Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
23Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
jocuri si exercitii pentru activitatile de educatie fizica

jocuri si exercitii pentru activitatile de educatie fizica

Ratings:
(0)
|Views: 3,756|Likes:
Published by cristina_cimpianu

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: cristina_cimpianu on Mar 22, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/30/2013

pdf

text

original

 
 
JOCURI SI EXERCITII PENTRU ACTIVITATILEDE EDUCATIE FIZICA( SI NU NUMAI) DESFASURATE IN AERLIBER
1.EXERCITII 
a.CURSA PRIN CERC- In acest exercitiu se trece cu pasireprintr-un cerc tinut la o oarecare inaltime.b.DOI CATE DOI- doi copii se prind de aceeasi mana si seinvartesc imprejur, privindu-se unul pe altul. Bratul libereste intins inspre exterior si corpul usor aplecat in lateral.
c.
RIDICAREA UNUI CON DE BRAD- Exercitiul se executa dinpozitia sezand, cu sprijinul palmelor inapoi pe sol. Piciorelesunt intinse. Cu degetele piciorelor se apuca de jos un conde brad si se ridica. Cine il ridica mai sus, acela estecastigator.
d.
CURSA VRABIUTEI- Exercitiul se executa prin sarituri pevarfuri si pe ambele picioare lipite cu deplasare inainte.Cursa cu sarituri se mai poate executa cand pe un picior,cand pe altul.
 
e.CU BICICLETA- Exercitiul se executa din pozitia culcat pespate. Picioarele se misca liber, imitand pedalatul labicicleta.f. ZBORUL AVIOANELOR –La acest exercitiu se alearga in cercsau descriind cifra 8. Bratele sunt tinute ca aripile unuiavion. Pentru a mari eficienta acestui exercitiu, “zborul” seva face cu “motorul” zumzaind.
g.
CANTARUL- Doi copii se prind de brate , stand spate in spate.Unul dintre ei se apleaca in fata si-l ridica pe celalalt pespatele lui. Dupa ce revine la pozitia initiala, celalalt copil vaface si el acelasi exercitiu. Se poate repeta exercitiul dedoua-trei ori.
h.
PISICA SI PISOII- La acest exercitiu se merge in patru “labe” ,pe varfuri si palme. Copiii sunt “pisicutele” care se joacaprin iarba. La chemarea pisicii, ei vin la casuta pe varfuri sipalme, facand :”miau, miau” (pentru respiratie)
i.
OILE LA STANA- Acest exercitiu propune tararea pe genunchisi palme. Copiii sunt oitele care pasc iarba. La semnalul“oitele pornesc spre stana”:, copiii se tarasc pe genunchi sipalme si se aduna la “stana”.
2.JOCURI
 
a.
PISICA SI CATELUL
- Obiective:-consolidarea deprinderii dea alerga;-dezvoltare atentieiCopiii stau cate doi (unul in spatele celuilalt, cel din spate cumainile pe umarul celui din fata), in formatie de cerc.Conducatorul jocului propune alegerea catelului si a pisicii.Cainele trebuie sa prinda pisica. Daca pisica este prinsa seschimba rolurile. Daca pisica a obosit si vrea sa se odihneasca,ea poate sa se aseze in fata a doi copii- devenind astfel ungrup de trei copii. In acest caz, cel de-al treilea trebuie saalerge mai departe, devenind pisica.b.
CAUTA-TI MINGEA PE TERENUL DE JOC
!-Obiective:consolidarea deprinderii copiilor de a alerga la unsemnal; dezvoltarea atentiei si spiritului de observatie.Material didactic: 4 mingi diferit colorate, jetoane cuimaginea lor(a mingilor), fluier, creta.Jocul se va desfasura pe terenul de joc sau pe iarba. Sedeseneaza pe sol sau se marcheaza pe iarba 4 cercuri in carese aseaza cele 4 mingi. Copiii vor fi impartiti in 4 echipe,fiecare echipa avand in piept un jeton cu imaginea unei mingicolorate. La semnalul conducatorului de joc, copiii se imprastiefugind pe tot terenul marcat, iar la semnalul “cauta-ti mingea”se intorc la locurile lor. Echipa care se aduna mai repede incerc, castiga. La repetare, cand copiii sunt imprastiati peteren, conducatorul jocului schimba locul mingilor.c.
VULPEA SI IEPURELE
- Obiective: consolidarea alergarii;dezvoltarea calitatilor motrice: viteza, rezistenta siindemanare.Copiii stau in formatie de cerc , iar unul dintre ei care esteales sa reprezinte vulpea, sta in mijlocul cercului. Vulpea trecepe la toti copiii, spunand versurile(ca la numaratoare):

Activity (23)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Marius Labus liked this
Balla Béla József liked this
Vasile Viorica liked this
Vasile Viorica liked this
Niţă Sandu liked this
Felicia Guler liked this
Catalina Ion liked this
Ana Sîrghi liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->