Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
35Activity

Table Of Contents

0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Existenta Ta Este Iepetabila, autor,Jim Donovan

Existenta Ta Este Iepetabila, autor,Jim Donovan

Ratings: (0)|Views: 4,187|Likes:
Published by evabancos

More info:

Published by: evabancos on Apr 14, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as ODT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/07/2013

pdf

text

original

 
EXISTENTA TA ESTE IREPETABILAJIM DONOVAN
 
INTRODUCERE
,,Oamenii s-au nascut pentru a trai dar nu au fost pregatiti pentru asta”Boris Pasternak 
Povestea mea
Poate ca te intrebi ,,Ce drept are acest individ sa scrie aceasta carte?”. Dreptul meuvine din faptul ca am fost acolo. Am ajuns la capatul disperarii si mi-am revenit. M-amscufundat in cele mai adanci abisuri in care poate ajunge o fiinta umana – mental, fizic,spiritual, emotional si financiar. Am cazut atat de jos cum n-as vrea sa mi se maiintample vreodata si totusi, in mod uimitor, am fost capabil sa-mi schimb soarta si sa maridic din nou din dezastrul care devenise viata mea. Am facut asta aplicand ideileprezentate in aceasta carte.Printr-un lant de evenimente si imprejurari, create in totalitate de actiunile mele, viatamea a devenit un dezastru total. Traiam intr-o camaruta inchiriata, cu baia in comun,undeva in Bronx, unul dintre cele mai rau famate cartiere din New York. Nu voi uitaniciodata gandacii. Erau atat de indrazneti incat nici macar nu fugeau cand aprindeamlumina. In loc de asta se uitau la mine de parca ar fi zis: ,,Ce cauti in baia mea?”. Abiaputeam plati chiria de 45$ pe saptamana. Bruma de bani pe care ii castigam din slujbelecu ziua se duceau pe bautura. Nu mai aveam prieteni pentru ca , din cauza exceselor mele, eram o prezenta dezagreabila. Sanatatea mi se subrezea rapid datorita stilului deviata si a obiceiurilor proaste in privinta mancarii. Eram falit din punct de vederespiritual si ma simteam ca si cum, din nu stiu ce motiv, Dumnezeu m-ar fi parasit.
 
Ajunsesem, cum se spune, pe fundul prapastiei. Ma prabusisem complet. Imivandusem bunurile, dormeam prin masini, petreceam zile intregi fara mancare, fusesemdat afara din casa si traisem toate celelalte umilinte care faceau parte dintr-o asemeneaviata. Singurele lucruri pe care nu le-am facut au fost ca nu am cersit si nu am furat.Imi amintesc o seara de primavara cand mergeam pe Broaway in New York si, in locsa ma uit in sus la luminile stralucitoare si la cerul maiestuos, eu ma uitam in josincercand sa gasesc vreo moneda astfel incat sa am destui bani pentru un pachet detigari. Erau zile cand parcurgeam o distanta de 10 km pana la strada 96 la un magazin deunde puteam sa cumpar tigari mai ieftin. Mergeam o mila pentru o camila, cum s-ar spune, fiind vorba de tigarile mele preferate Camel.
Punctul de cotitura
Am simtit intr-un sfarsit ca am ajuns la limita. Cazusem atat de jos pe cat se putea.Am ajuns in acel punct in care ceva din interiorul meu mi-a spus: ,,Aceasta situatietrebuie sa se schimbe – acum.”. Am fost norocos pentru ca aveam parinti care eraudornici sa ma ia la ei si sa-mi mai dea o sansa. Daca nu erau ei, as fi continuat sa traieschoinarind prin Central Park sau mai rau.Nu sunt sigur care a fost punctul de cotitura. Stiu ca am suferit atat cat am putut saduc si chiar m-am gandit sa ma sinucid. Viata mea, altadata promitatoare, devenise undezastru. Imi irosisem darurile cu care ma nascusem si am luat hotararea sa ma schimbsau sa mor. Sincer, in acel moment al vietii mele, nu prea mai conta pentru mine ce se vaintampla.In timp ce traiam intr-o camera din apartamentul parintilor mei ma rugam laDumnezeu sa faca ceva pentru mine. Nu mult dupa acele vremuri dureroase, m-aminscris intr-un program pentru tratarea dependentei de alcool si m-am angajat pe caleaspre vindecare. In acea vreme credeam ca viata mea este terminata. Acum stiu ca a fostdoar un inceput.M-am bucurat de mult ajutor si sprijin in orele cele mai intunecate ale vietii mele.Daca te lupti cu o problema serioasa ca dependenta de alcool, apeleaza la ajutor profesionist. Nu incerca sa te descurci singur. Inscrie-te intr-un program de sprijin,apeleaza la un doctor sau la un preot, la un psihiatru sau la orice persoana calificatapentru a te ajuta. Aceasta e o situatie de viata si de moarte si trebuie luata in serios.

Activity (35)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
silviacta liked this
mudete liked this
Whitney Jones liked this
ametheea liked this
Laura Popescu liked this
schimbdecarti liked this
Michelle Keith liked this
Carmen Mold liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->