Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
6.psihometrie

6.psihometrie

Ratings: (0)|Views: 1,149|Likes:
Published by intelepciune1

More info:

Published by: intelepciune1 on Mar 30, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/10/2013

pdf

text

original

 
P S I H O M E T R I ECAPITOLUL I.INTRODUCERE 
Oricine are capacitati parapsihologice. Extrasensibilitatile apar intr-odiversitate de forme. Poate fi vorba de o banuiala, o senzatie vaga in legatura cuun eveniment iminent, dar poate fi si o intuitie fulgeratoare si foarte concreta.Pot aparea sub forma unui semnal auditiv, poate fi o voce interioara sau senzatieca cineva va vorbeste din exterior. Informatia poate veni si prin intermediul uneiviziuni sau unui vis, a unui gand sau se poate simti din senin un anumit miroscare sa aduca aminte de ceva anume. Sunt persoane care simt chiar anumitegusturi ce favorizeaza aparitia unei intuitii privind probleme si evenimente careurmeaza sa aiba loc. Cei mai multi oameni cred ca omul are doar 5 simturi:vazul, auzul, pipaitul, gustul si mirosul. In realitate oamenii au mai multesimturi, cele necunoscute fiind incadrate sub denumirea generica deextrasensibilitati.Dintre aceste extrasensibilitati se pot aminti cateva care sunt intalnite cu ofrecventa mai mare: clarviziunea, simtul radiestezic, clarauditia,clarsenzitivitatea, clarmirosul, etc. O calitate deosebita in perceperea nivelelor subtile este intuitia, care va fi analizata la nivelul II.Oamenii pot invata sa se foloseasca de simturile fizice pentru a capatainformatii provenite de la orice nivel existential. Un bun investigator indomeniul parapsihologiei, este acela capabil sa vada si sa realizeze conexiuni.Daca se poate estima ce anume a condus o persoana la starea in care se afla la unmoment dat, atunci este destul de usor sa se determine ce trebuie sa faca pentrua-si corecta situatia momentana si pentru a-si crea un viitor mai bun. Inmomentul in care o fiinta umana invata sa amplifice si sa integreze ceea cepercepe cu cele cinci simturi si sa realizeze conexiuni, inseamna ca simtulintuitiv al acesteia incepe sa se trezeasca. Simtul intuitiv vine de la nivelulsubconstientului deoarece la acest nivel pot fi percepute toate nivelele subtile sise cunosc reactiile potrivite in functie de situatia de moment. Din pacatemajoritatea oamenilor nu-si percep rational senzatiile de la nivelulsubconstientului motiv pentru care cel mai adesea ignora ceea ce acesta percepe,fiind „condamnati” sa ramana in intuneric spiritual.Exista diverse modalitati de a intra in legatura cu subconstientul. Unadintre acestea mai cunoscuta si mai des utilizata in psihiatrie si in psihologie estehipnoza. O alta modalitate despre care se vorbeste mult, dar putini oameni outilizeaza este meditatia. Cu ajutorul lor oamenii pot sa realizeze conexiuneadintre constient si nivelurile mai profunde ale subconstientului. Indiferent demijloacele prin care se intra in legatura cu perceptiile subconstientului, acesteasunt cel mai adesea traduse la nivel constient prin cele cinci simturi fizice.
1
 
