Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
16Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
PANTALON BARBATI

PANTALON BARBATI

Ratings: (0)|Views: 2,284 |Likes:
Published by amalia

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: amalia on Jun 15, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/24/2013

pdf

text

original

 
I. ARGUMENT
Produsul de îmbrăcăminte are drept scop protejarea corpului dar are şi rolul deînfrumuseţare a acestuia. Orice produs de îmbrăcăminte trebuie sa satisfacă anumitecerinţe ca măsura a valorii de întrebuinţare a unui bun material. Indiferent de formavalorii de întrebuinţare produsul trebuie sa satisfacă nevoi spirituale, materiale sau deorice alta natura ale oamenilor care devin pe măsura satisfacerii, consumatori de bunuri,cumpărători. Opţiunea cumpărătorului va fi influenţata de factori de conjunctură,împrejurări care influenţează decizia, factori în mare măsura dependenţi de calitate,confort, aspect, etc.Frumusetea imbracaminte este un ansamblu de forme, armonii, si culori pe caretrebuie sa le indeplineasca imbracamintea.Comoditatea la purtare se refera la gradul de placere cu care este purtat un produs,si intereseaza toate categoriile de imbracaminte. Se realizeaza prin linia de croi caretrebuie sa permita efectuarea lejera a miscarilor, si prin marimea produsului care trebuiesa fie aleasa corect pentru dimensiunile purtatorului.Perfectiunea imbracamintei si a obiectelor care ne inconjoara este exprimata princuvantul frumos, iar acest frumos poate fi conceput vizual si auditiv.
 
Rolul imbracamintei se imparte in trei categorii care sunt:- rol functional- rol estetic- rol social
 Rolul functional – 
de a ne proteja impotriva factorilor externi de mediu ( ploaie,vant, ninsoare ).
 Rolul estetic – 
de a ne da un aspect cat mai frumos persoanei care poartaimbracamintea. Acest rol se realizeaza prin linia de croire, care se va realiza atat sa fieacoperite eventualele defecte ale corpului, si sa scoata in evidenta partile frumoase. Natura materialului cat si culoarea vor fi alese in concordanta cu aspectul si caracterul persoanei.
 Rolul social – 
determina purtatorul sa se simta incadrat in societate si in mediul incare poarta imbracamintea.Moda imbracamintei reprezinta ansamblul de gusturi, preferinte si deprinderi care predomina de o serie de factori:- linia de conceptie- materialul folosit- zona geografica- motivele populatiei dintr-o zona- destinatie- conditiile de realizare
1
 
II. DESCRIEREA PRODUSULUI
Ţinând cont că în ultimii ani s-a obişnuit să se poarte mereu pantalonul , am decissă aleg pantalonul deoarece asigura un anumit confort şi o anumita lejeritate în timpul purtării. La aceasta perioadă a vieţii, adolescenţii au posibilitatea sa-si pună în valoarecorpul fără eforturi prea mari.Pentru proiectarea pantalonului se folosesc materiale textile moi şi cu posibilitatede întreţinere uşoară deoarece pantalonul este produsul de îmbrăcăminte cel mai frecventutilizat în rândul tinerilor.Pantalonul este un produs textil (finit) care îmbracă corpul în partea inferioară alui, fiind un produs de îmbrăcăminte cu sprijin pe talie. Pantalonul pentru barbati seutilizeaza in toate anotimpurile anului si se confectioneaza din materiale diferite ( ex.Stofa, blug, etc ). Desi este un vestiment caracteristic barbatesc, acest produs, este utilizatde catre toate categoriile de purtatori indiferent de varsta sau de sex. In functie de acestcriteriu, pantalonii sunt destinati pentru barbati, femei si copii.Pantalonii se confectioneaza in diferite variante, cele mai importante sunt:
 pantalonii clasici ( drept )
 pantalonul bufant pentru cizma
 pantalonul sport pantalonul clasic pentru femeiFiecare produs vestimentar este alcătuit din detalii componente numite detalii principale şi detalii secundare.
 Detaliile principale
sunt parti componente ale imbracamintei care nu pot lipsiidin structura fizica a unui produs. La imbracamintea fixata pe umeri, detaliile principalesunt reprezentate prin spate, piepti, guler si maneci, iar la imbracamintea fixata pe talie prin fete, spate si betelii sau cordoane. Exceptie de la aceasta regula fac unele produse ca:rochii, bluzee, veste, pulovere, care in functie de moda pot fi prevazute fara guler si faramaneci .
 Detaliile secundare.
Sunt acele componente ale imbracamintei care pot lipsi dinstructura fizica a produsului. Astfel, de exemplu, pot fi: buzunare, gaici, epoleti si altedetalii de acest gen, care in functie de model nu sunt prevazute la modelul confectionat.Acest produs de îmbrăcăminte este altuit din detalii principale (fa pantalonului, spatele pantalonului, betelie) şi detalii secundare (buzunare). Cele doua parti principale fata si spatele sunt asemanatoare ca forma dar difera ca marime si detaliianexate.Materialul textil a fost ales în funcţie de destinaţia produsului. Am ţinut cont de proprietăţile igienico-funcţionale pe care trebuie le îndeplinească un produs deîmbrăcăminte şi am ales un material tip bumbac care îndeplineşte aceleaşi proprietăţi caale bumbacului.Pentru încheierea produsului de îmbrăcăminte am folosit fermoar şi nasture careeste mai mult sau mai puţin practică sau în linia modei. Nasturii şi accesoriile de încheiatse pot monta pe produs manual sau cu ajutorul maşinilor. Cusătura de montare anasturilor trebuie să fie rezistentă în timpul purtării şi să permită încheierea uşoară a produsului. Betelia pantalonului va fi realizaîmpreună cu canafasul, o întăriturăobţinută din deşeuri.La terminaţia produsului pantalonul prezintă un tiv de 0,5 cm.
2
 
3

Activity (16)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
bydnm liked this
Ion Secara liked this
Adriana Elena liked this
Dana Stupar liked this
Sorin Sotoc liked this
Lilya Shuyu liked this
xuedezu liked this
Al_Gaby2006 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->