Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Topsporter Danielle Vriezema

Topsporter Danielle Vriezema

Ratings: (0)|Views: 26 |Likes:
Published by Lekker naar de Boer
Topsporter Danielle Vriezema
Topsporter Danielle Vriezema

More info:

Published by: Lekker naar de Boer on May 17, 2011
Copyright:Attribution No Derivatives

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/17/2011

pdf

text

original

 
XX
Na 19 jaar topsport weer terug hetgewone leven in, of wat daar voordoorgaat. Daniëlle is haar leven aanhet herinrichten. Nadat ze zich laatstvergrepen had aan een pizza, voeldeze zich bijna schuldig. “Het vet drooper vanaf, maar hij was wel heerlijk!”
Nationale kernploeg
Op haar 12-de kreeg Daniëlle eenuitnodiging om bij de nationalekernploeg te komen trainen. Daaropvolgden 19 jaren van vijf keer per week judotraining, krachttraining,conditietraining en deelname aandiverse vertegenwoordigende toer-nooien, waaronder de OlympischeSpelen in Sydney. Het leverde haarnaast mooie herinneringen velenationale titels, medailles, bekersen een maatschappelijke positie op.Internationale titels ontbreken ophaar erelijst, en dat maakt het nu nogmoeilijk om haar sportieve carrièrete koesteren. Helemaal omdat ze ervan overtuigd is dat er meer in hadgezeten als ze toen wist over sport envoeding wat ze er nu van weet.
Tijd voor andere dingen
“Ik heb altijd heel straightforwardvoor topsport geleefd. Dat betekentdat je veel opgeeft van je sociale con-tacten en andere dingen die leeftijds-genoten doen.Toen ik de laatste keer geblesseerdben geraakt ben ik er achter gekomendat het andere leven toch eigenlijkook heel waardevol is. Lichamelijkkan ik het nu ook allemaal niet meeraan. Het is nu tijd om andere dingente gaan doen en daar heb ik ook echtheel veel zin in. Het is natuurlijk nietdie ene, maar een reeks van bles-sures die mij parten is gaan spelen.Telkens wil je snel weer terugkomenop je niveau en dan ga je weer snellertrainen. Je doet snel weer teveel envoordat je het weet val je weer in eenandere blessure. Op den duur blijf jezo toch wel een beetje aanmodderen.Ik heb eigenlijk voorheen nooit goednaar mijn lichaam geluisterd. Ik benniet iemand die iets half kan doen,dus ik had telkens zoiets van: ik moetdoortrainen. Als je dan ook nog eensheel fanatieke trainers hebt dan gaandie daar ook in mee. Luisteren naar jelichaam is iets wat je wel moet leren.Ik heb dat in het verleden te weiniggedaan. Daar is het nu de tijd voor want ik sport nog steeds, maar nietmeer op topniveau.”
Betere begeleiding
Het is Daniëlle door de jaren heen opgaan vallen dat het aan echte profes-sionele begeleiding van topsporterszoals zij ontbreekt. Topsport is voorhaar het gedurende een langere peri-ode vasthouden van een topniveau.Bij het voortdurend aan de grenzenpresteren horen volgens haar zakenzoals jaarlijkse medische keuringen,regelmatig bloedonderzoek, maximaaltesten, etc. Helaas gebeurt dat nogveel te weinig. “Je gaat nadenken envraagt je af: waar zijn we eigenlijkmee bezig? Je vraagt 100% van jelichaam, zo niet veel meer, en dan iser nog zoveel niet goed georganiseerd.Dat vind ik eigenlijk wel raar.Ik weet eigenlijk ook wel zeker dat alsik betere begeleiding had gehad ik
Lekker 
biologisch
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
  
s? W 
 
 
 
 
 
 
ma 
 
 
 
 
 
 
ng 
 
 ; 
   
le 
 
ng, h 
 
rlo 
   
 ,
 
 
 ,
 
 
 
 
r o 
  
.Ma 
 
  
 f g 
  
 
 
 
 
rg 
 
 , d 
 
 
 
rg 
 
 
  
. H 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
  
 
  
 
 
 
 
r 1 
  
cha 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
r 1 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
ig 80 
 
90 
 
rd 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ts 50 
 
 
 
.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->