Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Proiect Herlea 2011

Proiect Herlea 2011

Ratings: (0)|Views: 284 |Likes:
Published by liutu

More info:

Published by: liutu on Jul 02, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/28/2014

pdf

text

original

 
UNIVERSITATEA "Lucian Blaga" SIBIU
Facultatea de Inginerie ’’Hermann Oberth Specializarea ELECTROMECANICĂ
STAND PENTRU STUDIUL PERFORMANŢELOR FUNCŢIONALE ALE MECANISMELOR DE DIRECŢIEACŢIONATE ELECTRIC
Coordonator: Absolvent:
Prof. Dr. Ing. Barbu Ştefan Herlea Ilie-Gheorghe
 
2011
1
 
Subsemnatul , Herlea Gheorghe, declar pe proprie răspundere că lucrarea de faţă este rezultatul muncii mele, pe baza cercetărilor mele şi pe baza informaţiilor obţinute din surse care au fost citate şi indicate, conformnormelor etice, în note şi în bibliografie. Declar că lucrarea nu a mai fost prezentată sub această formă la nicio instituţie de învăţământ superior în vederea obţinerii unui grad sau titlu ştiinţific ori didactic.Semnătura autorului,
2
 
CAPITOLUL I 
 INTRODUCERE 
1.1Obiectivul lucrării
Studiul asupra performanţelor funcţionale asupra mecanismelor de direcţie acţionate electric.
Standul este folosit pentru studiul cinematic al transmisiilor cu roţi dinţate. Am urmărit determinareaexperimentală a vitezei de deplasare între două puncte, precizia de deplasare şi poziţionarea. Prezenţasenzorilor facilitează schimbarea vitezei de deplasare a curelei şi oprirea mesei deplasabile într-un anumit punct. Rezultatele obţinute sunt comparate ulterior cu cele teoretice.Automatizarea se referă la posibilitatea modificării vitezei curelei între anumite puncte şi prin acest sistem se poate realiza o deplasare cu viteză variabilă. Comanda pentru modificarea turaţie sistemului de acţionare estedată de un sistem de automatizare, care transmite motorului electric efectuarea unor mişcări de lucru necesaresistemului de transmitere a mişcării de direcţie printr-o curea dinţată.Am ales această temă pentru a arăta funcţionalitatea transmisiei printr-o curea dinţată comandată de oinstalaţie electrică de automatizare, mişcarea indicatorului fiind urmărită de trei senzori inductivi între punctele A-B (apropiere rapidă), B-C (mişcare tehnologică) şi C-A (retragere rapidă).Standul care simulează această mişcare este format din următoarele părţi:
-
 Actuatorul 
- format din motorul electric cu game de turaţii între 60 - 80 rot/min, puterea motoruluifiind de 0.2 kw- in curent continuu la a tensiune de alimentare de 12 V. Reductorul mecanic fiindcompus din melc, roata melcată, cuplajul electric si transmisia cu curea dinţată.
-
 Partea de comandă 
 – formată din senzori inductivi, PLC, surse de alimentare pentru motor şi PLC, punte redresoare, siguranţe automate, patru contactori, două butoane de start şi un buton de stop.
3

Activity (4)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
ridzim liked this
Ivan Cozonac liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->