Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Liqeni i Zi Ne Rrezik

Liqeni i Zi Ne Rrezik

Ratings: (0)|Views: 89|Likes:
Published by Haki Kola
Nje perle e Ballkanit, me zemer te Shqiperise, po demtohet vazhdimisht
Nje perle e Ballkanit, me zemer te Shqiperise, po demtohet vazhdimisht

More info:

Published by: Haki Kola on Jun 25, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/19/2014

pdf

text

original

 
Kush po e shkaterron Zonen e Mbrojtur te Liqenit te Zi ?
Zona e Liqenit te Zi te Komunes Zerqan , konsiderohet si nje nga perlatdhe bukurite e rralla te natyres shqiptare. Ajo shtrihet ne grumbullin emaleve midis Tiranes, Librazhdit, Matit e Dibres , me nje ekosistem dhebiodiversitet te njejte me Luren dhe vazhdim i saj nepermjetvargmaleve te Allamanit e Balgjajt, me Liqene akullnajore qe nukmbeten per nga bukuria pas atyre te Lures. Me vendimin e Keshillit teMinistrave nr 352 date 5. 10. 2000, ne kuadrin e miratimit te rrjetitperfaqesues te zonave te mbrojtura (Strategjia dhe plani i veprimit perbiodiversitetin), Liqeni I Zi eshte shpallur zone e mbrojtur e kategorisese peste, ne nje siperfaqe prej 2000 ha.Demtimet ne kete perle te vendit ashtu si dhe ne Lure, kane nisurshume vite me pare, me nderhyrjet ne sistemin hidrik te lipeneveakullnajore me qellim perdorimin e tyre per ujitje. Digat e krijuara memateriale te marra ne afersi te rruges brenda zones se mbrojtur,kanalet e hapura dhe rruget per levizjen e automjeteve e traktoreve,

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->