Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
16Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Pierderea nemuririi prin crestinism - religii - Religio - a vaega - cu desene

Pierderea nemuririi prin crestinism - religii - Religio - a vaega - cu desene

Ratings: (0)|Views: 242|Likes:
Published by dalex4c

More info:

Published by: dalex4c on May 14, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/14/2013

pdf

text

original

 
 
11
 Pierderea nemuririi prin crestinism/religii
 
O sa schimb putin subiectul , deoarece vreau sa scot in evidenta adevaratul motiv pentrucare trebuie evitata orice religie sau dogma care promite salvare sau ofera 'salvatori' intrusalvarea sufletelor.
 
Principala problema in orice religie , este ca ea atrofiaza Vointa celui care i se supune ,printr-un set de promisiuni prin care se afirma ca daca acel individ va urma religia ,salvatorul si dogma ei 'data de dumnezeu' ii va fi salvat sufletul si il va face sa experimentezeacea nemurire paradisiaca. Adevarul este ca toate aceste promisuni SUNT ILUZII. Nimeninu iti poate garanta salvarea sufletului sau plasarea lui in sfera nemuririi. In principal , ceeace aduce laolalta atatia oameni intru supunerea fata de o religie ESTE FRICA. Frica de viatade dincolo , viata pe care foarte putini au habar sa o descrie si ... si mai putini auexperimentato inainte de a muri.
 
 Am sa incerc sa fiu cat mai concis , pentru a se intelege usor ceea ce vreau sa zic.
 
In momentul in care te astepti ca cineva sa te salveze , practic iti atrofiezi Vointa de a te salvasingur. Diferenta dintre o spiritualitate sanatoasa si o spiritualitate falsa , sta in ceea ce secere de la un individ. In cazul spiritualitatii false (religiile) , ceea ce se cere de la supus(pentru ca nu are nici o autoritate spirituala recunoscuta) este urmarea totala (fara sansa dea se indoi) a doctrinei si a ceea ce impune ea. Urmarea ritualurilor (magie neagra) custrictete si cedarea energiei/atentiei spirituale acelei dogme , corpului teocratic si corpuluienergetic (deitati de tot felul).
 
Majoritatea cred ca daca respecta banalitatile 'sfintei scripturi' si daca cred in acel messiahiluzoriu numit Isus , vor fi salvati si nemurirea lor va fi asigurata ... in ceruri ... undeva pelanga tronul mosului cu barba alba si a ingerilor sai cantatori la harpa. Nu iau in deradereefortul spiritual pe care il depun anumiti preoti crestini ... deoarece saracii ... au potentialspiritual mare , numai ca si-l canalizeaza spre o credinta banala si iluzorie. Ei reusescanumite performante spirituale , nu datorita credintei si dogmei in care slujesc , ci datoritaputerii lor intrinseci date de acea parte dumnezeiasca numita Scanteie Divina/Spirit/SineSuperior si efortului lor de a se fortifica in energie/suflet.
 
Cel mai usor pentru a evidentia ... metaforic si energetic ceea ce se intampla dupa moarte ...este intelegerea perspectivei vrajitorilor Mexicului Antic. Daca ar avea doar ei perspectivaasta , nu ar fi nici un motiv de incredere in ea ... dar exact aceeasi perspectiva apare la multeculturi ... si spiritualitatea sec. XX-XXI incepe sa o inteleaga prin prisma stiintei.
 
"Puterea care guverneaza destinul tuturor fiintelor vii este denumita Vultur , nu pentru caeste un vultur , sau pentru ca are ceva de-a face cu un vultur , ci pentru ca apare unui(clar)vazator ca un vultur incomensurabil , negru ca taciunele , stand drept , asa cum sta un vultur , inaltimea lui atingand infinitul. Cand privitorul contempla negreala care este Vulturul , patru izbucniri de lumina vie dezvaluie cum este Vulturul. Prima lumina , care esteca un fulger , il ajuta pe acesta sa perceapa contururile Vulturului. Exista pete de alb , carearata ca ghearele si penele unui vultur. A doua stralucire de lumina dezvaluie negrealafalfaitoare , generatoare de vant , care arata ca aripile unui vultur. Cu a treia izbucnire delumina , vazatorul priveste un ochi patrunzator , inuman. Iar a patra si ultima lumina vie
 
