Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
3Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Masajul si presopunctura

Masajul si presopunctura

Ratings: (0)|Views: 173|Likes:
Published by vally18vs

More info:

Published by: vally18vs on Jun 16, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, DOC, TXT or read online from Scribd
See More
See less

01/16/2013

pdf

text

original

 
Masajul si presopunctura
 Inceputurile medicinei "pozitive" chineze se plaseaza acum 8 milenii. Medicii chineziconsidera obiectele si fenomenele in interrelatii nesfarsit de bogate si subtile, consideraintrega fire ca un tot organic. Componentele principale ale lumii sunt aceleasi la fiecarenivel al existentei concrete, iar macrocosmosul se reflecta fidel in microcosmos. Astfel a fost structurata o doctrina a celor 5 elemente: lemnul, focul, apa, pamantul, metalul,care sunt privite ca entitati dinamice, capabile sa se transforme intr-o anume ordine,unele in altele. Acesteia i s-a alaturat doctrina despre principiile antagoniste YIN siYANG. Intelesul originar al primului pare a fi fost "cel luminat", iar al celuilalt "cel umbrit". Cele doua principii antagonice se manifesta in corelatii permanent schimbate,dominand cand unul cand altul, alternarea lor determinand ritmurile cosmice, biologice si istorice. In practica vindecatoare chineza se utilizeaza pe scara larga masajul. Ovarietate foarte apreciata este cea constand in aplicarea ritmica a presiunii pe anumite"puncte vitale". Acestea sunt folosite si in practica acupuncturii, procedeu caracteristicartei medicale chineze. Atat presopunctura cat si acupunctura se practica in puncte bine precizate, conform indicatiei terapeutice dealungul a 14 asa numite "vase" sau"meridiane", unde se presupune ca circula "influxul vital" care trebuie activat sau franat. "Vasele" amintite nu corespund sistemului vascular sau nervos din anatomiaclasica. In acest context, prezenta lucrare isi aduce contributia la popularizarea acestor metode care pot fi practicate si de nespecialisti.
Sfaturi pentru tinerii casatoriti
Scopul cartii "Sfaturi pentru tinerii casatoriti" este de a ajuta pe tinerii casatoriti saduca o viata fericita, sa poata rezolva toate problemele care se ivesc in fata lor pe timpul convietuirii impreuna. In societatea moderna, punctul forte al oamenilor, estealimentatia, care are o importanta covarsitoare, deoarece de ea depinde, in cea maimare masura, asigurarea dezvoltarii optime a organismului in perioada de crestere,intretinerea capacitatii maxime de lucru, dobandirea si mentinerea rezistenteiorganismului fata de factorii din mediul exterior (climatici, toxici, infectiosi). Din acesteconsiderente, am gasit necesar sa cuprind in aceasta lucrare, cateva sfaturi utile pentrucei care se vor uni ca sa constituie o familie. In capitolul I se gasesc sfaturi utile inlegatura cu intretinerea ustensilelor de bucatarie, sfaturi pentru gospodine in legaturacu prepararea mancarurilor, modul de intretinere a lenjeriei, covoarelor, hainelor. Tot in acest capitol un loc important il ocupa sarbatorile de iarna, mai exact referirea lataierea porcului. De asemenea am punctat cateva sfaturi referitoare la pastrarea fructelor si legumelor pe timpul iernii. Capitolul II este destinat cartofului ca aliment simedicament, unde am prezentat peste 100 de retete preparate din cartof. Capitolul III serefera la modul de convietuire in comun, la regulile de politete, care, cu parere de rau o pot afirma, ca lipseste la unii tineri de azi. Ce placut ar fi sa se reia vechile obiceiuri deeduca]ie in familie si scoala, iar politetea sa fie la locul ei bine meritat! In cuprinsul lucrarii nu i-am uitat pe tinerii casatoriti, ca sa fie frumosi, eleganti, de aceea amintrodus cateva sfaturi privind cosmetica pe timpul cald, rece sau foarte rece, catevatipuri de coafuri, in functie de moment: ziua, seara, la diferite petreceri sau intruniri.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->