Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Gianni Vattimo

Gianni Vattimo

Ratings: (0)|Views: 102 |Likes:
Published by Ideal Hoxha
Punim Kërkimorë për Filozofin dhe Politikanin e njohur Italian "Gianni Vattimo"
Punim Kërkimorë për Filozofin dhe Politikanin e njohur Italian "Gianni Vattimo"

More info:

Categories:Types, Research
Published by: Ideal Hoxha on Apr 20, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/07/2013

pdf

text

original

 
 
 Departamenti i Shkencave Politike Lënda : Metodat e Hulumtimit të Dukurive Politike
Tema : Gianni Vattimo
Doc.Dr. Ali Pajaziti Punoi:Ideal Hoxha 115376 
 
Tetovë 2009
 
PËRMBAJTJA
HyrjeBiografiaDialogu Me NiçenAnalizë “Nehilizmi Dhe Emancipimi”KonkluzioniBibliografia
 
 
Hyrje
Gianni Vattimo (1936) ndjekësi Italian i Gadamerit
1
dheHeideggerit
2
. Vattimo studjoj në Torino dhe Heidelberg,dhe japi mësim në lëndën e estetikës në Universtitetin e Torinos, gjithashtu duke e ndjekur një karrierë siadministrator dhe parlamentar. Tërësishtë hedh poshtëidenë e korrespondencës ndërmjet gjuhës dhe botës, aipërkrahë një liri eksperimentale dhe jo themelore tërrjedhjes së interpretimit dhe bisedës. Vattimo shpesh kabashkëpunuar me Derridën. Përktheu veprat përfshirë:“Fundi i Modernizmit” , “Nihilizmi dhe Hermeneutika nëkulturën postmoderne”(1988) , dhe përtej interpretimit“Kuptimi i Hermeneutikës për filozofinë (1997). Filozofiae tij mund të karakterizohet si postmoderne metheksimin e tij mbi (mendimin e dobët). Vattimo vizatonmbi filozofinë e Martin Heideggerit me kritikën e tij tëfondacioneve dhe filozofis hermeneutike të mësuesit tëtij Hans Georg Gadamer. Ndoshta mendimi që kishte mësë shumti ndikim, ishte mendimi i Friedrih Niçes “zbulimii gënjeshtrës”, zbulimi i cili supozoi se vlerat dhestrrukturat metafizike janë vetëm lorja të forces, luajtinjë rol të rëndësishëm në nocionin e Vattimos (mendimi idobët). Vattimo hedh poshtë çdo ide të një strukture të jashtëzakonshme të arsyes apo të realitetit që do  jepet një herë dhe për të gjithë. Kjo nuk ka të bëjë mehumbjen e së vërtetës por një riinterpretim të sëvërrtetës si hapje e horizontit.
Biografia
1
Hans Georg Gadamer 1900 lindur në Gjermani i njohur për Magnum Opus, E Vërteta dhe Metoda.
2
Martin Heidegger 1889 filozof Gjerman i njohur me Qenia dhe Koha.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->