Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
15Activity
P. 1
Strategjia Ndersektoriale e Mjedisit 2007

Strategjia Ndersektoriale e Mjedisit 2007

Ratings: (0)|Views: 2,976|Likes:

More info:

Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/26/2013

pdf

text

original

 
 
REPUBLIKA E SHQIPËRISËMINISTRIA E MJEDISIT, PYJEVE DHE ADMINISTRIMITTË UJËRAVE
STRATEGJIA NDËRSEKTORIALE E MJEDISIT
(Strategjia Kombëtare për Zhvillim dhe Integrim)
Tiranë, Nëntor 2007
 
Strategjia Ndersektoriale e Mjedisit
2 PërmbajtjaSektori Mjedisor dhe Strategjia Ndërsektoriale................................................................................ 1Hyrje................................................................................................................................................. 11. Kushtet Aktuale dhe monitorimi i mjedisit.................................................................................... 51.1. Gjëndja e mjedisit............................................................................................................... 51.1.1. Cilësia e ajrit.......................................................................................................... 51.1.2. Rezervat ujore dhe cilësia e tyre........................................................................... 61.1.3. Larmia biologjike.................................................................................................... 61.1.4. Pyjet dhe kullotat................................................................................................... 71.1.5. Burimet peshkore................................................................................................... 71.1.6. Tokat...................................................................................................................... 71.1.7. Zhurmat................................................................................................................. 71.1.8. Peisazhi dhe trashëgimia kulturore........................................................................ 81.2. Ndikimi mjedisor i aktivitetit për njësi.................................................................................. 81.2.1. Zhvillimi urban........................................................................................................ 81.2.2. Industria................................................................................................................. 81.2.3. Transporti............................................................................................................... 91.2.4. Bujqësia................................................................................................................. 91.2.5. Energjia.................................................................................................................. 101.2.6. Pylltaria.................................................................................................................. 101.2.7. Peshkimi................................................................................................................ 101.2.8. Gjuetia................................................................................................................... 111.2.9. Turizmi................................................................................................................... 111.2.10. Aktivitete mëparshme industriale..................................................................... 111.2.11. Mbeturinat............................................................................................................ 121.3. Burimet financiare për mbrojtjen e mjedisit........................................................................ 121.3.1. Sektori Publik Shpenzimi i përgjithshëm............................................................. 121.3.2. Administrimi mjedisor............................................................................................. 131.3.3. Investimet kapitale................................................................................................. 131.3.4. Sektori privat.......................................................................................................... 141.4. Efikasiteti i përdorimit burimeve...................................................................................... 141.5. Përputhja legjislative........................................................................................................... 151.6. Zbatimi i legjislacionit.......................................................................................................... 151.7. Përfundime......................................................................................................................... 162. Vizioni, prioritetet strategjike dhe synimet.................................................................................... 172.1. Vizioni................................................................................................................................. 172.2. Prioritetet e programit qeverisë...................................................................................... 172.3. Prioritetet e Strategjisë....................................................................................................... 182.3.1. Imponimi i legjislacionit mjedisor........................................................................... 182.3.2. Adoptimi i standarteve ligjore komunitetit Europian.......................................... 19
 
Strategjia Ndersektoriale e Mjedisit
32.3.3. Investimi kapital mbrojtjen e mjedisit................................................................ 212.3.4. Mbështetja financiare për infrastrukturën mjedisore.............................................. 222.3.5. Menaxhimi i burimeve mjedisore........................................................................... 222.3.6. Komunikimi dhe ndërgjegjësimi............................................................................. 232.3.7. Decentralizimi dhe pronësia.................................................................................. 242.4. Qëllimi, masat dhe synimet................................................................................................ 242.4.1. Përmbushja e standarteve mjedisore.......................................................................... 242.4.1.1. Cilësia e ajrit....................................................................................................... 252.4.1.2. Ndryshimet klimatike........................................................................................... 262.4.1.3. Menaxhimi i mbeturinave.................................................................................... 272.4.1.4. Menaxhimi i burimeve ujore................................................................................ 292.4.1.5. Mbrojtja e tokës.................................................................................................. 302.4.1.6. Biodiversiteti....................................................................................................... 312.4.2. Dëmi mjedisor.............................................................................................................. 322.4.3. Administrimi dhe zhvillimi i qëndrueshëm i burimeve pyjore dhe kullosore................. 332.4.4. Administrimi i qëndrueshëm i burimeve peshkore....................................................... 343. Politikat........................................................................................................................................ 384. Implikimet e burimit...................................................................................................................... 395. Përgjegjësia, monitorimi dhe vlerësimi........................................................................................ 445.1. Koordinimi........................................................................................................................... 455.2. Njësitë mjedisore dhe ekspertët mjedisorë......................................................................... 455.3. Monitorimi i ecurisë............................................................................................................. 455.4. Raportimi i ecurisë.............................................................................................................. 46Apendiksi 1: Skenar Investimi për Infrastrukturën e kanalizimeve..................................... 47

Activity (15)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Bledi Says liked this
Paola Dajko liked this
杨安吉 liked this
Sara Sala liked this
Anduena Ena liked this
Klevi Selmani liked this
Darina Vorfi liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->