Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
REVISTA NUR -2

REVISTA NUR -2

Ratings: (0)|Views: 276|Likes:
Published by medreseja
Revista e Drita e Kuranit Maj 2011
Revista e Drita e Kuranit Maj 2011

More info:

Published by: medreseja on May 10, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/12/2011

pdf

text

original

 
19
 Afrim Arifi
:
 Ajet Aliu
: “Dituria është sikur llamba, kush kalon para saj do të ndriçohet”
.
 Ardian Demolli
:
.
 Ardit Gashi
: “Shoqëria është si ajri, e nevojshme për frymëmarrjen, por e pamjaftueshme për  jetën”
.
 Astrit Berisha
: “Çdo njeri është dikush, por mendjemadhi s'është askush”
.
Bashkim Berisha
: “Evito “pse
-n
” para se të thuash“pse”!
Bedri Rama
: “Miqtë e mirë janë si duart dhe sytë,kur dora lëndohet, syri qanë, kur syri qanë dora fshinë lotët”
.
Behar Gashi
: “Synova fitoren, fitova përvojën, përvoja më mësoi rrugën, rruga është bërë e qartë”
.
Berat Shehu
: “I'am alive again, more alive than I have been in my whole entire life”
.
Bexhet Bajrushi
: “Fjala që buron nga zemra hynnë zemër”
.
Burhan Jakupi
: “Dhe vjen një ditë... kur e tashmjabëhet dikur”
.
Burim Krasniqi
: “Ajo që di është sa një pikë uji,ajo që nuk di është sa një oqean”
.
 Driton Feta
: “Qeshu dhe bëj shaka sa të duash por mos gënje”
.
 Durim Abazi
: “Të mirët janë të tjerë, të tjerët janë si unë, e unë nuk jam si ata ngase jamvetvetja”
.
 Egzon Gërguri
: “Kam ëndërruar që jeta të jetë elumtur. Kur jam zgjuar kam kuptuar se jetaështë e vështirë. Kam punuar dhe jam bindur 
 
ﻚّﻠﻛ ﻪﺘﯿﻄﻋأ اﺫإ ﻻإ ﻪﻀﻌﺑ ﻚﯿﻄﻌﻻ ﻢﻠﻌﻟاﺎﺌﯿﺷ ﻚﯿﻄﻌﻢﻟ ﻚﻀﻌﺑ ﻪﺘﯿﻄﻋأ اﺫإ ﻭ
 Kush e rregullon brendësinë etij, Allahu do t'ia rregullon të jashtmen e tij.Kush e rregullon atë që duhet mes tij dhe Allahut, Allahu do t'ia rregullon atë që duhetmes tij dhe të tjerëve"se te vështirësia qëndron lumturia”
.
 Fatbardh Rrahmani
: “Nata është e gjatë, mos eshkatërro atë me gjumin tënd, dita është eshenjtë, mos e turbullo atë me mëkatet tua”
.
 Fidaim Havolli
: “Të gjendesh ku të gjendesh mosharro të përkujtuarit e Allahut xh.sh”
.
Gëzim Ilazi
: “Kur njeriut i piqet mendja, i pakësohet fjala”
.
Gëzim Syla
: “Përkujtimi i Zotit për zemrën është siuji për peshkun”
.
 Halim Selimi
: “Mos mallko terrin, por ndezedritën”
.
 Ilir Tahiri
:
 Jeton Jashari
: “Nuk është e rëndësishme të dish sesa shokë ke, por me rëndësi është të dish se për sa njerëz je një shok i mirë”
.
 Jeton Raçi
: “Fjala është si bleta që ka edhe mjaltinedhe thumbin”
.
 Korab Ismaili
: “
 Liridon Shkodra
:”Buzëqeshja është fjalë e bukur pashkronja”
.
Orlis Hasani
: “Mos ndiq vetëm rrugë të shtruara, por shko në një rrugë të pa shkelur dhe le gjurmë”
.
 Ptariot Haliti
: “Herë me hiri e herë pahiri,shpeshherë gabon edhe i miri”
.
Qendrim Ferizi
:“Patience With others is Love,Patience with self is Hope, Patience withGod is Faith.
” Skender Murati
: “Jeta është urë, mos ndërto shtëpimbi të”
.
Valon Berisha
: “Tri gjëra nuk kthehen prapa: fjala ethënë, besa e dhënë, dhe shigjeta e hedhur”
Valon Potera
: “Po të mos ishte “pse” nuk do të ekzistonte arsyeja”
.
Zejnullah Zeqiri
: “Mendjet e forta janë ato të cilatbota e zhurmshme i dëgjon të fundit”
.
“ 
In the way of life can walk good, justthem who know where are going to!”When you desire something greatly you have to fight in order to Win”
.
   n   r .    3   1  •    J   a   n   a   r    2    0   1   1
Fjala e fundit e maturantëve
 
