Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Parlem de Sarrià n 75

Parlem de Sarrià n 75

Ratings: (0)|Views: 382|Likes:
Published by Roger Casero Gumbau
Número 75 de la revista Parlem de Sarrià editada per GERDS de Ter http://www.parlemdesarria.org/
Número 75 de la revista Parlem de Sarrià editada per GERDS de Ter http://www.parlemdesarria.org/

More info:

Published by: Roger Casero Gumbau on Mar 24, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/28/2014

pdf

text

original

 
Somnis escrits a la novaBiblioteca Emília Xargay
o sempre tenim ocasió d’assistir a la inauguraciód’un nou equipament i més des que s’hainstal·lat a casa nostra la crisi. Hi érem presentsels que perseguim els somnis escrits, els quedesitgem que la paraula impresa, els motstambé dibuixats, tinguin permanència en el suport paper.Quan s’albira una generació que s’acostumarà més a llegiren pantalla que en llibre, hi ha qui es pregunta com ha de seruna biblioteca del segle XXI?. El conseller de cultura de laGeneralitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, va fer unbrillant discurs, explicant-nos que les biblioteques actualssón més una mediateca, on s’hi troba música, cinema i lec-tura, llibres, revistes i diaris, que no pas un magatzem de lli-bres per consultar. També ens va dir que les bibliotequespúbliques actuals fan una funció social indispensable, pelque tenen de transversals. Abans, qui tenia més poder omés riquesa, tenia també accés a bones biblioteques priva-des, per contra, la gent de condició humil, en quedava exclo-sa. Quan la cultura és gratuïta, propera i accessible, dismi-nueixen les diferències socials i desapareix el determinismeoriginal.La nova biblioteca té accés gratuït a internet, per tot aquellque no tingui ordinador a casa seva; té taules d’estudi, perfacilitar el treball en silenci quan no es disposa a l’habitatged’una cambra pròpia; té una sala per compartir amb d’altresestudiants i fer treballs conjunts i disposa d’un bon fonsbibliogràfic per consulta i préstec. També l’espai per maina-da, per acostumar-los a apropar-se al màgic món de la litera-tura infantil. Més endavant, quan l’auditori estigui finalitzat,serà un altre lloc privilegiat on es podran fer les tertúlies lite-ràries, veure cinema, documentals i escoltar música en viu.Els arquitectes i la dissenyadora també han mimat l’espai.Volgudament s’ha buscat la llum, la calidesa dels materials,les formes escultòriques, el mobiliari funcional i original,incorporar elements que connectin amb la nostra idiosincrà-sia: el text de l’artista sarrianenca i els dibuixos dels nensartistes, ens apropen l’espai i ens el fan ben nostre. Estem acasa.Des de la seva inauguració el 12 de desembre, cada dia labiblioteca creix en associats. No és només una biblioteca perSarrià de Ter, donarà servei als pobles veïns, a tota aquellagent que creu que la cultura és un mitjà per canviar, per for-mar-se, per créixer.Donem temps que els somnis escrits, dipositats en els lli-bres, traspassin les fronteres de la ignorància.
EDITORIAL
TEMA DE PORTADA
Hem estrenat Biblioteca
AJUNTAMENT.
Dotze anys de jornades del paper
ENTITATS
5a Fira Comercial
OPINIÓ.
Passem comptes
CULTURA
Les nits del CROExposició: Els Prats de NeptúTot jugant amb el color“L’essència del paper”“Nina, Nineta...”Biblioteca Emília XargayJoan SolàPla, Proust, PairolíEspai 2,0Les eines del Bricolatge emocional
REPORTATGE
Sarrià de Dalt El trasllat forçós
QUADERN D’APUNTSESPAI ESCOLAR.
Escola Bressol ConfettiAMPA Laroda d’esportsObservem, manipulem, experimentem...
NATURA
Primera expedició al Cho Oyu
SALUT
Consells per la presa de medicaments
VIATGES
De badoc per la Xina
ESPORTS.
UES
THE SARRIÀ NEWS41315243031323335363739404243505152546063516871
sumari
p
D
S
3
N
Consell de Redacció:
Josep Brugada, Ivan Bustamante, Dani Cañi-gueral, Joaquim Carreras, Roger Casero, Àngel Garcia, Quim Llu-nell, Assumpció Vila, Eva Martínez, Josep M. Sansalvador, JosepRodeja.
Correcció lingüista:
Toni Ruscalleda
Agraïments:
Ajuntament de Sarrià de Ter, Diputació de Girona
Han col·laborat en aquest número:
Roger Torrent, Martín &Busó, Alba Martínez, Rosa Dachs, Lluís Aymerich, Esther Porti-lla, AV Pla de l’Horta, AV Sarrià de Dalt, Esplai Pl-Mijac, ToniNuñez, Amics Gegants, Sergi Torrentà, Cristina Vicedo, DaniBarco, Anna Sala, Mireia Masó, Jessica Casas, Noemí Toledo,Míriam Costa, Ampa escola Montserrat, Engràcia Bramon,Lourdes Gelada, Xevi Gómez, Emili Marco, Francesc Ramió, Gui-llem Mallola, Enric Sucarrats.
Disseny i maquetació:
Mercè Soler / Estudi Gràfic David Coll · Tel.972 220 154
Impressió:
Impremta Pagès
Subscripció anual:
10 euros
Tiratge:
1.500 exemplars.
e-mail:
revista@sarriadeter.catDipòsit Legal: GI-255-94 - ISSN 1139/9732
Portada:
interior de la biblioteca Emília Xargay. Foto de Martín &Busó, arquitectes.
LA REVISTA JA ÉS A INTERNET: www.parlemdesarria.org
A
A
G
G
R
R
A
A
ï 
ï
M
M
L
L
A
A
C
C
O
O
L
L
·
·
L
L
A
A
B
B
O
O
R
R
A
A
C
C
I
I
Ó
Ó
D
D
E
E
L
L
E
E
 
S
S
E
E
N
N
T
T
I
I
T
T
A
A
T
T
S
S
C
C
O
O
M
M
E
E
R
R
C
C
I
I
A
A
L
L
S
S
NOTA:
La revista l’edita el grup G.E.R.D.S. de TER (Grup editor de larevista de Sarrià de Ter, Consell de Redacció) amb el suport i financia-ció de l’Ajuntament de Sarrià de Ter.El consell de redacció de Parlem de Sarrià no es responsabilitzanecessàriament de les opinions signades.
parlem
DE
SARRIÀ

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->