Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Relatia cu trecutul

Relatia cu trecutul

Ratings: (0)|Views: 39|Likes:
Published by crimsonia2005

More info:

Published by: crimsonia2005 on Jun 15, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/15/2011

pdf

text

original

 
Relatia cu trecutul
iunie 14, 2011 dekaryn 
 
 Atunci când nu este vindecat, trecutul ne distruge viaa. El ne înmormânteaz darurile neasemuite pe care le avem, creativitatea italentul. Atunci când aceste pri din noi înine sunt nerecuperate, elestagneaz înuntrul nostru: le folosim împotriva lumii noastre, în loc de a lefolosi în armonie cu ea. Credem c suntem furioi pe lumea întreag, cvrem s schimbm lumea  c dac lumea ar fi altfel, noi ne-am putea împlini visele.Dar cei care trebuie s se schimbe suntem noi înine. Suntem mânioi penoi înine c nu facem s dinuie i nu acordm onorurile cuvenite foreidumnezeieti dinuntrul nostru, pentru c nu ne acordm permisiunea de ane exprima aa cum dorim cu adevrat.Credem c suntem furioi pe prinii notri, pentru c ne-au oprimat încopilrie. De fapt, suntem furioi pe noi înine, pentru c am perpetuat aceast oprimare. Este ca i când, cu mult timp în urm, cineva ne-ar fi pus într-o cuc i  dei cuca nu mai e acolo de ani de zile  noi înc neluptm s drâmm zidurile ei imaginare. Cuca este limitarea pe care ne-am impus-o noi înine, neîncrederea în sine i frica noastr.
 Am fost învai c e greu s ne urmm visele.
E posibil s nu fi îneles c e mult mai greu s trim zi de zi, tiind c nu ni le urmm.
Ni s-a luat dorina, care este cheia pentru realizarea pe deplin apotenialului nostru spiritual.
Ni s-a lsat disperarea, care crete încet i se exprim în trupurile noastre ca boli i în psihicul nostru ca mânie.Dac nu vrem s cdem la pace cu trecutul, nu facem altceva decât stragem disperarea i furia înspre viitor.Puterea de a v privi cu discernmânt trecutul i de a lua înapoi aspectedin voi îniv pe care le-ai alungat se afl în voi. Tot ceea ce avei de fcut este s închidei ochii, s mergei înuntrul vostru i s punei întrebari.Puterea de care avei nevoie se afl acolo, dar ea va iei numai atunci cânddorina de a v schimba viaa este mai puternic decât dorina de armâne aceiai.Întotdeauna, este mai uor s-i acuzm pe alii pentru starea în care seafl viaa noastr. Când pierdem legtura cu noi înine, pierdem legturacu divinitatea i, deoarece nu mai avem încredere în noi, ajungem scredem c ali oameni nu sunt demni de încredere.
Pentru unii oameni,
 
durerea trecutului este atât de mare, încât ei cred c singurul modprin care pot face fa este s acuze i s nege.
 
Dac vrei s v
 
schimbai prezentul, trebuie s v acceptai cu dragoste trecutul.
 
 
Dac vrei s v manifestai dorinele, trebuie s fii rspunztoride tot ceea ce are loc în lumea voastr.
Adesea, dac vrei s vedeiviitorul cuiva, tot ceea ce avei de fcut este s-i privii trecutul. Trecutul neduce la concluzia c tot ceea ce putem spera în viitor este o variant aceea ce avem deja. Aceasta îi oprete din drumul lor pe cea mai mareparte dintre oameni. Îi împiedic s vad mai departe i face ca visele s ledispar. Uitai-v în jurul vostru i vei vedea c majoritatea oamenilorrmân neschimbai. Privii viaa lor de acum 20 de ani i, în cea de acum,vei vedea numai o variant foarte puin diferit de tema original.Problemele de baz, fie c e vorba de sex, bogie, relaii, sntate saucarier, adesea rmân dominante pe tot parcursul vieii noastre.
Trecutulmodeleaz tot ceea ce spunem, cum vedem lucrurile i cum trim.Unii târâm nu numai trecutul nostru dup noi, ci i pe cel alprinilor notri.
 
Durerea este transmis de la o generaie la altai, dac nu este privit în fa, ciclul nu se va încheia niciodat.
 Începem s nu ne asumm pri din noi înine, din cauza convingerilornoastre de baz  care sunt întotdeauna legate de familia noastr i decopilria timpurie.
Ce anume au fcut prinii notri i ce nu au fcut
 
a avut un impact enorm asupra vieilor noastre.
i cei care ne-au
 
 îngrijit, ca i profesorii notri, au contribuit la cine suntem noi acum.
Durerea pe care ai trit-o ca experien când aveai doi ani, sauase, sau opt, se afl sub suprafaa contienei voastre. Ea exist în permanen acolo i v conduce viaa, pân în clipa în care estemodificat.
 Majoritatea oamenilor nu-i exploreaz niciodat convingerile profunde,pentru a vedea dac le-au ales în mod contient. Ei au încredere în modullor de a gândi, dar nu în visele lor. Atunci când explorm origineaconvingerilor lor, aflm c, cel mai adesea, cineva pe care îl iubesc le-aspus, verbal sau nonverbal, c nu erau capabili de a-i îndeplini visele. Dincauza faptului c nu au pus niciodat la îndoial acest lucru, ei au czut încapcan. Nici mcar
nu au încercat vreodat s-i îndeplineascdorina inimii
. Convingerile de baz care ne conduc viaa sun cam aa:
 Nu pot s fac asta. Aa ceva nu mi se va întâmpla mie niciodat.Nu merit. Nu sunt destul de bun.
(Debbie Ford)

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->