20
Nuk dua të futem mes jush dhe t'ju pengoj,vetëm dua t'ju tregoj sa shumë ju vlerësoj.Nuk dua të di çfarë sekreti ke ti, vetëm dua tëtë them se për mua ke rëndësi.Ju kam lënduar pa dashje, këtë e di, pordijeni se atë e kam bërë paqëllim me siguri.Gjithmonë kam menduar se jeni ju ato që mëkeni forcuar. Jeni ju ato qe hidhërimin në gë-zim ma keni shndërruar, jeni ju ato që mëkeni bërë të qaj nga gëzimi,më keni bërë tëqesh nga hidhërimi,më keni kërkuar shërbime atë e kam bërë pa përtim,
 
më keni besuarndonjë gjë e atë nuk e kam kthyer me tradhti.Kemi luajtur derisa jemi lënduar, kemiqeshur derisa jemi rrëzuar, kemi qarë derisa jemi gëzuar dhe gjithmonë kemi vazhduarmësimin derisa e kemi përfunduar.Kam mësuar me ju gjithçka!Kam mësuar të dua e edhe të urrej, kammësuar t'i kuptoj njerëzit e edhe t'u ndihmoj,kam mësuar ta marr problemin e edhe tashqyrtoj, kam mësuar se shoqëria është ajo qëmë së shumti kam pasur nevojë.Kam mësuar se ndarja nuk është vetëmndarje, por edhe takim, se vetmia nuk ështëveç vetmi, por edhe shoqërim se fundi nukështë vetëm fund por edhe fillim.Kam mësuar se edhe nëse ndahemi nukdo të largohemi,
 
edhe nëse ikim prapë do tëtakohemi edhe nëse vdesim prapë do të bash-kohemi.Asnjëherë nuk kam menduar se do të vijfundi,do të vij ndarja nga ju,nga gjithçka. Dotë largohemi për tu parë pas shumë vitesh,kur ne nuk do të jemi ato të bankaveshkollore, kur gjithçka të ketë ndryshuar, kurUnë dhe Ti do të përqafohemi të mallë-ngjyera për kohën të cilën të ndara e kemikaluar.Atë ditë kur në derën e shkollës përsëri tëtakohemi, do të qajë dhe do të kujtoj ditën kuru ndamë, do të kujtoj lotët në sytë e tu, dhi-mbjen që kemi kaluar, kohën që çdoherë ekërkuam, shoqërinë që kurrë nuk e harruam.Do të kujtoj zërin tënd kur më thërristenga larg për të më treguar se je afër e për t'upërqafuar.Do të kujtoj dorën tënde tek fshinte lotintim që pikonte vetëm për ty, lojërat që bënimpa menduar se më nuk jemi fëmijë. Do të kujtojgjithçka, çdo cep, çdo bankë, çdo gjë, çdo buzë-qeshje, qoftë ajo edhe fshehtas nga të tjerët. Dotë kujtoj kur më the: ”Me gjithë shpirt do tambaj gjallë kujtimin për ty.”Do të kujtoj çdo takim,
 
çdo test që shtyhejpambarim, çdo shpjegim që nuk e kuptonimme qëllim.Do t'ju kujtoj juve shoqëria ime që jenipjesa më e bukur që Zoti më ka përcaktuarpër ta jetuar.Do të kujtoj ty si një mike besnike.E në fund do të kuptoj se tek të pash makujtove jetën shkollore,do ta freskoj kujtiminpër ty kur të të shoh përsëri në bankat shko-llore, do të kthehem në kohë e do të tregoj setë kam menduar me m
e
ndje e të kam përme-ndur me gojë.Prandaj mos harro se do të kalojnë kohë edo të ndryshojnë stinët do të ndryshojmë ne,por jo edhe kujtimet. Dhe kujto se sot e përmot kur të ulemi dhe të mendojmë, do tëkujtojmë ndarjen dhe takimin, gëzimin dhehidhërimin, do të kujtojmë gjithçka...
Besa KQIKU 11/v
   n   r .    3   1  •    J   a   n   a   r    2    0   1   1
“Si mund t'ju them lamtumirë” 
 
