Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Transsexualitatea - Marturii si articole (Contra Curentului.com)

Transsexualitatea - Marturii si articole (Contra Curentului.com)

Ratings:
(0)
|Views: 124|Likes:
Published by Ruben Miclea
Articole despre transexualitate si marturii ale unor fosti transexuali, de pe www.contracurentului.com
Articole despre transexualitate si marturii ale unor fosti transexuali, de pe www.contracurentului.com

More info:

Published by: Ruben Miclea on May 29, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/20/2014

pdf

text

original

 
www.contracurentului.com ,admin@contracurentului.com
 1
 
Întrebări frecvent puse despre cei cu atracții de tip transgender
 
Ce este un travestit?
 Travestirea este actul de a purta îmbrăcăminte specifică sexului opus, pentru aobține excitare sexuală şi orgasm. În mod tipic, travestitul este bărbat, de obiceiheterosexual, şi poate avea aversiune față de homosexualitate.
 Ce este un transsexual?
 Un transsexual este o persoană ferm convinsă că aparține sexului opus, care deseoriare dorința de a‑şi schimba sau „corecta” trupul pentru a se potrivi acestei convingeri.
 Ce înseamnă transgender?
 Este un termen larg care îi include pe cei care nu se conformează expresiilor genuluilor de a fi bărbat sau femeie, fiind astfel transsexuali sau travestiți, sau ceva între.
 Ce înseamnă intersex?
 Cineva care s‑a născut atât cu trăsături anatomice masculine, cât şi feminine.
 Ce este identitatea de gen?
 Genul este sentimentul unei persoane față de sine ca fiind bărbat sau femeie şipoate diferi de sexul biologic. Cei al căror sex şi gen sunt diferite se numesc persoanetransgender.
 Ce înseamnă să ai o dereglare a identității de gen?
 Este vorba despre o persoană care crede că din punct de vedere fizic este prizonieră într‑un trup care aparține sexului opus, şi care poate acționa pentru a schimba aceasta.Această dereglare se numeşte şi disforie de gen, care este termenul psihologic generalfolosit pentru a descrie sentimentele de durere, nelinişte şi anxietate care apar datoritănepotrivirii dintre sexul fizic al unei persoane şi identitatea sa de gen.
 Ce este schimbarea de sex?
 Schimbarea de sex constă în efectuarea unui număr de operații chirurgicalenecesare pentru a face ca trupul să fie conform cu cel al sexului biologic opus. În modnormal, ele au loc în paralel cu terapiile chimice (hormonale) care pot să redistribuiegrăsimea trupului, să schimbe textura pielii şi să mărească sau să reducă părul de pe trup.Numărul de operații chirurgicale sau de terapii chimice necesare poate varia de la individla individ.
 Cum diferă travestismul de transsexualitate?
 Travestismul şi transsexualitatea diferă prin grad. Ambele comportament suntparte a unui întreg. Transsexualitatea reprezintă sfârşitul întregului. Transsexualii nu suntmulțumiți cu sexul lor biologic. Toți transsexualii trebuie neapărat să treacă printr‑operioadă în care poartă îmbrăcăminte specifică sexului opus.
 
www.contracurentului.com ,admin@contracurentului.com
 2
 Care este cauza travestismului?
 Nu s‑a demonstrat că ar exista o cauză biochimică (biologică). Invariabil, travestițiirelatează că travestismul a apărut în copilăria timpurie, cu siguranță înainte de aparițiapubertății. Specialiştii tind să fie de acord că există o cauză cu factori multipli.
 Care este cauza transsexualismului?
 Nu există cauze genetice sau organice ale transsexualismului, dovedite ştiințific.Există multe speculații nedemonstrabile şi multe idei nedovedite. Specialiştii tind să fie deacord că există o cauză cu factori multipli.Tradus şi folosit cu permisiune de pewww.newhopeoutreachtoronto.org
 
