Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Belajar Lagi Bahasa Jawa

Belajar Lagi Bahasa Jawa

Ratings: (0)|Views: 1,153 |Likes:
Published by YogiHard

More info:

Published by: YogiHard on May 19, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/22/2012

pdf

text

original

 
ampun lali lali asuKet: ikuContoh: oraAwan M
ndhung M
gaKet: Kata bendaContoh: Mendung tak berarti hujan ( M
ndhung ora ateges udan )Atas Duwur InggilKet: Kata keteranganContoh: Paidi duduk di atas batu (paidi lungguh ing duwur watu)Air Banyu Tuya TirtaKet: Kata bendaContoh: Inumane banyu beningArti Makna Artos WertiKet: Kata keteranganContoh: Janur kuning kuwi ngemu werti, kuning ateges slamet utowo mulyo, hamulo yen duwegawe dipasang janur kuning pamrih e ben slametApi Geni Geni LatuKet: Kata bendaContoh: Genine mulat mulat.Apa Apa Napa PunapaKet: Kata tanyaContoh: Apa ta sing dadi karepmu jane?Anak Anak Yoga PutraKet: Kata bendaContoh: Mas Eko punika putranipun pak Sabar Adik Adhi Adhi RayiKet: Kata bendaContoh: Hasan lan husein kuwi pancen kakang adhiAlis Alis Alis ImbaKet: Kata bendaContoh: Imbanipun wati nanggal sepisanAsik Nglegena Nyamleng GandhemKet: kata kerjaContoh: Awak awan jang nglegeno tenan leyeh leyeh sinambi nglaras ngidamsariAnjing Asu Segawon SegawonKet: Kata bendaContoh: Segawon kae nek nguyuh sikile mburi diangkat sijiAsap Beluk/keluk/kebul Kukus KukusKet: Kata bendaContoh: Ancen enak yen esuk esuk sarapan sego pecel anget sik ono kebul eAyo Ayo Agi MonggoKet: Kata perintahContoh: Monggo dipun rahapi sak wonteneAnda Kowe Sampean PanjenenganKet: Kata bendaContoh: Nopo leres sampean putrane mbah sadirun?
 
Agak Radha Semu RadhiKet: Kata sifatContoh: Godong tanduran kuwi warnone semu kuning awit suwe ora disiramAda Ana,enek Enten WontenKet: Kata sifatContoh: Bapak wonten ngajengan lagi dahar telo kalian ngunjuk kopiAntar Ngeter Ngeter NdherekneKet: Kata kerjaContoh: Pak lik hamung ndherekne tindak ipun bapak ngantos lawang ngajengAku Aku Kula DalemKet: Kata ganti orang pertamaContoh: Kula niki anak e wong tani utunAmbil Jupuk Pundut PendhetKet: Kata kerjaContoh: Aku njupuk hp nang mejo belum urung derengKet: tambahanContoh: aku urung adus beli tuku tumbas mundhutKet: kata kerjaContoh: aku tumbas bomBambu Pring Pring DelingKet: Kt bendaContoh: Anaman iki digawe songko pring / Anyaman ini dibuat dari bambuBurung Manuk PeksiKet: Kata bendaContoh: Ayahku punya burung di rumah. (bapakku duwe manuk ing umah. / Bapak kulakagungan peksi wonten ing griya)Bisa Isa Sag
t Wag
tKet: Kata kerjaContoh: Dia bisa dipercaya (piyambake sag
t dipercados)Berdiri Ngadeg Ngadeg Jum
n
ngKet: Kata kerjaContoh: Dipersilahkan berdiri sebentar ( Dipun aturi jum
n
ng sak antawis )Berita Kabar WartaKet: Kata keteranganContoh: Bapak membaca berita di Tv ( Bapak maos warta wonten Tv )Biar Ben / men Jar Ket: Kata keteranganContoh: Biarkan saja anak itu (Jarne wae bocah kuwi)Berani Wani Kendhel WantunKet: Kata sifatContoh: Walaupun perempuan dia berani seorang diri (sanadyan setri piyambake wantundewean)Bodoh Goblok Bodo
 
Ket: Kata sifatContoh: Susah bicara dengan orang bodoh (rekasa ngomong karo wong goblok)Bengis GegirisiKet: Kata keteranganContoh: Tingkah lakunya membentak bentak dan bengis (Tandang solah e anyentak nyentak langegirisi)Berat Abot AntebKet: Kata keteranganContoh: Berat sama dipikul, ringan sama di jinjing (abot podo dipikul, entheng podo di indit)Bantu Rewang RencangKet: Kata keteranganContoh: Tolong bantu angkat meja ini (tulung rewangi ngangkat meja iki)Bosan Wal
h/j
l
hKet: Kata keteranganContoh: Aku sudah bosan mendengar ceritamu (Aku wis waleh ngrungokne critamu)Bicara Ngomong Dawuh NgendikaKet: Kata kerjaContoh: Jangan bicara saja kalau sedang makan (aja ngomong wae yen lagi mangan)Bukan Udu Dudu SanesKet: Kata keteranganContoh: Sanes niku maksuk kulaBuaya Bajul BayaKet: Kata gantiContoh: Nang rawa akeh bajul eBenar Bener Bener LeresKet: Kata keteranganContoh: Leres ature pak dhe niki bocah enom yo cah enomBaik Apik Sae SaeKet: Kata keteranganContoh: Piye apik e wae aku meluBentar Dilut Kedhap AntawisKet: Kata keterangan waktuContoh: Njenengan tenga kedhap tak jupukneCari Luru Madhosi NgucaliKet: Boso Soko tegal ngetanContoh: Aku pak luru gawean.Cemberut MrengutKet: Kata KerjaContoh: Sudah, jangan cemberut terus. (wis, ora susah mrengut wae)Cerita C
rita CariyosKet: Kata kerjaContoh: Ini cuma cerita saja (meniko amung carios mawon)Cabut JebolKet: Kata kerjaContoh: Tolong cabut paku itu (tulung jebol paku kuwi)

Activity (5)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Sunset Angel liked this
Supriyadi liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->