Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
53Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
PJM 3110 REFLEKSI

PJM 3110 REFLEKSI

Ratings:
(0)
|Views: 4,145|Likes:
Published by stewartpolycarp

More info:

Published by: stewartpolycarp on Jun 20, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/19/2013

pdf

text

original

 
PJM 3110 KURIKULUM DAN PEDAGOGI PENDIDIKAN JASMANIREFLEKSI INDIVIDUPengenalan
Tugasan ini adalah satu tugasan wajib yang perlu dilaksanakan secaraberkumpulan untuk subjek PJM 3110 ini. Pensyarah Pembimbing untuk mata pelajaranini adalah En. Chula Bina. Kumpulan kami terdiri daripada saya sendiri iaitu John Anak Ali, Uma Devi, Isabella Charles Leo dan Wan Bee Siok. Dalam pelaksanaan tugasanini, kami perlu menghasilkan satu RPH dan menjalankan satu sesi pengajaran mikroselama 30 minit dalam sesi kuliah subjek tersebut.
Kekuatan
Dalam menghasilkan tugasan ini, terdapat satu kekuatan yang sangat ketaraadalah kerjasama di antara ahli kumpulan kami iaitu seramai 4 orang seperti yang telahdinyatakan di atas. Kumpulan kami telah berbincang setelah menerima tugasan ini danbersetuju untuk menghasilkan satu RPH berkaitan pergerakan asas lokomotor iaituberjalan, berlari dan melompat untuk pelajar tahun 2. Perbincangan telah berjalandengan sangat baik dan proses pencarian maklumat serta bahan juga amat mudahdengan sokongan dan kerjasama semua ahli kumpulan. Setelah menghasilkan RPHtersebut, pembahagian tugas untuk pengajaran mikro dilakukan. Semasa sesipengajaran mikro, semua ahli kumpulan memberikan komitmen yang sangat baik dansesi pengajaran tersebut telah berjalan dengan sangat lancar. Kesefahaman dankerjasama yang kuat ini merupakan satu kekuatan yang amat mendorong kumpulankami untuk menghasilkan tugasan ini. Bimbingan daripada pensyarah juga amatmemberikan bantuan dalam menghasilkan tugasan yang terbaik bagi kumpulan kami.
Kelemahan
Terdapat beberapa masalah dan kelemahan yang kami hadapi dalammenghasilkan tugasan ini. Antaranya ialah kedudukan stesen bertugas ahli kumpulanyang jauh dari satu sama lain sedikit sebanyak telah mengganggu proses pelaksanaantugasan ini. Masalah perhubungan juga merupakan satu masalah terutama kepadasaya yang bertugas di kawasan luar bandar, di mana tidak terdapat sistemperhubungan telefon dan juga masalah capaian internet. Terdapat kesukaran untukberhubung dengan ahli-ahli kumpulan tetapi dengan bantuan rakan-rakan, tugasn initatap mampu disiapkan dengan amat baik. Semasa sesi pengajran mikro, terdapatsedikit kelemahan bagi kumpulan kami dari beberapa bahagian, namun keadaantersebut telah diperbetulkan oleh Pensyarah Pembimbing iaitu En. Chula Bina.
Kesimpulan
Tugasan ini sememangnya telah banyak memberikan ilmu pengetahuan danpengalaman kepada kami dalam mempertingkatkan kualiti kerja kami sebagai guruuntuk kegunaan di sekolah masing-masing dan panduan pada masa akan datang.Diharapkan daripada proses pelaksanaan tugasan ini akan dapat memberikan satu lagiaspek kemahiran kepada kami sebagai seorang pendidik.
 
 REFLEKSI INDIVIDU
Tugasan ini adalah satu tugasan wajib yang perlu dilaksanakan secara berkumpulanuntuk subjek WAJ3107 ini. Pensyarah Pembimbing untuk mata pelajaran ini adalah En.K.RAJA. Kumpulan kami terdiri daripada saya sendiri iaitu Wan Bee Siok, Uma Devi,Isabella Charles Leo, John ak Ali, Ellyess b. Awie dan Mohd. Yusuf b. Manan. Dalampelaksanaan tugasan ini, kami perlu menghasilkan satu RPH dan membuatpembentangan semasa sesi kuliah subjek tersebut.Dalam menghasilkan tugasan ini, terdapat satu kekuatan yang sangat ketara adalahkerjasama di antara ahli kumpulan kami iaitu seperti yang telah dinyatakan di atas.Kumpulan kami telah berbincang setelah menerima tugasan ini. Perbincangan telahberjalan dengan sangat baik dan proses pencarian maklumat serta bahan juga amatmudah dengan sokongan dan kerjasama semua ahli kumpulan. Setelah menghasilkanRPH tersebut, pembahagian tugas untuk membuat pembentangan dilakukan juga,semua ahli kumpulan memberikan komitmen yang sangat baik dan sesi pembentangantersebut telah berjalan dengan sangat lancar. Kesefahaman dan kerjasama yang kuatini merupakan satu kekuatan yang amat mendorong kumpulan kami untukmenghasilkan tugasan ini. Bimbingan daripada pensyarah juga amat memberikanbantuan dalam menghasilkan tugasan yang terbaik bagi kumpulan kami. Daripada itu juga saya dapati pengabungjalinan subjek lain dalam persediaan mengajar adalahmendatangkan banyak kebaikan, terutamanya tidak membosankan pelajar, malahdapat menyeronokan lagi, iaitu dalam mengikuti subjek PJ, dapat juga kemahiran Muzikdan Seni Visual.Tugasan ini sememangnya telah banyak memberikan ilmu pengetahuan danpengalaman kepada kami dalam mempertingkatkan kualiti kerja kami sebagai guruuntuk kegunaan di sekolah masing-masing dan panduan pada masa akan datang.Diharapkan daripada proses pelaksanaan tugasan ini akan dapat memberikan satu lagiaspek kemahiran kepada kami sebagai seorang pendidik.Disediakan oleh,WAN BEE SIOK 721113-13-5412

Activity (53)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Liyana Mohddiah liked this
Tee Gekni liked this
Lan_X liked this
mazni bin othman liked this
Lan_X liked this
Suryani Chu liked this
Tee Gekni liked this
Dhurriswary Manikkam liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->