya serta mengenang,menghargai serta mengambil iktibar kisah suka duka perjuangannya. Walaupun sambutanMaulidur Rasul ini adalah satu adat sahaja tapi ia adalah adat yang bersifat ibadah dan wajar diteruskan, InsyaAllah.
(SELAWAT DAN PERARAKAN DI PADANG SKB)
 Hadirin dan Hadirat sekalian,Tema maulidur Rasul pada tahun ini ialah 1 Malaysia, 1 Ummah.Pada sambutan hari ini juga,
 
kita akan menyaksikan murid-murid dari setiap kelas akanberararak sambil berselawat di padang Sekolah sebagai satu semangat dan perasaan cintaterhadap junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w yang kita cintai.Semua murid dan guru di minta bersedia untuk perarakan Maulidur Rasul.
(BACAAN DOA)
Tetak buluh panjang sepuluh,Mari jolok sarang penyengat;Angkat tangan jari sepuluh,Doa dipohon biar selamat.Bagi memberkati majlis pada pagi yang penuh barakah ini, majlis dengan segalahormatnya, mempersilakan Yang Berusaha al-Fadhil Ustaz_________________________________ untuk menyampaikan bacaan doa.Dengan penuh takzim, majlis mempersilakan.
 
(bacaan doa)Amin, Ya Rabb al-µAlamin.Semoga dengan bacaan doa oleh beliau itu tadi majlis kita akan dapat berjalan dengan lancar dan mendapat keberkatan daripada Allah S.W.T.
(BACAAN AYAT-AYAT SUCI AL-QURAN)
Majlis pada pagi yang berbahagia ini diteruskan dengan bacaan ayat suci al-Quran yang akandisampaikan oleh_________________________________dan ditafsirkan oleh___________________________________. Majlis mempersilakan.Terima kasih diucapkan kepada Qari dan peterjemah atas bacaan ayat suci al-quran sebentar tadi.
 
(UCAPAN PERASMIAN SAMBUTAN)
Buah langsat di tepi busut,Mari dimuat di dalam peti;Besar hajat kami menjemput,Besar niat di dalam hati
 
Tibalah masa yang dinanti-nantikanMajlis dengan segala sukacita dan hormatnya mempersilakan Yang BerbahagiaTn. Hj. Ahmad b A. Bakar, Penolong Kanan 1 Sekolah Kebangsaan Bekelam untuk menyampaikan ucapan, sekaligus merasmikan Sambutan Maulidur Rasul peringkat SekolahKebangsaan Bekelam bagi tahun 2011.Dengan penuh hormat dan takzim, majlis mempersilakan.Terima Kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia tuan atas ucapan perasmian yangdisampaikan tadi.
(PERSEMBAHAN NASYID)
Sekarang marilah sama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid darikumpulan___________________________dengan lagunya yangbertajuk_____________________.Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulannasyid_____________________atas persembahan itu tadi.
(PERTANDINGAN SELAWAT)
Majlis diteruskan dengan Pertandingan Selawat Antara kelas. Pertandingan selawat inidimulakan dengan kelas ___________________________________.Demikianlah sudah bacaan selawat yang disampaikan oleh setiap kelas.
(PENYAMPAIAN HADIAH)
Majlis diteruskan dengan penyampaian hadiah kepada para pemenang. Dengan inidijemput___________________ ________mengiringi__________________________untuk menyampaikan hadiah kepada para pemenang.Penyampaian hadiah di mulakan dengan pertandingan_______________________________.

Activity (11)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Muhammad Firdaus liked this
Zafrul Arifin liked this
Zafrul Arifin liked this
Syira Ali liked this
rozziana liked this
AyahandaBonda Hannan Dan Hanif liked this
Bapak Din liked this
shidihas liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->