Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Шри Бабаджи Хайдакхан

Шри Бабаджи Хайдакхан

Ratings: (0)|Views: 220 |Likes:
Published by hristo vatev

More info:

Published by: hristo vatev on Jun 17, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/17/2011

pdf

text

original

 
 
Шри Хайдакхан Вале Баба (Бабаджи) (1970–1984).
«…Аз съм навсякъде, във всяко ваше вдишване. Аз дойдох да ви помогна дадостигнете единство зад пределите на всички разделения. Аз ще ви покажасвободата, която вие не сте си представяли. Вие трябва да търсите таковаединство, което носи осъзнаване на това, че всички ние сме едно. Търсетехармония във всичко, което правите. Аз съм хармония».
Кумаон, в подножието на индийските Хималаи е месторождение или местообитание на много свети хора наИндия. Тук е живял и Шри Хайдакхан Вале Баба (Бабаджи).В Индия го почитат вече много столетия като Велик Учител, обитаващ във фина форма Хималаите ипериодично въплъщаващ се в чoвешко тяло на различни места в Индия, Непал и Тибет. Бабаджи — «Бащата» — се почитал като Махаватар или «велико въплъщение» на Бог Шива. Йогананда го описва като «безсмъртенГуру, поддържащ своята физическа форма век след век», като «Божество в плът». Историята на просветления и безсмъртен йога и Махаватара Бабаджи е противоречива и загадъчна. Имамногобройни свидетелства за неговите чудеса: изцеление на хора, възкресяване на мъртви, пребиваванеедновременно на различни места, нахранване на огромен брой хора с малко количество храна.
 
Датата на раждане — 30 ноември 203 г е достоверно известна, но също така е известно, че от тогава той не еумирал и за изминалите столетия многократно се е появявал пред много хора.Например, през 1922 г Бабаджи, в присъствието на ученици и многобройна аудитория, включително дажекраля на Непал, заявил, че му е дошло време да напусне този свят, стигайки средата на реката и превръщайкисе в огнено кълбо, изчезнал.Последнето достоверно известно въплъщение е Хайдакхан Бабаджи, когато през 1970 г той възниква отенергийно кълбо в подножието на Кайлаш, но през 1984 г пак напуснал физическото битие."Аз дойдох за да даря свобода на всички вас. Аз дойдох за да дам Светлина".Бабаджи е дошъл на този свят за да изведе на хората на истинския път, за да възроди в хората човечността, даочисти нашите сърца и умове от невежеството и злото. Неговото учение може да се изрази накратко вдумите: Истина Простота Любов. Необходимо е да се извършват осъзнати постъпки, изхождайки само от тезипринципи. Точно това е и същността на всички религии, това са основните принципи на Санатана Дхарма(Вечния Вселенски Закон). Пътят, който съответства на тези принципи е пътят на безкористно служене начовечеството. Това е висшият път на самоусъвършенстване и висша Йога. Това е Карма Йога - пътят наДействието.Само ако имаш чисто сърце и ясен ум, може да следваш тези принципи и да бъдеш наистина полезен захората. Както Бабаджи казва: "Умът може да се изчисти само с джапа. Това е единственото средство занедъга на ума. Как може Бог да се засели във вашето сърце и ум, ако те не са чисти? Водата, измиващавашето сърце и ум, това е името на Бога. Затова, учете всички винаги да повтарят името на Бога". За да концентрираш своя ум в Бога, Бабаджи учил, че трябва да се повторя древната мантра ОМ НАМАХШИВАЙЯ, което на санскрит означава "Аз се покорявам на Бога, търсейки в Него убежище" или "Да бъдеТвоята Воля". Повторението на ОМ НАМАХ ШИВАЙЯ е пътят към единството с висшия Бог. Редовнотоповторение на мантрата (нарича се джапа) съсредоточава умът към Бога, открива сърцето към Бога и
 
прекъсва вродената склонност на ума постоянно да планира, да се безпокои, да мечтае или зацикля на другабезполезна дейност. Умът съсредоточен върху името на Бога при необходимост бързо и с лекота превключваза да изпълни своята функция.Бабаджи предсказва, че положението в света постоянно ще се усложнява и ще доведе до войни, катастрофи иогромни разрушения. Той често предупреждава, че скоро ще настане Маха Кранти (Велика Революция). "Тятрябва да стане затова, защото всеки мисли от позицията "аз" и "моето", всички искат да са големи, а никойне иска да бъде малък". Бог ще дойде в своята неистова форма, разрушавайки старото общество, старитестереотипи на мислене за да освободи пътя за тези, които познават Бога в сърцата си и живеят в съответствиес принците на Истината, Простотата и Любовта.Желанието на Бабаджи е да предаде Неговото послание на всички, на които е възможно, за да им даде шансда се очистят и заживеят нов, светъл живот, за да спаси колкото се може повече хора. Той казва, че на всекище му се наложи да мине през огън. Виждащите Бога ще минат през него като пречистване и ще простроятновия свят от другата страна на огъня : свят на сътрудничество, безкористен труд, любов и щастие. Святсвободен от леност, страх, апатия, егоизъм и ненавист.Бабаджи настоявал повече да се съсредоточим на посланието, а не на посланника. Бабаджи е искал от нас дасе събудим за да живеем светъл живот, безкористно да се трудим, да бъдем над своето его. Ние не можем дабездействаме. Ние не трябва да знаем думата "мързел". Ние не можем да съществуваме безцелно. Нашата целе да възродим на земята човечността, безкористно служейки на хората.Махаватар Бабаджи Нагарадж - Крия Йога - “Петдесет скъпоценни камъка на разбирането, носещо радост”1. Докато не се захванеш със себе си, каквото и да правиш, няма да сложиш край на болката и мъката.2. Наблюдателят изживява, а наблюдението не. Спокойното осъзнаване е наблюдение без каквато и да епреграда от страна на наблюдателя.3. Никоя книга не е свещена. Това са само думи, отпечатани върху хартия както във вестник. Свещена еживата книга на самия себе си.4. Прякото възприятие, а не заимстваното знание те освобождава от авторитетите.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->