Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
6Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cel Mai Puternic Antibiotic Natural Din Lume

Cel Mai Puternic Antibiotic Natural Din Lume

Ratings: (0)|Views: 100|Likes:
Published by leu6787

More info:

Published by: leu6787 on May 04, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/26/2013

pdf

text

original

 
CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC
NATURAL DIN LUME 
Usturoiul 
-
Allium sativum 
-
Ceapa 
-
Allium cepa
. Exista vreun aliment biblicatât de puternic încât sa va poata apara de ciuma bubonica? Atât de puternic încâtoamenii de stiinta sa-1 testeze contra SIDA?
Atât de puternic încât sa poatavindeca un brat estropiat, uscat, paralizat?
Atât de puternic încât batrânii,bolnavii, cei suferinzi de tot felul de infirmitati sa fie transformati, din invalizi farasperanta care abia îsi pot târsi talpile câtiva pasi, în oameni robusti si energici,capabili sa alerge, sa dea cu piciorul, sa sara si sa tina pasul cu oricine? In modincredibil, EXISTA si îl veti gasi - nu în dulapiorul cu medicamente, ci în gradina dezarvaturi! - .In Tara Sfânta cresc cam saizeci si sapte de soiuri de usturoi (Allium sativum),astfel încât nu e deloc ciudat ca evreilor li s-a format gustul pentru aceasta planta.Vestitul oras de odinioara Escalom, din Palestina, este denumit literalmente dupa ospecie de usturoi, salot (în latina, Allium ascalonicum). O masa tipica a evreilor dinAntichitate, începea cu un aperitiv constând din andive, laptuci si ridichi, care se înmuiau într-un amestec de untdelemn de masline, usturoi tocat, sare si otet(mujdei) si erau savurate cu mare placere.Talmudul - cele treizeci si noua de carti cu comentarii biblice care interpreteazalegile din Biblie, datând din secolul întâi - îndruma ca multe genuri de mâncare safie asezonate regulat cu usturoi, pentru a alunga bolile care se pot ivi de lamâncarea stricata. De asemenea, evreii agatau usturoiul de stâlpii usilor, pentru aalunga influentele negative. O asemenea mentalitate poate parea învechita, dar se întâmpla - dupa cum a demonstrat stiinta moderna -ca aburii sulfurosi puterniciemanati de usturoi sa ucida bacteriile si virusii - dezinfectând aerul, trupul si oricelucru cu care mai intra în contact.Egiptenii, evreii, grecii si romanii din Antichitate mâncau si foloseau cu totiiusturoiul, pe plan medicinal, pentru o ampla gama de maladii. Documentelescoase la lumina de arheologi, arata ca- usturoiul se folosea pe scara larga: "1. ca infuzie (ceai) pentru reducerea febrei;2. ca decoct, pentru intestinele descuiate;3. ca prisnita, pentru umflaturile dureroase;4. ca frectie, pentru întinderile de muschi sau de ligamente;5. ca tinctura, pentru parazitii intestinali;6. ca tonic general, pentru ameliorarea starii inimii si fortificarea digestiei. Inmedicina Egiptului antic, un anume Hesy Re, Sef al Dentistilor si Medicilor în jurulanului 2600 î,Ch., plomba cariile cu usturoi zdrobit! In vremea aceea, domneaideea ca un dinte stricat trebuie pastrat cu orice pret, în loc de a fi scos. 
STRAVECHIUL REMEDIU CONTRA DURERILOR DE DINTI MERGE SI AZI
Un leac stravechi si traditional în zonele rurale contra durerilor de dinti este uncatel de usturoi strivit, amestecat cu putin unt sau ulei si înfipt în carie sau pus pelocul dureros, în câteva minute durerea înceteaza.
1
 