21
Kohë më parë kam lexuar një thënie, që aqshumë aludonte në ju. Thuajse të ishte shkruarpikërisht për ju. Aty thuhej “Rëndësia e njeriutnuk matet me vendin që zë, por me boshllëkun qëkrijon kur ai largohet”
.
Besoj që kjo mjafton për tashprehur atë që ju simbolizoni për ne.Kur mendoj se një ditë do të hyjë në klasëntuaj,
 
do të shoh fytyra të reja. Sa e vështirë përsyrin e lëre më për zemrën. Do ju kërkoj mesturmës se shkollës por s'do ju gjej, ju tanimëkishit ikur. Do ju kërkoj në klasë, në korridor e nëçdo qoshe të shkollës. Do të dal edhe në oborr përt'ju kërkuar, se mos vallë keni dalë të argëtoheniashtu siç dikur dinit të bënit më së miri. Por jo, dotë më duhet ta pranoj se juve nuk do ju gjej më nëskutat e kësaj shkolle ku sa shumë gjëra për- jetuam. Përjetuat gëzime e hidhërime.Ishte pikërisht ky vendi ku njohët shoqërinë evërtetë. Ti që sot je maturante kujto se ky ishtevendi ku arrite të gjesh shoqen e cila kuptonmërzinë në sytë e tu, përderisa të tjerët i besoninbuzëqeshjes tënde. Arrite ta njohësh shoqen e cilakëndonte këngën pikërisht atëherë kur ti harrojefjalët. Arrite ta njohësh vetveten në trupin edikujt tjetër. Por gjithashtu arrite ta kuptosh seçfarë është jeta reale. E pas gjithë kësaj besoje senuk është lehtë të thuash lamtumirë.
 
T
i për-shëndesësh ditët më të bukura të jetës, se kush edi a do t
i gjesh më. T
i thuash lamtumirë orëve tëmësimit që aq shumë qeshnit pikërisht atëherëkur duhet të ndaleshit. T
i thuash
 
lamtumirë lojë-rave me shoqen tënde, kur e qeshura ngrihej derinë qiell. E tani t'i braktisësh të gjitha këto, vetëm jeta me ligjet e saj të urdhëron kështu, e që s'ështëaspak e lehtë.Besoni që do t'iu marr malli edhe për tabelënplotë formula e detyra që aq shumë i urrenit. Do ju marr malli edhe për bankat që nganjëherë igoditnit nga kënga e nganjëherë edhe ngamërzia. Do ju marr malli që të ngriheni edhe njëherë në këmbë për të dhënë një përgjigje edhe psendoshta e gabuar, edhe pse ndoshta të tjerët do tëqeshnin me ty.Do ju marr malli edhe për testet që aspak nuk ipëlqenit. Një ditë teksa do të jeni duke ngrënëbukë në një vend tjetër,do ju marr malli që tëprisni edhe një herë me rend, edhe pse dikuraspak nuk e donit. Por të gjitha këto me mbrëmjene maturës do të mbyllen në librin e kujtimeve, përti ruajtur ato me egoizëm.Sa shumë kanë ndryshuar gjërat. Dikur jupërcillnit dikë, por sot rolet kanë ndryshuar, kësajradhe ne do ju përcjellim juve, kurse vitin tjetër do jemi ne ato që do të largohemi nga këtu. Do tëlargohemi kështu me radhë për tu lënë vend gje-neratave të reja,
 
që edhe ato t'i përjetojnë ato që nei përjetuam.Sa egoiste është jeta. Pikërisht kur rehatohesh,atëherë është koha të bëhesh gati për të vazhduarrrugëtimin e jetës. Por mbajeni në mend, ecënmirë vetëm ai që din ku shkon. Pra, oj maturantevëri qëllim jetës tënde, që të mos bëhesh e harruarnë pluhurin e kohës. Ka ardhur koha që të zgjo-hesh, ngase ata që flenë nuk i dinë fshehtësitë enatës.Por, prapë se prapë kudo që të të dërgoj jeta mevalët e saja, mos e harro vendin ku mësove se kjo jetë është gjithçka, por edhe asgjë. Ku mësove sendarja nuk është vetëm fund por edhe fillim, kumësove se të ekzistosh do të thotë të ndjesh gëzi-min, por edhe dhimbjen.Njeriu nuk mund të ndahet nga hija e vet ashtusiç nuk mund të ndahet nga fati i tij.Pra ky është fati juaj. Çdo ditë që po kalon po eafron ditën e ndarjes. E dini çdo të thotë kjo? Poafrohet dita kur do të jemi të detyruara që m
e
 gjuhën e fjalëve t'u themi lamtumirë,
 
por assesiedhe me gjuhën e zemrës. Sepse për zemrat qëduhen me dashurinë e sinqertë ndarja është ve-tëm largim fizik e asgjë më shumë.
 Albulena HAJRAJ 12/v
   n   r .    3   1  •    J   a   n   a   r    2    0   1   1
Do ndjejë mall për Ju

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->