Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
17Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
aplicarea masajului terapeutic

aplicarea masajului terapeutic

Ratings: (0)|Views: 410 |Likes:
Published by Calin Catalin

More info:

Published by: Calin Catalin on Apr 27, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/24/2013

pdf

text

original

 
MASAJUL TERAPEUTIC ( MASAJUL MEDICAL SAU RECUPERATOR )
Despre masajul terapeuticTratementul prin masaj este o prelucrare complexă ce abordează integral sau parţial, dinaproape în aproape, strat cu strat, toate părţile corpului (tegument, ţesut subcutanat, muşchi,tendoane), urmărind atent răspunsul zonelor reflexe a punctelor de pe meridianele energetice,cât şi orice reacţie psihologică a pacientului.Spre deosebile de masajul clasic, în masajul terapeutic nu există o rutină standard delucru, ci adaptăm masajul fiecărui pacient. Această terapie impune să se lucreze cu gingăşia cucare o mamă tratează cu copil şi cu bucuria, dragostea, cu care ai trata o rudă sau un prietenbun.
Afecţiuni
 Există două tipuri de afecţiuni: acute şi cronice.-afectiunea cronică: doare noaptea, este ameliorala ldură, mişcare, masaj,presiune, este agrenată la rece. Se caracterizează printr-o durere fixă, continuă, profundă.-afecţiunea acută: doare ziua, este agrenată la căldură, mişcare, presiune, ameliorată larece. Este o durere mobilă, intermitentă, superficială care nu suportă masaj.
Zonele de masaj
1
 
Spatele
:principalul meridian de oe spate este meridianul vezicii urinare, cel mai lung de pe corpulomenesc. Acest meridian acoperă, pe lânfun cţia urinară, toate asociaţiile înrudite cureproducerea, vigoarea, oasele, dinţii şi părul de pe cap. Cel mai important aspect al aplicăriimasajului pe spate este stimularea nervilor spinali care alimentează toate organele interne.Punctele situate mai sus influenţează plămânii şi inima; cele din regiunea mediană a spateluiafectează organele responsabile de digestie; zona lombară este conectată cu rinichii şi cu celedouă intestine. 
Soldurile:
 Din punct de vedere structural, şoldurile reprezintă o zonă complexă, întrucât constituiepunctul de joncţiune dintre principala masă a corpului şi mijlocul său principal de susţinere şi detransport, picioarele. Dezechilibrul structural al şoldurilor este de multe consecinţa lipsei decoordonare între picioare şi axa coloanei vertebrale şi aceasta provoacă dureri în regiuenaşalelor şi discomfort în zona pelviană. Impulsurile primare de mânie şi sexualitate sunt generatetot în şolduri, deoarece mânia implică lovirea cu piciorul şi reflexul de a bătea din picior, iar sexualitatea presupune mişcarea liberă a şoldurilor. Şalele şi fesele pot deveni tensionate caurmare a unei reprimări de lungă durată a orcăruia dintre aceste instincte, sau pur şi simplu caurmare a unei vieţi nefiresc de sedentare pe care o duc mulţi dintre noi. Meridianul veziciiurinare este principalul meridian de pe şolduri, aşa cum este şi pe spate. Meridianul veziculeibiliare de pe părţile laterale ale feselor are un punct principal situat uşor în spatele şi deasuprapunctului unde oasele ies uşor în afară. Aplicarea masajului aici poate fi de mare folos pentrualinarea durerilor de şale sau a durerilor sciatice. Masajul aplicat în regiunea şoldurilodetensionează regiunea lombară. Potoleşte durerile menstruale şi cele provocate de cistită şitoate felurile de congestie şi de dureri din zona pelviană. Este extrem de calmant şi de relaxant,mai ales pentru femei care sunt mai susceptibile la congestii pelviene decât bărbaţii.
2
 
Spatele şi partea exterioară a picioarelor 
:Principalele meridiane de pe spatele piciorului – meridianul vezicii urinare şi perechea sa,meridianul rinichilor – aparţin elementului Apă. Meridianul vezicii urinare se continup în josulpiciorului, începând de la coloană, iar meridianul rinichiului urcă prin importanţii muşchi care seconectează cu pelvisul şi şalele, ceea ce face din spatele piciorului o zonă utilă pentru tratareadurerilor de şale. Meridianul veziculei bibliare traversează exteriorul piciorului.Vezicula biliarătinde să reacţioneze mai mult la stresul psihic, la luarea deciziilor şi preocupărilor legate deactivitatea profesională, în vreme ce funţia sa pereche, ficatul, este mai afectată de factoriiemoţionali. Stresul psihic care afectează meridianul poate provoca tensionarea gâtului şi aumerilor, dureri de cap şi chiar migrene, întrucât meridianul veziculei biliare traversează gâtul,umerii şi părţile laterale ale capului. Cu toate că este evident benefic să se lucreze asuprazonelor afectate, în practică puteţi trata aceste afecţiuni lucrând pe partea laterală a piciorului.
3

Activity (17)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Lutu Mihail liked this
Diana Vasile liked this
Oana Monica M. liked this
simlazar liked this
raza de soare liked this
Dan liked this
IDEHALL liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->