Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Aromoterapia Magia La Indemana Ta

Aromoterapia Magia La Indemana Ta

Ratings: (0)|Views: 68|Likes:
Published by Flore Florentina

More info:

Published by: Flore Florentina on Jun 27, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/06/2012

pdf

text

original

 
Aromoterapia, magia la indemana ta
Inca din antichitate oamenii au descoperit proprietatile magice ale plantelor care ajuta la relaxare,energizare, dar au si efecte surprinzatoare precum prevenirea vergeturilor sau vindecarea raului demasina. Lasa-te invaluita de arome si ofera-ti untratament regesc prin aromoterapie. Aromoterapia este o stiinta care combina uleiurile esentiale pentru a obtine un efect de calmare,echilibrare hormonala si emotionala, eliberarea stresului, energizare, regenerare, etc. Uleiurile dinplante au fost folosite de peste 5000 de ani datorita efectului terapeutic pe care il au asupra sistemuluimuscular si nervos. Aceste uleiuri pot fi extrase din: fructele, florile sau frunzele plantelor. Uleiurileesentiale pot fi folosite prin masaj, baie, vaporizare si inhalatii.A inhala un ulei esential inseamna a comunica cu o parte a creierului numita sistemul limbic, centrulcontrolului emotional, responsabil pentru reglarea apetitului, a capacitatii sexuale si a stresului. Incomert gasim diferite produse si ustensile pentru aromoterapie. Este la latitudinea ta ce produse alegisa folosesti. Acestea pot fi: spuma de baie, sare de baie, ulei de baie, gel de dus, ulei de corp, lotiunede corp, etc.Insa este important de stiut efectul aromelor; lamaia ajuta la concentrare, pe cand salvia estedetasanta, euforica si afrodisiaca. Lavanda elibereaza caile respiratorii si imbie somnul, mentacalmeaza digestia, echilibreaza starea emotionala si este eficienta contra raului de calatorie.Cleopatra, celebra pentru baile cu petale de trandafiri probabil cunostea efectul antidepresiv sicalmant al acestora. Mandarina reda buna-dispozitie si energizeaza iar in combinatie cu mentaprevine vergeturile.Mirela Plesa, de la salonul cosmetic "Leea" ne ofera informatii si sugestii despre modul in care trebuierealizata aromoterapia. "Pentru a atinge euforia pe care o poate conferi acest gen de terapie trebuiesa tinem cont de cativa pasi foarte importanti", sfatuieste ea.
Pregatirea atmosferei
Aromoterapia trebuie realizata intr-o camera foarte aerisita (dar temperatura sa fie de cel putin 20 degrade) si poate fi combinata cu meloterapia (ascultarea muzicii preferate). Incaperea se decoreaza culumanari care au culoarea in functie de efectul dorit. Cele rosii au efect afrodisiac, galbene si portocaliise folosesc la energizare, albastre si verzi pentru relaxare si echilibrare emotionala. Se maiintrebuinteaza betisoare parfumate si diferite ustensile. Cada se umple cu apa calduta la care seadauga dupa dorinta sare si spuma de baie, uleiuri parfumate, etc.
Baia si masajul
Dupa ce ati facut un dus in prealabil (se recomanda cu gel de dus), relaxati-va in cada plina despuma, uitati de problemele cotidiene si concentrati-va asupra aromelor. Cand credeti ca vi s-audeschis porii, uscati-va cu un prosop, mergeti in camera pregatita anterior si masati-va cu ulei saulotiune de corp.Dupa tratament, in functie de efectul dorit, puteti sa va incheiati ziua, sau din contra, sa incepeti oactivitate de maxima concentrare, dar nu uitati ca cea mai placuta aromoterapie este in doi!
Aromaterapia, asadar folosirea a extractelor a plantelor aromatice pentru scopuri de vindecare e cunoscuta omenirii din timpurile celemai vechi. Astfel exista deja de mii de ani forme premergatoare aaromaterapiei. Asa ca substantele aromate aveau o insemnare mare inarta vindecarii la vechii greci, arabi, chinesi si hindusi.Aroma terapiei ii sta la baza observatia, ca omul e foarte receptiv pentru arome si reactioneaza positiv la diferitele ensenze aromate.Aceasta metoda de vindecare prinde incet radacin. Terapia cuprinde printre altele si evaporarea, cum se practica in sauna sau lainhaltii. In legatura cu asta poate ar putea fi numit parintele grec a

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->