Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Asistenta Medicala in Australia

Asistenta Medicala in Australia

Ratings: (0)|Views: 237|Likes:
Published by Danaila Violeta

More info:

Categories:Types, Business/Law
Published by: Danaila Violeta on Apr 07, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/22/2011

pdf

text

original

 
UNIVERSITATEA „DUNĂREA DE JOS” GALAŢIFACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICESPECIALIZAREA
Finanţe-Bănci
 
Indrumator:Lect.univ.dr. Varlanuta Florina
STUDENT:Danaila VioletaGrupa: 1 An IIForma de învăţământ: ZI
 
2010
 
Statistici
Speranţa de viaţă din Australia în perioada 1999-2001 a fost 79.7 ani (77,0 anipentru bărbaţi şi 82.4 ani pentru femei). Rata mortalităţii infantile din Australia în anul 2000 afost de 5,2 la 1.000. Rata mortalităţii din Australia în 2000 a fost de 6,7 decese pe an pe 1.000de persoane. Neonatală Rata mortalităţii infantile din Australia în anul 2000 a fost de 3,5 la1.000. Postneonatal Rata mortalităţii infantile din Australia în anul 2000 a fost de 1,7 la 1.000.
Asistenţa medicală în Australia
este furnizata de către guvern, cât şi deinstituţii private.Ministrul Sănătăţii şi fenomenul îmbătrânirii, în prezent Nicola Roxon, aplică politica naţională de sănătate. Asistenţa medicală primarărămâne în responsabilitatea guvernului federal, elemente de care (cum ar fi funcţionarea spitalele) sunt supravegheate defiecarestat . În 1984, un complet sistem de sanatate, Medicare, a fost introdus. Medicarefacilitează accesul către toţi rezidenţii australian eligibile pentru asistenţa medicalăspitalicească gratuite sau low-cost medicale, Optometric publice şi, în acelaşi timp lăsându-lelibertatea de a alege serviciile private de sănătate Acesta coexistă cu un sistem de sănătate privat. Medicare este finanţat parţial deun 1,5%impozitul pe venit taxe (cu excepţii pentru persoanele cu salarii mici-venituri), dar  cea mai mare parte a veniturilor generale. O taxă suplimentară de 1% este impusă pe venitpersoanele cu salarii mari, fără a fi privatde asigurări de sănătate. Precum şi Medicare,există o separat un sistem de avantaje afarmaceutice care subvenţionează puternicmedicamentele prescrise. În 2007-08, Australia cheltuit 9,1% din PIB-ulpeîngrijirea sănătăţii, sau estimat 4874 dolari pe cap de locuitor.
 
Politica naţională de sănătate
Servicii de Sănătate în Australia suntuniversale. Guvernul Federal plăteşte unprocent mare din costul serviciilor în spitalele publice. Acest procent este calculat pe:1. Dacă Guvernul subvenţioneaacest serviciu (pe bazaBeneficii Medicare ,de obicei,75% din costurile de-spital, 100% din `` General Practitioner`` şi 85% de serviciispecializate sunt acoperite)2. Dacă pacientul este o concesiune sau beneficiază de prestaţii3. Dacă pacientul a trecut pragul pentru servicii subvenţionate în continuare (pe bazacheltuielilor totale pentru sănătate an)În cazul în care Guvernul acordă subvenţia mare, pacientul plăteşte restuldin buzunar ,cu excepţia cazului în care furnizorul de servicii alege să utilizeze facturarea in masa.
Facturare în masă
este o opţiune de plată în cadrulMedicaresistemul de asigurăride sănătate universal înAustralia. Furnizorul de servicii de sănătate, de obicei, undoctor se plăteşte 85% din taxa programate direct de către guvernul de facturare pacient şi prinintermediul lor de card de Medicare. Furnizorul de servicii primeste doar 75% din taxa programate, dar evită costurile şi riscurile de facturare şi colectare a datoriilor-ar putea fidescrisă ca o formă defactoring.Alternativă la vrac este de facturare pentru furnizorul de servicii pentru a colectataxa direct de la pacient (nu există nici o restricţie privind această taxă şi este determinată decătre furnizorul). În scopul de a solicita rabat Medicare, apoi pacientul trebuie să viziteze unbirou Medicare, completaţi un formular de cerere (pentru creanţe neplătite, şi în cazul în carecererile de numerar nu se restituie) şi susţin 75% din taxa programate de la guvern (100 %pentru serviciile de medic general).În conformitate cu Medicare, nu este permis să perceapă pacient co-plată, cu bulk-facturare, de exemplu, un furnizor de servicii care bulk-facturi pentru un serviciu nu poatepercepe pacientul suplimentare pentru acest serviciu.Furnizorii de servicii pot alege în mod liber dacă nu sau de a folosi de facturare învrac. Cele mai multe servicii generale de practician în vrac sunt facturate, dar mai puţin înzonele mai bogate şi în zonele rurale, regional şi la distanţă de Australia, unde există undeficit mai mare de medici şi a serviciilor de îngrijire a sănătăţii. Obiectivul principal alfacturare vrac este de a oferi o constrângere economică privind taxele medicale şi a taxelor.În cazul în care un anumit serviciu nu este acoperit, cum ar fiStomatologie,Optometrie, şiAmbulantatransport, pacientul trebuie să plătească întreaga sumă (excepţia cazului în care aceştia să deţină un card de salariaţi cu venituri mici, care le pot dreptul laacces subvenţionate. Persoanele fizice pot opta pentru a scoateAsigurările private de sănătate pentru a acoperi aceste costuri, fie cu un plan care acoperă selectat doar servicii, la un plan deacoperire completă. În practică, o persoană folosind asigurare privată poate fi lăsat încontinuare cu plăţi din buzunar, ca servicii în spitale private de multe ori costa mai mult decâtplata de asigurare.Persoanele fizice sunt încurajate să achiziţioneze servicii private de sănătate.Guvernul realizează acest lucru prin intermediul uneisuprataxe în care un impozit la indiviziimai sus, un nivel de venit set nu sunt penalizate pentru scoaterea de asigurări de sănătateprivate, precum şi o reducere testate mijloace.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->