Chemați la compasiune
de Danny B.
 Această poveste adevărată a început când bărbatul s‑a apropiat de masa de machiajşi şi‑a pus mâna pe masă, lăsând o urmă de transpirație. Era evident nervos şi a zis: „O.K.,m‑am descurcat în mare, dar mă puteți ajuta să‑mi acopăr barba?”Carol, care era creştină, s‑a rugat: „Doamne, acest om care este înaintea mea arenevoie să‑l ajut să se machieze şi mă simt dezgustată... Doamne, nu pot să o fac; el, un bărbat, vrea să se îmbrace ca o femeie, mă face să mă simt murdară şi mi se paredezgustător...” Domnul a răspuns: „Carol, cel care este înaintea ta nu este mai păcătosdecât oricine altcineva, nici chiar decât acea femeie pe care tocmai ai servit‑o”. Carol l‑aajutat.Această poveste arată un anumit lucru şi că avem tendința de a judeca oamenii pecare nu ne simțim confortabil să‑i avem în jurul nostru, în special LGBT. De câte ori amconstruit ziduri în jurul nostru ca să ne izolăm în biserică de anumite grupuri dinsocietate? Dacă s‑ar spune adevărul, ne‑am simți la fel de dezgustați cum s‑a simțit Carol în această poveste.Dacă ne‑am putea aminti cum ne‑am implicat cu alți creştini, am recunoaşte că afost numai după ce i‑am respectat şi după un anumit timp. Cum clădim respectul? Aceastase întâmplă numai când ne uităm la alți oameni aşa cum vrem să se uite ei la noi. Existăpericolul ca dacă cineva, gay sau transgender, îşi învinge teama, iar Domnul lucrează înviața sa, vine la biserica noastră, să stricăm totul având aşteptări nerealiste de la el. Prinaşteptări nerealiste înțeleg că aşteptăm să fie după tiparul nostru şi să fie ca noi. Putem deasemenea proiecta o atitudine socială de genul: „Acum că eşti mântuit, du‑te să te întâlneşti cu o femeie şi căsătoreşte‑te”.Trebuie să ne amintim că nu heterosexualitatea este obiectivul final, ci sfințenia şidragostea pentru Domnul, deci să tratăm pe fiecare cu respect.
 
www.contracurentului.com ,admin@contracurentului.com
 3
 Tradus şi folosit cu permisiune de pewww.newhopeoutreachtoronto.org
 
Identitatea de gen. Ce are aceasta de‑a face cu homosexualitatea?
 
Homosexualitatea nu este singura problemă cu care se confruntă tinerii de astăzi. Şidatorită mişcării gay, se lansează o provocare chiar conceptului de bărbat şi femeie.
 O privire asupra provocării
 În cartea lor despre „activismul de gen”,
Beyond the Binary
[Dincolo de binar], cei dela rețeaua GSA definesc identitatea de gen drept „sentimentul interior profund al uneipersoane de a fi bărbat, femeie, altceva, sau ceva între”. În cartea sa
The New Gay Teenager
 [Noul adolescent gay], Rich Savin‑Williams vorbeşte pe larg despre „fluiditatea” genuluila tineretul american. Să luăm de exemplu acest pasaj:„Controversele curente cu privire la etichetele de identitate includ faptul dacătranssexualitatea reflectă o identitate sexuală sau de gen, dacă… [termeni precum] „homo”sunt legitimi. Fiindcă identitățile personale ale tuturor sunt negociate în timpuladolescenței, identitatea sexuală poate fi deosebit de susceptibilă la transformare înaceastă perioadă.”Savin‑Williams vorbeşte despre diferiții termeni pe care adolescenții îi folosescpentru a‑şi exprima identitatea de gen, etichete care includ ambi‑sexual, polisexual,lesbiană şi lista poate continua. Comunitatea gay realizează repede că nici măcar umbrelaLGBTQ nu este destul de largă pentru a cuprinde confuzia prin care trece această nouăgenerație. Hollywoodul a produs numeroase filme care promovează o imagine pozitivă atranssexualității şi activiştii continuă să facă presiuni asupra şcolilor pentru a implementametode şi programe care reflectă acest concept al genului „fluid”.Adolescența este destul de nebună, plină de dorință, nesiguranță, jenă şinecunoscut. Când granițele dispar şi discernământul iese pe fereastră, tot mai mulți tinerisunt destinați să piardă ani de zile din viața lor în robia confuziei de gen.
 Dând în vileag confuzia
 Biblia este clară cu privire la faptul că dorința lui Dumnezeu pentru un sistem degen binar a fost o reprezentare intenționată a propriei Sale naturi (Geneza 1:27). Paşii înainte ai acestei mişcări descoperă conspiratorul întunecat din spatele scenei al cărui primscop, ştim, este să distorsioneze imaginea lui Dumnezeu pe pământ şi să pretindă sufletelecopiilor Săi. Dar nu trebuie să‑i confundăm pe oamenii înşelați cu Înşelătorul însuşi.Precum Hristos, misiunea noastră este să iubim oamenii zdrobiți şi să vestim eliberareacare se găseşte în adevăr.
 Ce cauzează criza identității de gen?
 Rădăcinile transgenderismului au multe paralele cu homosexualitatea, dar nu suntcomplet la fel. Amândouă au răspunsuri defensive pe care oamenii le dezvoltă – destul deinconştient – pentru a se proteja de durere şi respingere. Diferă percepția unei persoane

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->