ÎNTELEPCIUNEA REGELUI SOLOMON
Se spune ca regele Solomon ar fi scris ocarte carecontinea leacurile vegetale pentru toate bolile cunoscute de om. Pentru bolnaviicare aveau crize de epilepsie (considerata pe-atunci o forma de nebunie), prescriaradacina de valeriana sau catei de usturoi. Introducea o mica parte dintr-una saucealalta din aceste plante în capatul unui inel mare pe care-1 purta pe un deget,iar pe acesta îl plasa direct sub narile bolnavului - din câte se pare, cu foarte rnultsucces. In prezent, valeriana e cunoscuta ca sedativ si tranchilizant natural. Iarcompusii de sulf din usturoi puteau sa fi actionat cam în acelasi mod cu sarurilemirositoare, care trezesc omul dintr-o toropeala temporara.ÎNTR-O VIZIUNE, ÎNGERII VORBESC DESPRE PUTERILE CURATIVE ALEUSTUROIULUI. Hildegarde von Bingen a fost o calugarita si stareta într-o manastirebenedictina, specialista în plante medicinale, care a trait în secolul al XI-lea.Sustinea ca avusese o serie de viziuni, aratându-i noi moduri de a folosi plantelemedicinale, pe care le-a notat într-o carte intitulata Physica, cea mai veche scrierede istorie naturala din Germania. Intr-una din aceste viziuni, i-a aparut un îngercare i-a spus ca un amestec de doua plante - usturoi si isop (Hyssopus sp.) - vavindeca astma, îngerul a învatat-o sa fiarba un ceai simplu dintr-o mâna de tulpiniverzi de isop si doi catei de usturoi, curatiti si tocati, pe care sa le puna într-o oalacu apa, lasându-1 sa fiarba la foc scazut.Pentru tusea cu sânge, îngerul i-a spus sa adauge în mixtura o planta numita« lecuieste-tot », precizând ca aceasta avea sa opreasca în mod dramatic tusea cusânge, în câteva minute. Pentru oftica - astazi numita tuberculoza - îngerul a îndrumat-o sa adauge muguri de lavanda si-frunza de tataneasa (SymphytumofScinale), în fiertura de usturoi si isop. 
PROTECTIA CONTRA CIUMEI BUBONICE
. Poate ca cea mai convingatoaredovada despre puterea usturoiului de a lupta contra germenilor consta încapacitatea lui de a apara oamenii împotriva ciumei bubonice care pe vremuri amaturat Europa de mai multe ori, nimicind populatii întregi. De exemplu, odata, laMarsilia, Franta, optzeci la suta dintre locuitorii orasului au muritîn câteva luni.Documentele istorice arata ca, atunci când ciuma a ajuns în orasul Chester dinAnglia, în 1665, singurii locuitori ai orasului care au supravietuit locuiau într-o casacu pivnita plina de usturoi; nici o fiinta din casa aceea nu a murit. In timpul mariiepidemii din 1722, la Marsilia, niste hoti isteti au început sa fure bani si bijuteriidin casele si de pe trupurile muribunzilor si ale mortilor - ei însisi fiind imuni lainfectie. Au fost arestati, acuzati de tâlharie si condamnati la moarte, dar li s-aoferit clementa în schimbul secretului supravietuirii lor în mijlocul molimei. Hotii auraspuns ca erau imuni fiindca îsi frecasera fetele, gâturile, mâinile, bratele,trupurile si chiar hainele cu un lichid preparat dincincizeci de catei de usturoi cojit pusi la macerat într-un litru si jumatate de otetdin vin tare, timp de doua saptamâni. De asemenea, o parte din solutie au baut-osi au facut gargara cu ea. Atunci, autoritatile din Marsilia au afisat remediul sicetatenii ramasi în viata au putut rezista epidemiei.Propagata de rozatoare si purici, forma aeriana a acestei boli -de la tuseasuferinzilor - este atât de virulenta, încât poate ucide în trei zile pe oricine intra în
2
 
contact cu bolnavii. Pacientii infectati trebuie sa fie tratati cu antibiotice puternice, în maximum cincisprezece ore, pentru a supravietui. Dar usturoiul comun, un darde la Dumnezeu, poate preveni sa fie contractata înca de la început.
CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL DIN LUME
.
Usturoiul
este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de alimentpur. Contra sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa.Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamânii.Omoara cei mai oribili microbi - chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei - încinci minute fix! în testele de laborator, acesti germeni au fost aruncati efectiv pemarginea unui platan de cultura! Un miligram de usturoi avea aceeasi putere cudouazeci si cinci de unitati de penicilina.Este o planta atât de puternica încât, când e frecata'pe picioarele cuiva, intrarapid în sânge si poate avea un efect benefic în plamâni. O cataplasma cu usturoipusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarearacelilor. Se face tocând câtiva catei de usturoi, amestecându-i cu putin untdelemnde masline si aplicând mixtura pe talpi.Oameni bolnavi de plamâni - ajunsi în pragul mortii - suferind de tot felul demaladii respiratorii (astma, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcesepulmonare) s-au întremat si au plecat complet vindecati, laudând aceasta plantamiraculoasa.
ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE
In 1948, dupa ani întregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat în sfârsit cufermitate "puterea de penicilina" a usturoiului, izolând diversele substante din el.Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeazaintoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor care provoacafurunculele si ulceratiile purulente ale pielii. "La fel de eficienta era si împotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina, difteria,erizipelul, inflamarea învelisului inimii (febra reumatica) . Allicina, un alt ingredient, înfrunta conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea mâncarii înalimente si în intestine), febra tifoida, holera si TB.C.-ul. De atunci, în usturoi s-augasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigendovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una din cele mai bogate sursede germaniu si seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inima si a multorforme de cancer). Ajoena este o substanta care "dilueaza" sângele, astfelprevenind cheagurile potential periculoase. Când animalele de laborator au fosthranite cu o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu suta la suta, timp de douazeci si patru de ore. De asemenea, ajoenaactioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta în canalulextern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida sivaginita.Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi aisulfului sunt ce-i care-i confera usturoiului puterea sa de lupta contra bolilor, ajutala reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sânge, alunga astma si bronsita, îmbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa sedebaraseze de toxinele periculoase. .
3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->