Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Rezoluta e APKE -së pa substancë dhe jo obligative pa fakte!

Rezoluta e APKE -së pa substancë dhe jo obligative pa fakte!

Ratings: (0)|Views: 5|Likes:
Published by Bahri Gashi

More info:

Published by: Bahri Gashi on Mar 31, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/31/2011

pdf

text

original

 
Rezoluta e APKE -së pa saubstancë dhe jo obligative pa fakte!
 Bahri M.Gashi 
Me plotë të drejtë EU-LEX nuk ka pranuar për të filluar ndonjë hetim të mundshëmlidhur me pretendimet e raportit të Dick Marty-t i cili në Asamblenë Parlamentare tëKëshillit të Evropës (APKE) –në e cila mbi bazën e
“paragjykimit etnik”,
“diskriminimit klasik”
dhe të imponimit ruso -serb u shëndrrua në një rezolutë edhepërkundër karakterit “ jo obligativ”, “jo politik”, dhe “jo kompatibil” me të vërtetën,për vet faktin e tërheqjeve apo lëshimeve nga autori Marty lidhur me ndryshimet dhemodifikimin që nga emërtimi e po ashtu edhe në disa pjesë në përmbajtjen prej 19 dhjetëparagrafësh.Rezoluta e modifikuar me emërtim të ri; “
Hetimet lidhur me dyshimet për trajtiminjohuman dhe trafikim organesh
”. cilin ngrihen pretendime ndaj disa prej ish-drejtuesve Ushtrisë Çlirimtare Kosovës për përfshirje krimin e organizuar,përfshirë trafikimin e organeve njerëzore ku bënë thirrje që të zbulohet e vërteta rreth“trajtimit çnjerëzor dhe trafikimit jo të ligjshëm të organeve njerëzore”. Megjithate rezolutat e Këshillit të Evropës nuk janë obligative dhe kjo rezolutë nuk ështëdetyruese dhe aspak politike por që në vetvete përmbanë elemente juridike mbi çështjen .Ky institucion merret me të drejtat e njeriut dhe nuk ka të bëjë asgjë me BashkiminEvropian. Këshilli ka 47 shtete anëtare. Përveç shteteve mbështesin pavarësinë eKosovës, pjesë e këshillit janë edhe shumë shtete që nuk e kanë njohur shtetësinë eKosovës. Këshilli vlerësohet edhe si institucioni i evropian ku Rusia ka më së shumtindikim. 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->