Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
6Activity

Table Of Contents

1.2.2. Линијари (Rulers)
1.2.3. Статусна линија (Status Bar)
1.2.4. Палети (Palettes)
1.2.5. Отстранување на сите елементи од екранот
1.2.6. Регулирање на погледот на сликата (Zoom Tool)
1.2.7. Подесувања (Preferences)
1.2.8. Прелистувач на датотеки (File Browser)
1.3.1. Стандардни формати на записот на битмапата
1.3.2. Отворање на постоечка датотека (документ)
1.3.3. Креирање и организација на нов документ
1.3.4. Снимање на сликата во датотека
1.3.5. Снимање на дополнителните податоци за сликата
1.3.6. Внесување на сликата преку наредбата Import
1.3.7. Оптмизација на сликата за употреба на Интернет
1.4.1. Одбирање во правилни форми
1.4.2. Одбирање по контури
1.4.3. Други методи на правење селекциите
1.4.4. Работење со селекции
1.5. РАБОТА СО СЛОЕВИ
1.6.1. Основи на корективното филтрирање
1.6.2. Корективни филтри
1.6.3. Деструктивни филтри
1.6.4. Филтри за ефекти
1.6.5. Како делуваат филтрите
1.6.6. Надворешни додатоци (Plug-Ins)
1.6.7. Предпреглед на филтри (Preview)
1.6.8. Филтрирање во рамки од сликата
1.6.9. Зголемување на Фокусот и Контрастот
1.6.10. Употреба на Unsharp Mask филтерот
1.7.3. Дирекциони филтри за заматување (Directional blurring)
1.7.4. Заматување со Threshold
1.7.5. Користење на Lens Blur филтерот во Photoshop
1.7.6. Омекнување на границата на селекција
1.7.7. Минимум и максимум
1.8.1. Додавање на шум
1.8.2. Варијации на шум
1.8.3. Chunky шум
1.8.4. Отстранување на шум со Despeckle
1.8.5. Израмнување на пикселите со Median филтерот
1.8.6. Заоштрување на компримирана слика
1.8.7. Прилагодување на фокусот на дигиталната фотографија
1.8.8. Чистење на скенираните полутонови (halftones)
1.8.9. Користење на Average филтерот во Photoshop
1.9.1. Дисторзии и ефекти на деструктивните филтри
1.10. ФИЛТЕР ГАЛЕРИЈА НА PHOTOSHOP
1.11.1. Ефектот на кристално хало
1.11.2. Креирање на mezzotint
1.12.1. Embossing филтерот
1.12.2. Наоѓање рабови
1.12.3. Креирање на металик обвивка
1.13.1. Рефлектирање на сликата во лажица
1.13.2. Ротирачки спирали
1.13.3. Креирање на концентрични прстени
1.14.1. Ripple филтер
1.14.2. Ocean Ripple and Glass филтер
1.14.3. Wave филтер
1.14.4. Дисторзија на слика по должината на крива
1.15.1. Користење на Liquify командата
1.15.2. Замрзнување и одмрзнување на пиксели
1.15.3. Реконструирање и ремеморирање
1.16.1. Креирање на облаци
1.16.2. Користење на Fibers филтерот
1.16.3. Осветлување на слика
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Photoshop -Adobe -Mkd

Photoshop -Adobe -Mkd

Ratings: (0)|Views: 390|Likes:
Published by zoki632001

More info:

Published by: zoki632001 on Apr 11, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/30/2013

pdf

text

original

You're Reading a Free Preview
Pages 5 to 24 are not shown in this preview.
You're Reading a Free Preview
Pages 29 to 86 are not shown in this preview.

Activity (6)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
irina_makedonija liked this
Daniel Paskov liked this
Pepa007 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->