Fiecare dintre nivelurile intuitive ale celor cinci simturi are propriile salefenomene de tip parapsihologic si spiritual.
Clarviziunea
include visurile, imaginatia, perceperea vizuala a aurei, abiocampurilor, vizualizarea organelor interne, a unor entitati fara trup, a unor fenomene din lumi paralele, etc.
Clarauditia
presupune anumite fenomene cum ar fi perceperea unor vociapartinand unor fiinte invizibile ochiului, perceperea unor sunete muzicale,telepatia, etc.
Clargustul
si
clarmirosul
cuprind fenomene de perceptie a unor evenimente sau stari traduse printr-un miros specific sau un anume gust, princare acestea se diferentiaza si pot fi constientizate.
Clarsenzitivitatea
include fenomene de perceptie traduse prin anumitesenzatii in corp si mai ales in maini, cum ar fi: senzatie de cald sau rece,intepaturi, furnicaturi, etc.Fenomenele asociate cu aceste simturi intuitive sunt mult maicuprinzatoare decat cele descrise mai sus. De regula o persoana are un anumitsimt fizic mai dezvoltat decat celalalte, pe baza caruia se pot stimula capacitatileextrasenzoriale. Astfel, cel care are vazul mai bine definit va fi un bunclarvazator, cel care are auzul foarte bun isi va forma si o clarauditie mai bunadecat a celorlalti. Pe masura ce se dezvolta un anumit simt incep sa iasa la ivealasi celelalte. De exemplu, dupa ce se va dezvolta intr-o anumita masuraclarvederea vor incepe sa apara si senzatii de clarauditie, de clarsenzitivitate, etc.Cea mai usor de dezvoltat este clarsenzitivitatea. Pielea este cel maimare dintre organele de simt ale omului, constituind invelisul corpului cu rol deprotectie si totodata servind ca sistem senzorial. Corpul uman emite si absoarbecontinuu energie. De asemenea el emite sunete, lumina, produce electricitate,magnetism, etc. si are capacitatea de a percepe si de a reactiona in prezenta altor campuri energetice. Multe dintre aceste fenomene vin din interior, dar semanifesta la nivelul pielii sau imediat in exterior, in apropierea acesteia (cum ar fi aura). Una dintre formele specifice clarsenzitivitatii este
psihometria
.
Psihometria este capacitatea de a sesiza anumite impresii, de apercepe anumite informatii, prin intrarea in contact cu unele obiecte,persoane si locuri.
 Prin atingerea unui obiect sau unei persoane, ori prin prezenta intr-unanumit loc omul primeste diverse informatii, altfel decat prin intermediulsimtului tactil, dar acesta devine un mijloc prin care se declanseaza mecanismulperceperii intuitive.Se poate vorbi de amprente energetice care se pastreaza pe anumiteobiecte, in anumite locuri sau tesuturi vii.
2
 
 
CAPITOLUL II.
 
AMPRENTE ENERGETICE
 
Orice sistem viu, atunci când se află într-o stare specială, determinatade un surplus sau deficit de energii si informatii, creeaza in structurile fizicepe care le atinge, amprente corespunzătoare propriei sale stari sipersonalitati.
Aceste stări sunt determinate de emoţii şi sentimente, care cu cat sunt maiputernice cu atat creaza amprente mai stabile si mai usor de „citit”. Astfel deamprente pot fi create în special de catre sistemele vii umane si de celesuperioare acestora, dar pot sa apara in anumite situatii si la sistemele viianimale si vegetale.Amprentele energetice si informationale se realizeaza prin implementareaanumitor caracteristici ale unui sistem viu într-o structură fizică oarecare, atuncicând acest sistem viu se află într-o stare energetica si informationala deosebită.Mărimea diferenţei dintre starea normală şi starea momentană a sistemului viu,precum şi nivelul energetic al mediului înconjurător constituie cei doi factori cedetermină anumite caracteristici ale amprentei create de sistemul viu respectiv.Prin citirea unei astfel de amprente se pot afla diferite informatii desprecreatorul ei, inclusiv portretul robot al acestuia, conform principiuluihologramei.
Clasificarea amprentelor 
:
 1. După beneficitate
:-
amprente benefice
care au fost create de catre fiinte benefice si care nufac rau celor care le acceseaza, chiar pot sa ajute cu anumite informatii si energiicontinute;-
amprente malefice
care au un impact neplacut asupra celor care intra incontact cu ele, facandu-le rau acestora, unele putand provoca chiar decesul.Inclusiv anumite farmece si vraji se bazeaza pe folosirea unor astfel deamprente.
2. După intensitate
:-
slabe
, care nu dureaza decat putin timp de la crearea lor sau care suntfoarte vechi si au pierdut mult din continutul lor energetic si informational; suntdestul de greu de detectat si de „citit”;-
medii
, dureaza un timp mai indelungat si pot fi mai usor de citit;-
puternice
, acestea avand o incarcatura energetica si informationala mare,indiferent de timpul care a trecut de la creare lor; sunt foarte usor de depistat side citit;-
foarte puternice
.
3

Activity (0)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Bianca Adela liked this
Bogdan liked this
osiris33ra liked this
marina864 liked this
sorins66 liked this
raza de soare liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->