 
22
dezvaluie ceea ce face Vulturul. Vulturul devoreaza constiinta tuturor fiintelor care erau viicu o clipa inainte pe acest pamant , au murit si acum zboara spre ciocul Vulturului , ca unflux neincetat de licurici , sa-si intalneasca proprietarul , ratiunea lor de a fi definit viata. Vulturul desface aceste mici flame , le aplatizeaza , asa cum desface un tabacar pielea , si apoile consuma , deoarece constiinta este hrana Vulturului. Vulturul , acea putere careguverneaza destinele tuturor fiintelor vii , reflecta egal si in acelasi timp acele fiinte vii. Deaceea , omul nu are nici o posibilitate de a se ruga Vulturului , de a ii cere favoruri , de aspera la mila lui. Partea umana a Vulturului este prea nesemnificativa pentru a miscaintregul.
 
Un vazator isi poate da seama ce doreste Vulturul numai din actiunile sale. Vulturul , desinemiscat de situatia vreunei fiinte vii , a daruit un cadou fiecareia dintre ele. In felul saupropriu si corect , oricare dintre ele , daca asa doreste , are puterea de a pastra flamaconstiintei , puterea de a se opune chemarii de a muri si de a fi consumata. Fiecare fiinta viea fost daruita cu puterea , daca o doreste , de a cauta o deschidere spre libertate si de a treceprin ea. Este evident pentru vazatorul care vede acea deschidere si pentru creaturile care trecprin ea ca Vulturul a daruit acest cadou pentru a perpetua constiinta. Urmeaza apoi oorganizare specifica vrajitorilor mexicului antic , prin care se formeaza grupuri de sufletecare sa gaseasca acele 'poteci ocolitoare' si diferite aspecte energetice a acestui proces alsalvarii auto-impuse.
 
Ideea este ca , din perspectiva lor , exista dupa moarte o forta energetica care pur si simpludevoreaza constiinta umana. Dar nu luati aceasta explicatie ca un lucru brutal , demn de ofiinta cu totul malefica. Este vorba despre o realitate energetica ce tine de faptul ca energianoastra , constiinta noastra , este creata in scopul experimentarii diverselor posibilitatiumane pentru ca apoi , aceste experimentari si stocari de 'informatii/experienta" sa fiereintoarse la sursa , pentru a se extinde campul universal de constiinta si intelegere a ei. Darplanul total , este ca noi , sa transcendem moartea cu constiinta noastra si sa experimentamconstant toate posibilitatile care ne sunt accesibile , pentru ca in final dupa un timp 'etern' saaducem Sursei noastre , cadoul satisfactiei existentei individuale. Ceea ce patesc oameniieste PREMATUR , si total determinat de forta teocratica care tine oamenii in robiespirituala.
 
Este destul de greu de vorbit despre astfel de aspecte , deoarece un post nu este nici cumsuficient pentru a indica macar aceasta realitate corect , apoi experimentarea si intelegerea eiprin vedere/clarviziune. Pentru a simplifica (sau poate complica) si completa aceastaperspectiva , fac apel la cunoasterea si intelegerea maestrilor Tao-isti , care si ei in felul lor ,percepeau o aceasi realitate. In viziunea lor , exista 3 tipuri de energie prin care se formeazatot ceea ce exista , in esenta ele fiind un singur tip , numit Wu Chi (supremul necunoscut).Energia Yang (polul pozitiv) , energia Yin(polul negativ) si energia Yuan(axa neutra pe/princare primele 2 tipuri de energie/Chi 'danseaza' , se condenseaza si se volatilizeaza).
 
In corpul uman , aceste energii formeaza un ax prin care se definitiveaza proprietatea de aexista. Energia sexuala (radacina de combustie a realitatii umane) numita Jing/Ching , setransforma prin experimentare in energia mentala/intuitionala numita Shen.Intreagaexistenta a unui om tine de acest proces continuu de transformare a energiei Jing/Ching in
 
 
33
energie Shen. In functie de calitatea si cantitatea de energie transformata , se determinagradul de constiinta si putere a individului.
 
