Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Privatizimi Ne Kosove

Privatizimi Ne Kosove

Ratings: (0)|Views: 1,217|Likes:
Published by Ideal Hoxha
Punim Kerkimor "Privatizimi në Kosovë"
Punim Kerkimor "Privatizimi në Kosovë"

More info:

Categories:Types, Research
Published by: Ideal Hoxha on Apr 20, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/05/2013

pdf

text

original

 
 
“ 
 Punim Seminarik” Lënda : Politikat Publike
Tema :
 
 Privatizimi Në Kosovë 
Mentor: Punuan:Prof.Dr. Jonuz Abdullai Ideal Hoxha 115376  
Tetovë 2010
1
 
 
 PERMBAJTJA
Hyrja…………………………………....2Historiku i privatizimit dhe specifikat e tij gjatë kohëssë regjimit serb në Kosovë……......3Komercializmi dhe gjendja e ndërmarrjeve shoqërore........4Themelimi i Agjencisë Kosovare t Mirëbesimit(AKM)…….......5Korporatizimi i ndërmarrjeve publike në Kosovë………..........6Përmbysja e një privatizimi të nisur nga USAID dhe AKM.....7-8Përfundimi…………………………………………………………..9Literatura e shfrytëzuar……………………………………………10
2
 
HYRJE
Përmes bazave teorike,lirsht mund të themi se qysh në kohën e regjimit serb ederi me tani si fazë e tranzicionit ekonomik ne Kosovë mund të flasim përgjithësisht mbi PRIVATIZIMIN.Me privatizim ne kuptimin më të thjeshtë nenkuptojmë transferimin e pronësshtetërore apo shoqërore ne atë private. Në Kosovë filozofia e privatizimit u bë formë më e njohur dhe dominante ereformave ekonomike,gjatë tranzicionit të tyre nga ekonomia e centralizuar socialiste në ekonominë e decentralizuar të tregut.Përgjithësisht mund të themi se privatizimi paraqitet si pjesë e tranzicionit të përgjithshëm ekonomik,shoqëror,social dhe politik .
 
3

Activity (5)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Naze H. Selimi liked this
Vrana Bea liked this
Emin Neziraj liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->