Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Svitanje br. 22

Svitanje br. 22

Ratings:
(0)
|Views: 492|Likes:
Published by Rato
List župe sv. Pavla ap., Pujanke - Split, 2011. god.
List župe sv. Pavla ap., Pujanke - Split, 2011. god.

More info:

Categories:Types, Brochures
Published by: Rato on Apr 20, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/05/2013

pdf

text

original

 
Crkva hrvatskih
mučenika na UdbiniTorcida - PujankePapa Pio XII.Podrijetlo Hrvata
str. 7str. 10str. 17str. 22str. 4
 
Izdavač:
Župa sv. Pavla apostola, Split, Pujanke bb
• Glavni urednik:
don Ante Prnjak
 Odgovorni urednik:
don Ante Vranković
• Lektura:
Željana Župa
 Gračko oblikovanje:
Ratomir Vukorepa
• Priprema:
Marko Dragun
 Tisak:
Graditeljska, obrtnička i grafička škola u Splitu
• Naklada:
2300 primjeraka
List
Svitanje
namijenjen je župnoj zajednici sv. Pavla apostola na Pujankama • Materijalnitroškovi nadoknađuju se dobrovoljnim prilozima • Naš žiro-račun je:
2340009-1100169935.
Telefoni
: ured: 377-099 • vrtić: 376-480 • crkva: 376-487 • fax: 376-541
 
u drušu se 
slađ e i bol je  jede!
  
 “Kru h je jed an, jedemo g a s vi. ”
  
 
Svaki čovjek i svaki narod želi znatio svom podrijetlu, odakle je došao, kadase nastanio tu gdje sada obitava, koliko je časna njegova loza, njegovi korijeni.Imaju li njegovi pretci udijela u stvaranjukreposnih ideala i koje su od njih ostvari-li. Čovjek kroz svoju povijest očitava sa-dašnjost, hrani se svojom prošlošću i sti- ječe samopouzdanje za buduće podvige.Naš narod ima bogatu povijest, du-gostoljetnu, i s njomse možemo pono-siti. Kao i svaki na-rod, tako i naš, imauspona i padovakroz stoljeća, ali seodržao. I umjestoda se ponosimo nanašu domovinu, mismo je se počeli sra-miti. Ne samo da sesramimo, nego smopotpali pod utjecaj neke manjine, koja želipokopati sve sveto u našem narodu, do-moljublje i katoličanstvo, te smo im sepridružili u blaćenju naših svetinja.S pogledom na prošlost, usmjere-nim na sadašnjost, nastao je i ovaj brojžupnog lista. U njemu smo se osvrnulina nedavne događaje, koji su nas retros-pektivno vratili u prošlost. Ne želimobiti slijepi i indiferentni, na minule do-gađaje koji još odzvanjaju u nama. Nijedobro da ljudi zaboravljaju lijepe doga-đaje i da podvizi hvale vrijedni požute ipadnu kao lišće u jesen. Previše negativ-nosti se zavuklo u naše živote, kao čađapod kožu. I ono što je u početku imalodobru nakanu, mi smo izokrenuli. Što jepokrenuto i osnovano na ponos, mi smoosramotili ili nastojimo osramotiti i do- vesti na niske grane. Naša domovina iCrkva vape za obnovom i svježinom. Svinešto očekujemo, ali se malo ili nimalozalažemo za bolje sutra, a oni koji po-kušaju nešto uči-niti, bivaju ismi- jani i ponižavani.Nemojmo uvijek očekivati nešto veliko, megalo-mansko, započni-mo od sitnica, odmalenih stvari, neod mase, nego odpojedinca. U našojdomovini, Crkvi, kvartu, župi, ima hvale vrijednih akcija i događanja u koja bi semogli priključiti i na taj način učiniti isebi i drugima život lijepšim i zadovolj-nijim. Neke od tih događaja donosimou ovom broju župnog lista, ne bi li nassama spoznaja, da još netko nastoji okodobra, malo trgnula iz uspavanosti i uči-nila zadovoljnijima. Znamo da je Crkvauvijek bila uz svoj vijerni puk i pratila gaBožanskom pomoću u nastojanju okodobra, pa će tako, vjerujemo, i ostati.
don Ante Prnjak 

Activity (5)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Miodrag Ječmenić liked this
skutorka59 liked this
Rato liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->