"Punctul central al 'alchimiei interne' Tao-iste , este formarea unu corp de energie/chi numitcorp Yang solid , cat timp omul mai este in viata. Acest lucru nu trebuie confundat cuexperientele iesirii din corp sau din timpul somnului , exagerat de raspandite ca dogme in Vest. Acelea sunt metode tipice corpului Yin , foarte fascinante , insa , din nefericire , corpulenergetic Yin nu poate supravietui dupa moarte."
 
Corpul Yin este corpul sufletesc format natural ... numit suflet embrionar. Acest corp trebuiehranit , crescut , educat si antrenat pentru a creste complet. Odata ce acest nivel este atins ,se da nastere unui al doilea stagiu al sufletului cu adevarat nemuritor , numit corp Yang.
 
In momentul in care cineva nu reuseste sa isi eleveze si intareasca sufletul din punct de vedere energetic , va experimenta dupa momentul mortii , o lansare intr-un spatiu energeticcare este atat de intens si rapid , incat pur si simplu ii va dizolva fibra cu fibra chi-ul/energiacorpului Yin ... si il va reintoarce in Sursa Wu Chi. Aceasta sursa Wu Chi este asemenea cuceea ce eu numesc Vidul Suprem , deoarece nu poate fi delimitata , inteleasa siexperimentata in mod individual (ca parte constienta). Este atat de puternica si intensa incatpur si simplu te dizolva individual , iar energia proprie devine energia unversala.
 
Se poate evita acest lucru prin extinderea constiintei dincolo de corpul fizic inainte demoartea sa. Aceasta face posibila conturarea unei stabilitati a constiintei suficiente pentru aexplora acea intensitate energetica , fara a fi supusa dizolvarii. Aceasta 'extindere aconstiintei' este numita in Tao-ism , corpul Yang. Pentru asta , trebuie sa invatam saacumulam si sa rafinam forta vitala (energia sexuala Ching + sursele exterioare de Chi -Natura si Cerul) pentru a forma o 'sfera/cocoon' de Chi , astfel incat sa nu se mai dispersezeatunci cand suntem pe cale sa parasim aceasta lume.
 
Ca paranteza pentru cei curiosi de ceea ce urmaresc Tao-istii ...
 
"Multi maestrii care au atins acest nivel al corpului nemuritor au fost capabili sa transformemateria in imaterialitate si sa o transfere in corpul spiritual. In momentul mortii , ei au fostcapabili sa-si transfere constiinta , energia si elementele fizice ale corpului si sa le ia sus cu ei, in corpul spiritual , desi nici macar acest nivel nu este inca adevaratul corp nemuritor. Inacest proces , corpul lor fizic s-a miscsorat efectiv; e posibil sa fi cantarit doua treimi dingreutatea obisnuita dupa ce a survenit moartea fizica. Aceasta inseamna ca isitransformasera cu succes mare parte din fiinta lor materiala intr-o stare imateriala ,pastrandu-si deplina constienta." "Cand toate elementele materiale ale corpului sunttransformate in Chi subtil , ceea ce ramane se numeste Corpul Curcubeu. Cand un maestrude acest nivel paraseste aceasta lume , nu mai ramane nimic din corpul fizic decat unghiile siparul."
 
"Nivelul cel mai inalt de evolutie spirituala pe Pamant , este transformarea corpului fizic incorp nemuritor si puterea de a parasi aceasta lume sau de a ne reintoarce la ea , la Vointa.Este nevoie de 80 pana la cateva sute de ani pentru a incheia aceste practici si a transformatoate elementele materiale ale corpului in imaterialitate." Acelasi lucru urmareau sa il

Activity (16)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Iulius Cezar liked this
Bogdan liked this
lamasanu cezar liked this
nickname777333 liked this
Burcan Adrian liked this
Burcan Adrian liked this
nickname777333 liked this
raza de soare liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->